"Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BEŞİKTAŞ MI, F.BAHÇE Mİ?

TÜRKCELL Süper Lig'in 30. haftası bugün derbi maça sahne olacak. Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, kariyerinde ikinci kez derbiye çıkacak Yunus Yıldırım yönetecek.

Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ile Volkan Narinç yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Hakan Özkan olacak. Fortis Türkiye Kupası'nın bu sezonki finalinde 13 Mayıs'ta da karşılaşacak ezeli rakipler, hazırlıklarını dün akşam basına kapalı yaptıkları idmanlarla tamamlayıp, kampa girdi. Dev maçın 70 ile 750 TL'den hafta başında satışa çıkarılan biletlerinin çok büyük bölümü tükendi. 32 bin 145 kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı'nda, konuk Fenerbahçe'yi 1607 taraftarı destekleyebilecek.

BEŞİKTAŞ GALİBİYETE KOŞULLANDI

Derbi maça ev sahipliği yapacak şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Beşiktaş'ta tek hedef, galibiyet. Ligin 29. haftası sonunda lider Sivasspor'un bir puan gerisinde, 59 puanla ikinci sırada yer alan siyah-beyazlılar, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı derbide ezeli rakibini yenerek, şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımayı hedefliyor. Ligde bu sezon evinde yaptığı 15 maçtan 11'ini kazanan, 1'ini yitiren, 3'ünde berabere kalan ''Kara Kartallar'', sahadan 3 puanla ayrılarak, aynı zamanda ilk 6 sırada yer alan takımlara karşı olan galibiyet özlemini de gidermek istiyor. Derbi öncesi 7 futbolcusu sarı kart cezası sınırında bulunan Beşiktaş'ta, sakatlığı nedeniyle son haftalarda forma giyemeyen Nobre'nin durumu henüz netlik kazanmadı. Siyah-beyazlılarda ayrıca sakatlıkları bulunan Bobo, Tello, Delgado ve Yusuf'un bugünkü maçta oynamaları bekleniyor.

FENERBAHÇE PRESTİJ PEŞİNDE

Son haftalarda aldığı yenilgilerle zirve yarışının uzağına düşen Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısında prestij mücadelesi verecek. 48 puanla Bursaspor'un averajla önünde 5. sırada bulunan sarı-lacivertli ekip, 13 Mayıs'ta Fortis Türkiye Kupası finalinde de karşılaşacağı Beşiktaş önünde ligde galip gelerek, kupa öncesi psikolojik avantaj yakalamak istiyor. Ezeli rakibiyle yaptığı son 5 maçtan galip ayrılan ''Sarı Kanaryalar'', bu sezon deplasmanlarda oynadığı 14 lig maçından sadece 4'ünü kazanarak, başarısız bir performans sergiledi. Ligdeki son 3 maçında 8 puan yitirerek, zirvenin uzağına düşen ve bu sezonki hedef olarak kendisine, 26 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası şampiyonluğunu koyan Fenerbahçe'de, cezası süren Lugano, sakatlığı nedeniyle daha önce sezonu kapatan Edu ile sarı kart cezalısı Önder, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

VOLKAN VE SEMİH KADROYA ALINDI

Uzun süren sakatlığının ardından geçen hafta Ankaragücü maçında sonradan oyuna giren, ancak yine sakatlanan ve hafta boyunca idmanlara katılamayan takım kaptanı Alex'in de derbide forma giyme ihtimali çok düşük. Hafta içinde sakatlık sıkıntısı yaşayan Güiza'nın ise oynaması bekleniyor. Olaylı Galatasaray derbisinde aldıkları cezaları biten kaleci Volkan Demirel ile Semih, teknik heyetin görev vermesi halinde forma giyebilecek. Sakatlıkları geçen Emre, Gökhan Gönül ve Deniz de derbide oynayabilecek. Lugano, Edu ve Önder'in yokluğunda savunmanın ortasında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de, bu bölgede Yasin'in yanında Can'ın görev alması beklenirken, teknik direktör Aragones, Deniz'i de tercih edebilir.

03.05.2009


 

BEŞİKTAŞ DERBİDE İLK PEŞİNDE

BEŞİKTAŞ, ligin üst sıralarındaki takımlara karşı olan galibiyet özlemine son vermeyi amaçlıyor.

Şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan siyah-beyazlılar, ligde bu sezon ilk 6 sırada bulunan takımlara karşı henüz 3 puan elde edemedi. Lig lideri Sivasspor ile her iki maçta da 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Trabzonspor ile de 0-0 ve 1-1'lik skorlarla eşitliği bozamadı. ''Kara Kartallar'', sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray'a 4-2, Fenerbahçe'ye de 2-1 yenilirken, 6. sıradaki Bursaspor ile de her iki maçta da 0-0 berabere kaldı.

03.05.2009


 

F.BAHÇE REKORA GÖZ DİKTİ

FENERBAHÇE, şampiyonluk iddiasından uzaklaşsa da, derdi maçta galip gelerek, Beşiktaş'a karşı tarihte ilk kez üst üste 6. kez kazanma amacında.

Beşiktaş ile yaptığı son 5 maçı kazanan sarı-lacivertliler, BJK İnönü Stadı'ndaki randevuda da gülen taraf olursa, 85 yılda 321 maçın sığdığı ezeli rekabet tarihinde kendi adına ilk kez üst üste 6 kez galip gelecek. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında daha önce 1973 yılında 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. ''Sarı Kanaryalar'', 1 Nisan 1973 ile 26 Ağustos 1973 arasındaki üst üste 5 maçta da Beşiktaş'ı yenmişti.

03.05.2009


 

BOBO DEV MAÇLARI SEVİYOR

BEŞİKTAŞ, gol yollarında Brezilyalı futbolcusu Bobo'ya güveniyor.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir Nobre'den yararlanamayan siyah-beyazlıların derbide gol yollarındaki en etkili silahı, son haftaların formda oyuncusu Bobo olacak. Ligde bu sezon toplam 8 gol atan Bobo, son 2 deplasmanda Kocaelispor ve Eskişehirspor galibiyetlerinde kritik golleriyle ön plana çıktı. Bobo ayrıca, Beşiktaş formasıyla daha önce Fenerbahçe filelerini Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa maçlarında toplam 3 kez havalandırdı.

03.05.2009


 

ALEX BEŞİKTAŞ'A KARŞI İLK DEFA OYNAMAYACAK

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün derbi maçta Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekip karşısına 5 sezondur ilk kez Alex'ten yoksun sahaya çıkabilir.

Sarı-lacivertli takıma transfer edildiği 2004-2005 sezonundan bu yana Beşiktaş derbisi kaçırmayan Brezilyalı futbolcunun, sakatlığı nedeniyle bugünkü mücadelede forma giyme olasılığı düşük. 2004-2005 sezonundan itibaren Fenerbahçe'nin lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere 3 kulvarda Beşiktaş ile yaptığı toplam 13 maçta da forma giyen Alex, 14. maçı pas geçebilir. Derbi mücadelelerinde en çok Beşiktaş'a gol atan (5 gol) Brezilyalı futbolcu, siyahbeyazlı ekip karşısında önemli bir kayıp olacak.

03.05.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA "BEYAZ TRİBÜN" KAMPANYASI

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, bugün derbi öncesinde tribünlerde, kulübün beyaz renkli lisanslı ürünleriyle yer alacak.

Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası'nın başlattığı ''Beyaz Tribün'' kampanyasına destek veren taraftarlar, derbi maçta tribünlerde beyaz renkli forma ve kulübün lisanslı diğer ürünlerini giyerek takımlarını destekleyecekler. Beşiktaş takımının da, son haftalarda olduğu gibi Fenerbahçe karşısına da beyaz renkli formayla çıkması bekleniyor.

03.05.2009


 

GÖKHAN ZAN DERBİDE "DALYA" DİYECEK

BEŞİKTAŞ'IN Fenerbahçe ile bugün yapacağı derbi maçta siyah-beyazlı oyuncu Gökhan Zan, ''dalya'' heyecanı yaşayacak.

Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesi verdiği ve bu hedef doğrultusunda Fenerbahçe ile oynayacağı önemli derbi mücadelesinde Gökhan Zan da 100. Turkcell Süper Lig maçı deneyimini elde edecek. Turkcell Süper Lig'deki ilk tecrübesini, Beşiktaş'ın 25 Ocak 2004 tarihinde Samsunspor ile yaptığı olaylı karşılaşmada ikinci yarıda oyuna girerek yaşayan Gökhan, 6 sezonda toplam 99 kez sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takıma transfer olduğu ilk sezonu olan 2003-04'te fazla forma şansı bulamayan ve genelde kenarda oturan tecrübeli oyuncu, bu dönemde sadece 2 karşılaşmada forma giyebildi. Lig tecrübesini arttırdıkça istikrar yakalayan siyah-beyazlı oyuncu, daha sonraki sezonlarda ise başarılı bir görüntü ortaya koydu. Altı sezonluk Turkcell Süper Lig kariyerinde 2004-05 sezonunda Gaziantepspor'da kiralık olarak forma giyen Gökhan, kalan sezonlarda ise Beşiktaş'ta görev yaptı.

03.05.2009


 

255 MEYDYA MENSUBU AKRETİDE OLDU

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak derbi için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 255 medya mensubunun akredite olduğu bildirildi.

BJK İnönü Stadı'ndaki basın tribünün kapasitesi olan 170 kişilik yer tamamen dolarken, bu bölüme yapılan çok sayıda akredite başvurusu da geri çevrilmek zorunda kaldı. Dev maçta saha içinde ise 85 foto muhabiri görev yapacak. Diğer yandan, daha önceki derbilerin aksine, bu maç için hiçbir yabancı gazetecinin akredite olmadığı öğrenildi. Öte yandn derbi öncesi, sırası ve sonrasında sıkı önlemler uygulanacak. Fenerbahçeli taraftarlara, stat kapasitesinin yüzde 5'lik kontenjanı oranında, eski açık tribünde 1607 kişilik yer ayrıldı. Konuk Fenerbahçeli taraftarlar stada toplu organizasyonla gelemeyecek. Polis, Kadıköy, Beşiktaş ve Kabataş iskelelerinde de önlem alacak.

03.05.2009


 

PAF'TA DA DERBİ HEYECANI YAŞANACAK

PROFESYONELLİĞE Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün karşı karşıya gelecek. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki karşılaşma saat 15.30'da başlayacak.

Antalyaspor'un 65 puanla zirvede yer aldığı PAF Ligi'nde Fenerbahçe 60 puanla 2., Beşiktaş ise 46 puanla 7. sırada bulunuyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Beşiktaş deplasmanda 4-1 kazanmıştı.

03.05.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

15.00 Gaziantepspor-Sivasspor (Kamil Ocak) 15.00 Antalyaspor-Bursaspor (Antalya Atatürk) 15.00 Konyaspor-Kocaelispor (Atatürk) 15.00 İstanbul B. Belediye-Gençlerbirliği (Olimpiyat) 15.00 Ankaragücü-Ankaraspor (Ankara 19 Mayıs) 15.00 Denizlispor-Eskişehirspor (Denizli Atatürk) 20.00 Beşiktaş-Fenerbahçe (BJK İnönü)-

03.05.2009


 

Polat: G.Saray bu sezon bizi üzdü

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, futbol takımının bu sezon aldığı neticelerin kendilerini de memnun etmediğini söyledi.

Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulübün aylık resmi yayın organı Galatasaray dergisinin mayıs sayısındaki yazısında, Galatasaray'ın hedefinin her zaman şampiyonluk olduğuna dikkati çekerek, ''Her ne kadar son 3 yılda 2 şampiyonluk elde etmiş olsak da futbol takımımızın bu sezon aldığı neticeler bizi de memnun etmemiştir'' ifadelerini kullandı. Son dönemde futbol takımında yaşanan 24 ameliyat ve çok sayıda sakatlıkların alışılagelmiş bir durum olmadığını vurgulayan Polat, şunları kaydetti: ''Ancak son 2 yılda futbolda büyük bir değişim ve gelişim programının devam etmekte olduğunu da gözden kaçırmamak gerekir. 20'den fazla futbolcunun Galatasaray'a yeni katıldığını, takımımızın yaşadığı bu büyük değişimle gençleştirildiğini hepimiz biliyoruz. Bugün, Servet, Emre Güngör, Arda, Hakan Balta, Barış ve Serkan Kurtuluş gibi yeni isimler takımının iskeletini oluşturmaya başlamıştır. Galatasaray'da yaşanan bu dönüşüm ve gelişim programımız, büyük bölümü tamamlanmış olsa da bu yıl da devam edecektir.'' Adnan Polat, yazısında, borçlar için gerçekçi hesaplar yaptıklarını anlattı. ''Kulübümüzün yıllardır içinde bulunduğu borç sarmalını aşmanın gerçekçi hesaplarını yapıyoruz'' diyen Polat, şu ifadeleri kullandı: ''Gelir getirici projelerimiz olan stat, Riva ve yeni sponsorlukların yanı sıra GSMobile gibi büyük hacimli projeler, yaşanmakta olan global kriz ortamında önümüzü açacak ve 'şirket birleşmesi' dahil planlanan birçok konuyu çözecek girişimler olacaktır.'' Başkan Adnan Polat, bir yandan yeni stadın inşaatı devam ederken, diğer yandan da stadın işletimi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, Türk Telekom Arena'nın sadece mimari ile değil, stat işletmesi açısından da Türkiye'nin ilk stadı olacağını kaydetti.

03.05.2009


 

Yazık değil mi?

Galatasaray Külübü Başkanı Adnan Polat hafta içi bir konuşmasında; Sikibbe yi getirmekle hata yaptıklarını açıkladı. Bu beyan hayret verici. Sikibbe yanlıştı, bu doğruda, Bülent Korkmaz doğru bir seçim miydi? Futbolcudan ve teknik adamdan çok iyi anladığını iddia edenlerin G.Saray'ı getirdikleri durum meydanda. Gerçekten hayret verici gelişmeler yaşanıyor G.Saray kulübünde. Sezon başında bu zengin kadronun düşeceği şu durumu anlatsalar inanmazdık. Ama yanlıştan doğru çıkması mümkün değil elbette. Gerets'i gönderdiği zaman, ondan daha iyisini getirmek zorundaydı Adnan Polat yönetimi.

İyi takımı yöneteceklerin, ehil olmaları gerekir. Gönderilen Gerets yılların şampiyonluk gediklisi Lyon'un elinden, Fransa şampiyonluğunu Marsilya ile kapmak üzere. Takımı teknik adamla idare edeyim düşüncesiyle hiç bir kulüp bu güne kadar bir yere varamamıştır. Kulübü idare etmek ayrı, takımı idare etmek ayrı maharet ister. Asl olan yetki alanı belirlenmesi olayıdır. Teknik adam yönetimin, yönetim teknik adamın işine karıştımı sapla saman böyle karışır. Yönetim sadace takım disiplinini sağlamada teknik adama katkı sağlayabilir. O da önemli bir görevdir.

G.Saray'da hem disiplin, hem de çalışma adına çok eksikler yaşandı bu sezon. Oyuncuların eline verilecek bu tür boşlukların acı sonuçlarını sıkıntıyla izlemek, teknik adam ve yönetici için adeta işkencedir. Müsabaka esnasında yüzlerden bunu okumak mümkün. Yazık değil mi onca masrafa ve zamana. Her hafta kalan şu kadar maçı kazanırız palavralarını atarak tarafatarı aldatmaya, yazık değil mi?

G.Saray'ın Avrupa'ya katılım adına parasını yatıramadığı o sıkıntılı dönemde, Adnan Polat'ın, TV'de sergilediği fedakârane ve babacan tavrını, G.Saraylıların unutması mümkün değil. Ama gelinen noktada Polat'ın o vizyonu bu sezon çok örselendi. İyi bir G.Saraylı olan Adnan Polat'ın bu durumuna üzülmemek elde değil. Ancak temsil edilen makamların da böyle sorumlulukları oluyor. Bu sezon hüsranla bitti. Gelecek sezon için iyi planlama ve doğru adımlarla G.Saray'ı zirveye taşımak, Polat'ın bozulan imajını düzeltip, taraftarların kalbindeki yerini yeniden kazanmasını sağlayacaktır.

SAİD OKUR - [email protected]

03.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis