"Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

Günümüz kadınının problemlerine çözüm Risâle-i Nur’da

Yeni Asya Nevşehir Hanım Okuyucuları tarafından düzenlenen “Günümüz Kadınının Problemlerine Risâle-i Nur’dan Çözümler” konulu seminer ilgiyle izlendi. Yasemin Güleçyüz ve Fatma Nur Hacınebioğlu’nun konuşmacı olarak katıldıkları programın sonunda Yeni Asya Neşriyat kitap standı açıldı ve gıda kermesi de yapıldı.

Hanım Konağı restoranda Yeni Asya Gazetesi okuru hanımların kahvaltısıyla başlayan program, öğleden sonra yapılan seminer sunumuyla devam etti.

Seher Yıldız’ın sunumuyla gerçekleşen programda Gülay Altınbaş’ın Kur’ân tilâvetinin ardından ilk konuşmayı Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz yaptı. Güleçyüz konuşmasında şunları söyedi:

“Âhir zamanda insan olmak, hele de kadın olmak zor iş! Ama Rabbimiz her zorluğun içinden bir kolaylık çıkardığı gibi âhirzamanda da imdadımıza yetişecek sağlam, güçlü bir kurtarıcı vermiş bize. Kur’ân ve hadisleri çağın anlayışına göre yorumlayan Nur Risâleleri karanlık dünyamızı aydınlatmakta, yol göstermekte!

“Bir türlü bulamadığı kaybolmuş kimliğini olmadık yerlerde arayan, her gördüğü yaldızlı modele bir ümit sarılıveren biz âhir zaman kadınlarına düşen vazifeyse, Kur’ân’ın örnek olarak gösterdiği kadın modellerini okuyup, anlayıp, yaşantımıza aktarmaya çalışmaktan ibaret!

“Sabah ve akşam namazları akabinde kadın olsun, erkek olsun bütün Nur Talebelerinin yaptığı duâlardan biri olan ‘Kadınların şerrinden, kadınların belâsından, kadınların fitnesinden Sana sığınırım Allah’ım!’ yakarışı bu açıdan ne kadar da ibretli!

“Bediüzzaman Hazretlerinin hadislerden çıkardığı bir işaretle Hanımlar Rehberi’nde yer verdiği ‘Âhir zamanda iman hakikatleri kadınlar arasında ziyade inkişaf edecek’ hakikati ne kadar da ümit verici!”

Güleçyüz’den sonra mikrofonu Bizim Aile Dergisi Yayın Kurulu üyesi Fatma Nur Hacınebioğlu aldı. Hacınebioğlu da şöyle konuştu:

“Kâinatın var olma sebebi olan sevgi, hem bütün varlık âlemini bir atom gibi dengede tutan bağdır, hem kâinatın hayatıdır. Kâinatın en kapsamlı bir meyvesi olarak yaratıldığı için de tüm kâinatı kapsayabilecek bir sevgi kapasitesi insanın kalbine yerleştirilmiştir.

“Var oluşun özünde, mayasında sevgi bulunduğuna; ilerlememizde önemli bir kıstas olduğuna göre öncelikle sevgi toplumu olmaya var gücümüzle çalışmalıyız. Demokratikleşme sürecine girmemizin yüzüncü yılını kutladığımız bu günlerde, aslında demokratikleşmenin sevgi toplumundan geçtiğini de unutmamalıyız. Peki, toplumun iki temel öğesinden biri olan, cins-i lâtif olarak yaratılan kadının bundaki rolü ne olacaktır?”

Hacınebioğlu “Kadının rengi” başlıklı sunumunda kadının nasıl bir kişilik yapısına sahip olması gerektiğini anlattı. Hacınebioğlu konuşmasında, kadında bulunması gereken özellikleri “kendisiyle ve cinsiyetiyle barışık olmak, güven hissini canlı tutmak, doğruluk, adaletli olmak, konuşmasını bilmek, gıybeti hayatından temizlemek, tarafgir olmamak, eleştirilere açık olmak ve eleştirel bakış açısı, pozitif düşünce sahibi olmak” şeklinde özetledi.

Nevşehir Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen programın sonundaki hadis-i şerifler eşliğinde yapılan çekilişle dinleyiciler arasından 10 kişiye hediye takdim edildi. Programın bitiminde bir de Yeni Asya kitap standı açıldı ve gıda kermesi gerçekleştirildi. Programdan sonra yapılan Kapadokya gezisinde Nevşehir’in tarihî ve kültürel güzellikleri, çanak çömlek atölyeleri gezilerek çömlek yapımı izlendi.

FEYZA KELEŞ GİZLİGİDER

03.05.2009


 

‘Medeniyetin Başkenti’ne davetlisiniz

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, dünya mirası çerçevesinde değerlendirilen tabiî, kültürel ve mimarî değerleriyle, kültür turizmi çerçevesinde önemli bir önceliğe sahip.

Dünyanın birçok ülkesinden insanların ziyaret için geldiği İstanbul, günlük koşturmaca içerisinde gezip görmediğimiz, hatta adını bile duymadığımız o kadar çok mimari eser ve tabiî güzelliğe sahip ki... Araştırmacı Burak Yamaç ve Ressam Melikşah Soytürk’ün hazırladığı “Medeniyetin Başkenti İstanbul” sergisi 8 Mayıs’a kadar Capitol Alışveriş merkezinde gezilebilecek. Sergi, gravür sanatı kullanılarak yapılan karakalem çalışmalarından oluşmaktadır. Sergi, gravürlerin ilk defa bir Türk tarafından çizilmesi ve kapsamlı bir araştırmanın ürünü olması hasebiyle alanında ilk olma özelliğini taşıyor.

Resimlerde; sokaklar, evler, camiler, çeşmeler, külliyeler, mezar taşları, sadaka taşları, nişan taşları, hanlar, hamamlar, medreseler, şehrin mimarisini genel itibariyle yansıtan resimler ve mimari yapılarda kültürel değerleri ifade eden işlemeler yer almaktadır. Toplam 68 eserin yer aldığı sergi, 1 senelik araştırma ve 3 yıllık çizimin mahsülü.

03.05.2009


 

İzmit’te bedava kitap

YENİ Asya İzmit Temsilciliği Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle açtığı stantta ücretsiz kitap dağıttı.

Geçtiğimiz hafta Yeni Asya İzmit Temsilciliği Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sanat Sokağı’nda stand açtı. Üç gün açık kalan standın açılışında Risale-i Nur Külliyatından “Sünnet-i Seniyye Risalesi”, Ali Ferşadoğlu´nun “Gönüllü Kültür Kuruluşları” ve Mustafa Gökmen´in “Kavşaktaki Türkiye” kitapları ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Bu arada Bizim Aile, Can Kardeş, Genç Yaklaşım ve Köprü dergilerinin değerli aboneleri ellerindeki geçmiş sayıları değerlendirmek amacıyla standa getirerek İzmit halkının istifadesine sundular. Isparta gül lokumu ikramı ile birlikte stand görevlisi arkadaşlarımızın yaptıkları hizmet halkın yüksek teveccühüne mazhar oldu ve yerel basında da makes bulmasına vesile oldu. Bilhassa ‘’Sünnet-i Seniyye Risalesi’’ne halkın: ‘’Kırmızı kitap var mı?’’, ’’Arkadaşım almış ben de istiyorum’’ diyerek gösterdikleri ilgi görülmeye değerdi. Çünkü Üstad Said Nursi’nin ve saff-ı evvel Nur Talebesi abilerimizin ektikleri tohumların çiçek misâli tezahürü idi bunlar. Basın muhabirleri ile röportajında İzmit temsilcisi Cevdet Özdemir, amaçlarının insanlığın mutluluğu için yöntem ve iletişim imkânlarını kullanarak maddi ve manevi değerleri doğru İslâmiyet ışığında yorumlayan bir medeniyet kurmak olduğunu ifade etti. Özdemir, “Hedefimiz, bilgi çağının gerekleri ve moral değerlerle donanımlı toplumun beklentilerine duyarlı, aksiyoner, katılımcı ve pozitif bireylerle doğru İslâmiyeti insanlığın gündemine taşımak” dedi.

03.05.2009


 

Eyüp Sultan’da anma etkinlikleri

İLİM Yayma Cemiyeti Eyüp Sultan Şubesi, Eba Eyyüb El Ensarî için anma etkinlikleri düzenliyor.

Eyüp Sultan Gönüllüleri olarak, Eyüpsultan Camii yanındaki Sibyan Mektebi’nde düzeyecekleri etkinliğin ilk gününde yazar Hekimoğlu İsmail ‘’Ölüler Diriliyor ve Ahirete İnanmak” başlığı altında bir sohbet verecek. Yarın saat 17:30’da başlayacak programın öncesinde neyzen İbrahim Çoban davetlilere bir ney sunumu yapacak. Ayrıca yönetmen Yücel Çakmaklı’nın katılımıyla ‘’Kâbe Yolları’’ adlı belgesel gösterimi yapılacak. Yönetmen Yücel Çakmaklı’da programda bir konuşma yapacak. Eyüp Sultan Gönüllüleri Sibyan Mektebi olarak da bilinen mekânda düzenli olarak kurslar vermektedir. Ölülerininiz mezar taşlarını okumak ister misiniz? Adını verdikleri mezar taşı okuma kurslarıyla başlayan gönüllüler, Arapça, ney ve hat gibi çeşitli kurslar düzenliyor. Eba Eyyüb El- Ensarî’yi anma etkinliklerinin programı ise söyle:

