23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Çelik: Çocuklarımıza dinimizi öğretelim

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Devlet Bakanı Çelik, anne ve babaların çocuklarının din eğitimi konusunda taleplerini karşılamak için yaz tatilinde camilerde din görevlilerinin hizmete hazır olduğunu belirtti.

Çocuklarına din eğitimi verdirmek isteyen anne ve babaların taleplerinin camilerdeki görevlilerce karşılanacağını ifade eden Bakan Çelik, ‘’Bunun hangi şartlar, hangi kurallar, hangi müfredat çerçevesinde olacağı yasalarda, yönetmeliklerde bellidir. Orada sorun yoktur. Bu konuda talebi olan bütün vatandaşlarımıza camilerle irtibata geçmelerini tavsiye ederim’’ diye konuştu. Din görevlilerinin İslâm’ı en güzel dille, en güzel şekilde, emredildiği gibi öğretmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti: ‘’Tabii hava şartları, mevsim itibarıyla sıcak, bunu da dikkate alarak öğretmek yalnız camide oturup monolog şeklinde bir anlayış değildir. Hava şartlarını dikkate alarak, çocuklara sevdirerek bu eğitimi vermeleri, gezileri de içine alan, sosyal tesislerden de istifade ederek, çocukları gezdirerek, eğlendirerek ve bazen de eğiterek bu süreci geçirmeleri gerekiyor.’’ Çocuklarına Kur’ân öğretmek isteyen aileler için devletin bu hizmeti sunduğuna işaret eden Bakan Çelik, ‘’Devletimiz kendi kuralları içinde artık bu konularda oturmuş bir eğitim modelini, sistemini geliştirmiş, sorun bugüne kadar yaşanmıyor. Bundan sonra da yaşanacağı kanaatinde değilim’’ dedi.

1400 yIllIk sorunlar bir haftada çözülmez

Devlet Bakanı Faruk Çelik, bir süre önce yapılan ‘’Alevi Çalıştayı’’ ile ilgili olarak, ‘’Bizim yaptığımız bu çalışma, çalıştay öyle sıradan, günü kurtarmaya, mevsimi kurtarmaya, aldatmaya, politik çıkar elde etmeye yönelik bir çalışma ve çalıştay değil’’ dedi. Devlet Bakanı Çelik, yaptığı açıklamada, Alevi Çalıştayı’nın birincisini bir süre önce gerçekleştirdiklerini anımsattı. ‘’Bizim yaptığımız bu çalışma, çalıştay öyle sıradan, günü kurtarmaya, mevsimi kurtarmaya, aldatmaya, politik çıkar elde etmeye yönelik bir çalışma ve çalıştay değil’’ diyen Bakan Çelik, ‘’Samimi olarak devletin bugüne kadar gerçekleşmeyen, tüm Alevi önderlerini bir araya getirip bir masa etrafında toplayıp kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak, arkasından bütün sorunlarını birinci ağızdan devlet olarak dinleme adına gerçekleştirilen çok önemli bir ilk toplantı ve çok önemli bir çalıştaydı’’ diye konuştu. Alevilik meselesinin Anadolu’dan bakıldığı zaman 7 asırlık, tarihte ise 1400 yıllık geçmişi bulunduğuna işaret eden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’1400 yıllık bir süreci dikkate aldığınız zaman samimi olmak lazım, tüm kesimler için söylüyorum, sorunun çözümünden yana olmak lazım fakat böyle aceleci de olmamak lazım ve insan haklarına, insan onuruna yaraşır bir süreç gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yoksa işte 14 asırlık, 7 asırlık sorunları bu hafta çözüverelim gibi bir yaklaşım içerisinde kimsenin olmaması gerekiyor. Bunu bir şeyleri ötelemek için söylemiyorum. Gerçekçi olmamız gerek, işte bakın Madımak’la ilgili adım şimdi atılabiliyorsa hemen bu güzel bir gelişme, arkasından başka bir adım atılabiliyorsa bu da güzel bir gelişme. Arkasından bunlar geliyorsa son derece saygı duymak gerekiyor. Yoksa herkesin sorunları var, Sünnilerin de Alevilerin de sorunları var. Bunları hemen çözüverelim bir günde gibi bir yaklaşım ne gerçekçidir ne de mümkündür.’’

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeciler alışkanlıklarını terk etmiyor

  DEMOKRASİ CİDDİ TEHDİT ALTINDA

  Başörtüsünü biz çözeriz!

  Çelik: Çocuklarımıza dinimizi öğretelim

  TSK kamuoyunu tatmin edemedi

  Demokrasiden dönüş yok

  AB’de sadık ve güvenilir dostlarımız var

  Ciğerlerimiz yanıyor

  Başbuğ’dan sivillik vurgusu

  Lübnan’daki birliğimizin görev süresi uzatılıyor

  İsveç’in döneminde müzakereler sürdürülecek

  TURİSTLERE TABİAT RİSÂLESİ

  800 bin ton mahsül tarlada kalıyor

  Ağrı’da sel yolları kapattı, hayvanlar telef oldu

  Vuslat bu yıl 7-17 Aralık’ta

  40 yıldır personel bekliyor

  Nevşehir’de gönüller buluştu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.