04 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Röportaj

ZEYNEP AKKUŞ

Yeni Asya, bizim pusulamızdır

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Mehmet Akkuş, 1955 yılında Iğdır'ın Yüzbaşılar Köyü'nde dünyaya geldim. Kalabalık bir Anadolu ailesinin ikinci çocuğuyum. Doğu Anadolu'nun birçok yerinde olduğu gibi köyümüzde de yeni açılan ilköğretim okulunun ilk öğrencilerindenim. Ortaokulu Iğdır'da okumakta iken Malazgirt'ten gelen Hoca Abdülhamit isminde bir ağabey vasıtası ile 'kırmızı kitaplar'la tanıştım. Aynı yıllarda Hoca Abdülhamit Ağabey'in mahkemesine gelen Bekir Berk Ağabey'le tanıştım. 1969-70 eğitim öğretim yılında kurumlar lisesi imtihanına girerek Aralık Ziraat Meslek Lisesini kazandım. Aynı öğretim döneminde okul idaresince 'kırmızı kitaplar'dan dolayı mahkemeye verildim. 1974 yılında okuldan mezun oldum. Aynı yıl teknisyen olarak Manisa'da göreve başladım. Görevde iken Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdim. Daha sonra yine AÖF tarım önlisansı bitirdim. Yirmi yedi yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. Şu an Yeni Asya Gazetesi Iğdır temsilciliğini yapmaktayım.

Yeni Asya'yı nerede, ne zaman ve nasıl tanıdınız?

Nur haberlerini aylık İttihad gazetesinden okuyorduk. Hoca Abdülhamit Ağabey'in müdafaası için Iğdır'a gelen Bekir Berk Ağabey günlük Yeni Asya gazetesini çıkarmaya başladıklarını söylerek Nur haberlerini ondan takip etmemizi istedi. O gün bugündür Yeni Asya gazetesini aralıksız okumaya devam ediyorum.

Sizi Yeni Asya'ya bağlayan sebepler nelerdir?

Yeni Asya doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete yakışan doğruları yazdığı için, insan hak ve hürriyetlerini en iyi savunduğu için, ilk günden bugüne tavizsiz istikrar çizgisini koruduğu için, bizim pusulamız, haritamız olduğu için, basındaki sözcümüz olduğu için Yeni Asya'yı okuyorum.

Yeni Asya'nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler nelerdir?

Yurdumuzda yaşanan ayak oyunlarından zarar görmeden yolumuza devam etmemizde kılavuzumuz Yeni Asya gazetesidir. Din, vatan ve millet sevgisini vererek insan hak ve hürriyetlerine saygılı olmamızda kılavuzumuz Yeni Asya gazetesidir. Basındaki sözcümüz, gözümüz, kulağımız, Yeni Asya gazetesidir.

Yeni Asya ile ilgili bir hatıranızı bizimle paylaşır mısınız?

1982 yılında tayinim Ardahan'a çıkmıştı. Ardahan'da gazete bayiine gidip Yeni Asya gazetesini sordum. Bayi bana Yeni Asya gazetesini iade edilmek üzere paketlediklerini söyledi. Israr edince Yeni Asya'yı paketlerden çıkararak iade olunmasını engelledim. Daha sonra 12 Eylül idaresi gazeteyi süresiz kapatınca gazete Yeni Nesil olarak çıkmaya başlamıştı. Fakat haberimiz yoktu. Gazete bayiinde gazetelere göz atarken Yeni Nesil isimli gazete dikkatimi çekti. Yeni Nesil'in iç sayfalarını karıştırdığımda verdiği mesajlardan Yeni Asya'nın yerine çıktığını anlamıştım. Çünkü Yeni Nesil'in verdiği mesajlar Yeni Asya'nın ilk çıktığı günden beri verdiği mesajlar ile aynı nitelikte idi.

Yeni Asya okuyucularına tavsiyelerde bulunur musunuz?

Yeni Asya demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin, doğru İslâmın savunucusudur. Bu itibariyle bu özelliklere sahip olmak isteyen insanların Yeni Asya gazetesini okumalarını tavsiye ediyorum.

ZEYNEP AKKUŞ

04.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (02.06.2009) - Gazeteme, kendi malım gibi sahip çıkıyorum

  (01.06.2009) - ‘İnançlıyım’ diyen insana ‘kâfirsin’ diyemezsiniz ‘İnançlıyım’ diyen insana ‘kâfirsin’ diyemezsiniz

  (28.05.2009) - Çocuklarımız da Yeni Asya ile büyüdüler

  (25.05.2009) - Vesayet bitmeden demokrasi olmaz

  (24.05.2009) - 40 YILLIK OKUYUCUMUZ NİYAZİ YENEN:

  (22.05.2009) - 40 YILLIK EDİNCİKLİ OKUYUCUMUZ FAHRİ CURA:

  (21.05.2009) - İZMİTLİ OKUYUCULARIMIZDAN M. FAHRİ UTKAN:

  (19.05.2009) - Gazetemizi tanıtmak için köy köy dolaştık

  (18.05.2009) - Dışlayıcı tavır DTP’ye yaradı

  (15.05.2009) - Gazeteyi, Risâle-i Nur’un naşiri olarak gördük

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis