23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

TURİSTLERE TABİAT RİSÂLESİ

ICBA (Kültürler Arası Köprü Derneği) üye ve gönüllüleri tarafından önceki gün Sultanahmet’te farklı ülkelerden gelen turistlere İngilizce Tabiat Risâlesi dağıtıldı.

Kimi turistlere anket de uygulandı. 10 soruluk ankette yer alan sorulardan bazıları şunlar: “Yeni fikirlere açık mısınız?”, “Bediüzzaman Said Nursî’yi duydunuz mu?”, “Herşeyi Allah’ın yarattığına inanıyor musunuz?” vb.

Tabiat Risâlesi’nin dağıtıldığı sırada, turistlerle verimli diyaloglar da yaşandı. Turistlerden bir kaçı, kendilerinin bir barış hareketi üyesi olduklarını, bu tür diyalog çalışmalarını faydalı bulduklarını ifade ederek, irtibat adresi aldılar.

ICBA’nın amacını, “küresel köy hâline gelen dünyada insanlığın ortak bir barış platformunda bir araya gelebileceği ve bunda da ana çimento olarak İslâmın rol oynayabileceği, hakiki insâniyeti temsil eden İslâmın insanlığın çıkış yolu ve birleşme noktası olduğu düşüncesine hizmet” olarak ifade eden dernek başkanı Hakan Yalman, “Dünyada en büyük tehditlerden biri anarşi. Bunun da esas kaynağı dinsizlik, ateizm. Buna karşı en etkili yaklaşımlardan birini ortaya koyansa, güçlü bir Allah inancı zeminini hazırlayan Tabiat Risâlesi” dedi.

Bu gaye ile dünyadaki her insana Tabiat Risâlesi’ni ulaştırmayı ve böylelikle 7 milyar Tabiat Risâlesi dağıtmayı planladıklarını ifade eden Yalman, şu ana kadar İstanbul ve Nevşehir-Kapadokya bölgesinde 30 bin Tabiat Risâlesi dağıttıklarını söyledi.

Bu çalışmalarını ilk etapta İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca, daha sonra Rusça, Arapça ve Türkçe Tabiat risâlelerini dağıtmak olarak planladıklarını dile getiren Yalman, “Senin vesilenle bir kişinin hidayete gelmesi, sahralar dolusu kırmızı koyunu sadaka vermekten hayırlıdır” hadîsini de hatırlatarak, şu ana kadar yapılan bu çalışmalar neticesinde Kanadalı ve Amerikalı olmak üzere üç kişinin kendileriyle irtibat hâlinde olduklarını ve İslâma ısındıklarını belirtti.

Minik gönüllü

İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Harun Yalman da, Sultanahmet'te turistlere Tabiat Risâlesi dağıtanlardan. Bediüzzaman Said Nursî’nin bazı risâlelerini okuduğunu da söyleyen Harun, bu çalışmada bulunmaktan büyük zevk aldığını ifade ediyor.

İSMAİL TEZER

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeciler alışkanlıklarını terk etmiyor

  DEMOKRASİ CİDDİ TEHDİT ALTINDA

  Başörtüsünü biz çözeriz!

  Çelik: Çocuklarımıza dinimizi öğretelim

  TSK kamuoyunu tatmin edemedi

  Demokrasiden dönüş yok

  AB’de sadık ve güvenilir dostlarımız var

  Ciğerlerimiz yanıyor

  Başbuğ’dan sivillik vurgusu

  Lübnan’daki birliğimizin görev süresi uzatılıyor

  İsveç’in döneminde müzakereler sürdürülecek

  TURİSTLERE TABİAT RİSÂLESİ

  800 bin ton mahsül tarlada kalıyor

  Ağrı’da sel yolları kapattı, hayvanlar telef oldu

  Vuslat bu yıl 7-17 Aralık’ta

  40 yıldır personel bekliyor

  Nevşehir’de gönüller buluştu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.