8 Mayıs Cuma: Ressam Sevin Kuşoğlu’nun ‘’Kelebeğin Secdesi’’ adlı

resim sergisi saat: 14: 30

9 Mayıs Cumartesi: Neyzen İbrahim Çoban ve arkadaşları saat:11: 00

10 Mayıs Pazar: Neyzen Faruk İbrahimağaoğlu ve çocuk öğrencileri

Yer: Eyüp Sultan Camii Cülus Yolu Binek Taşı Karşısı Eyüp Sultan İstanbul

Tel: 0(212)4176190

GSM: Dr. Mehmet Emin: 0(532)4363028 (Sanatalemi.net)

03.05.2009


 

Çanakkale Bayramiç’de mevlid coşkusu

ÇANAKKALE Bayramiç Yeni Asya Gazetesi Temsilciliği tarafından, başta Peygamberimiz (asm) olmak üzere bütün ehl-i imanın, Bediüzzaman Said Nursî, merhum talebeleri ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere düzenlenen mevlid programı, Bayramiç merkezinde bulunan Çarşı Camii’nde çevre il ve ilçelerden gelen dostların ve Çanakkale Merkezden katılanların iştirakiyle yapıldı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen mevlid programı, Nur talebelerinin ve Yeni Asya okuyucularının görüşüp kaynaşmalarına vesile oldu. Pazar günü öğle namazını müteakiben Çanakkale Merkez Çarşı Camii’ndeki programda Çanakkale ve Bayramiç’in değerli hocaları mevlid programını sundular. Kur’ân-ı Kerim, mevlid ve ilâhiler okuyarak iki saate yakın mevlide katılanlara mânevî bir ziyafette bulundular.

Pazar günü gerçekleşen Mevlid programında, Kur’ân ve mevlid okundu. Mevlid sonunda gazetemiz yazarlarından Ali Ferşadoğlu mevlid duâsını yaparak; “Allah için, Resûlullah (asm) adına onun dâvâsını devam ettiren Üstad Said Nursî ve talebeleri adına yapılan bu hayırlı hizmete uzaktan yakından katılan bütün kardeşlerimize, Çanakkale, Bayramiç, Biga, Çan kısacası her yerden gelen kardeşlere, en büyüğünden en küçüğüne, hanımlarından erkeklerine, hepsinden Allah razı olsun” diyerek duâsını bitirdi. Mevlid sonunda Yeni Asya Temsilciliği ikramlarda bulundu.

03.05.2009


 

“Zaman Bediüzzaman’ı doğruluyor”

ÇANAKKALE Köprü Kültür Derneği tarafından “Barladan dünyaya yayılan nur. Bediüzzaman’ın ilmî ve manevî şahsiyeti” konulu konferans düzenlendi.

Gazetemiz yazarlarından Ali Ferşadoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı program, Çanakkale Köprü Kültür Derneği sohbet salonunda gerçekleştirildi. Konferansa çevre il ve ilçelerden de katılım oldu. Ali Ferşadoğlu, Bediüzzaman’ın hayatının önemli safhalarını anlatarak, Bediüzzaman’ın ilmî ve mânevî şahsiyetini ele aldı. Ferşadoğlu, “Büdiüzzaman’nın 1895’te Van’da, kitap dolu konaklarda kaldığı sıralarda bütün fenleri araştırmaya başlayarak, pek kısa bir zamanda tarih, coğrafya, matematik, jeoloji, fizik, kimya, astronomi, felsefe gibi ilimlerin esaslarını; fen ve felsefeden İslâm’a gelen hücûmları def edecek ve modern ilimlerde kendisini kitap yazabilecek ve uzmanlarıyla münâzarâya girebilecek derecede öğrenmeye sevk ettiğini, okyanuslar gibi fen, sosyal ve mânevî ilmini kendi kendisini araştırarak ve kitapları mütalâa ederek elde ettiğini” söyleyerek, Bedüzzaman’ın İslâm ilimlerindeki derinliğinin ise tartışılmaz olduğunu, onun Osmanlı devleti Şeyhü’l-İslâmlığına bağlı ilmi bir heyet olan Darü’l-Hikmeti’l-İslâmiye azalığına seçilmesinin sebebini tarihçi İsmail Hakkı; hocası Şeyhü’l-İslâm Sabri Efendi’den, “Hadîs ilminde mahir olduğu için” şeklinde naklettiğini dile getirdi.

03.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis