03 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bu ardıç ağacı on yüzyıl gördü

KONYA’NIN Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bulunan ve yaklaşık bin yaşında olduğu tahmin edilen yüzyılların görkemli şahidi ardıç ağacı, adeta zamana meydan okuyor.

Balcılar Belediye Başkanı Ahmet Karaalp, insanların yaşadığı bölgedeki yeşil dokuyu sürekli tahrip ettiği için birçok yaşlı ağacın günümüze kadar ulaşamadığını söyledi. Bin yıllık olduğu tahmin edilen ardıç ağacının, yerleşim alanına yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olduğu için bugüne kadar hayatını sürdürebildiğini, ağacın yaklaşık 12 metre boyunda, 12 metre çapında olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: ‘’Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu ağaç 2002 yılında tescil edilmiş. Oldukça yaşlı ve büyük bir ağaç. Ağacı, 10 kişi ellerini açarak ancak kucaklayabiliyor. Gövdesi kadar dalları da oldukça büyük ve uzun. Her biri bir ağaç gövdesi kalınlığındaki dallarını bile taşımakta zorlanıyor. Günümüze kadar gelmeyi başarabilen yüzyılların bu görkemli tanığı zamana adeta meydan okuyor.’’

Türkiye’nin en yaşlı ardıçlarından biri olarak bilinen bu ağacı görebilmek için yurt içi ve yurt dışından turistlerin bölgeye geldiğini dile getiren Karaalp, ‘’Buraya gelen turistler, 10 kişinin ancak kucaklayabildiği ağaca sarılarak fotoğraf çektiriyor. Ağacı gören herkes hayretler içinde kalıyor, şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm turistleri bir doğa harikası olan bu ağacı görmeye beldemize dâvet ediyoruz’’ diye konuştu.

03.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Ahi Simav” çarşıyı duâyla açıyor

  Hacıbayram Camii çevresinin restorasyonuna başlandı

  Eminönü Meydanı’nda san'at merkezi açıldı

  Hamidiye tabyaları temizleniyor

  Şehzadeler Müzesi’ni 15 bin kişi gezdi

  Bu ardıç ağacı on yüzyıl gördü

  Bulgurlu’da bulgur pilavı şenliği

  Edebiyatımızda hüzün

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.