04 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

YAŞ’a kadar Genelkurmay’da bilgilendirme molası

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basın bilgilendirme toplantılarına YAŞ toplantısının yapılacağı Ağustos ayı başına kadar ara verildiğini bildirdi.


DEMOKRASİ KAZANACAK, ASKERİ VESAYET BİTECEK

TBMM’de askere sivil yargı yolunu açan kanun maddesinin kabul edilmesini değerlendiren İngiliz The Economist dergisi, bu değişiklikle Türk demokrasisi

Düşünce suç olamaz

TBMM Başkanı Köksal Toptan, düşüncelerin eyleme geçmedikçe suç teşkil etmeyeceğini; ancak devletin kendisine zarar verecek eylemlere karşı da yasaları


  KART BORÇLULARI ARTTI

Merkez Bankası verilerine göre, kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı Mayıs ayında, yüzde 30,5 yükselerek 89 bin 330’a çıktı.


  ZOELLICK: BELİRSİZLİK SÜRÜYOR, DÜZELME VAKİT ALACAK

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, “Düzelme umulduğu kadar hızlı olmayacak. Dünya ekonomisi halen önemli belirsizliklerle karşı karşıya bulunuyor” dedi.


  Topçu: Madımak’ın katilleri dışarda geziyor

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas’ta 37 kişinin ölenlerin Madımak Oteli faciasının sorumlularının hâlâ bulunamadığını belirterek, katillerin içerdeki gurabalar değil asıl sorumluların dışarda olduğunu söyledi.


  Başbağların acısı hâlâ dinmedi

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 günü gerçekleştirilen katliamın üzerinden 16 yıl geçti. 33 masum insanın öldürüldüğü katliamın faillerinin bulunamayışı ise şehit yakınlarının yaralarının hâlâ kanamasına sebep oluyor.


  TBMM’de fezleke sayısı arttı

TBMM'YE sunulan dokunulmazlık dosyalarının sayısı 409’a ulaştı. Bu sayı, son 4 dönemin en yüksek rakamı oldu.


  CHP’de malî usulsüzlük

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesinin, CHP’nin hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, partinin eski Saymanı Mahmut Yıldız, eski Muhasebe Müdürü Ertuğrul Kaya ve Muhasebe görevlisi Ersin Şenol hakkında dâvâ açtı.


  Memuriyet hizmet yeridir

AydIn Valisi Hüseyin Avni Coş, ‘’İşgal ettikleri memuriyeti, hizmetlerinden ziyade asalet yeri olarak kullanmak isteyen, yeniliğe, değişime, dönüşüme kapalı olan ve hizmette yeniliği gerçekleştiremeyen arkadaşlarımızın, kendi durum ve konumlarını gözden geçirmelerinde yarar vardır’’ dedi.


  İnşaat hafriyatında insan kemikleri çıktı

Van’da boş araziye dökülen inşaat hafriyatından çok sayıda kafatası ve kemik parçaları çıktı.


  Helâl gıdada, mezhep görüşleri de yer alacak

UluslararasI helâl gıda sertifikalama kurumu olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), helâl gıdada mezheplerin farklı görüşlerini ürün sertifikalarında belirtecek.


  Duruşmaya kâtibini gönderen hakime ceza

Konya’nIn Bozkır ilçesinde duruşmaya bakması için memurunu gönderdiği iddia edilen hakime Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesince 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.


  Erdoğan, İtalya’ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin dâvetine icabeten, L’Aquila’da düzenlenecek olan G-8 Zirvesi çalışmalarına katılmak üzere 9 Temmuz Perşembe günü İtalya’ya gidecek.


  Trafikte ‘çapraz denetim’

Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüler ile trafik polislerini denetlemek için farklı bir yöntem uygulamaya başladı. “Çapraz Denetim” adı verilen sistemle, habersiz bir şekilde illerdeki trafik deneticileri başka illere gönderiliyor.


   Edirne’de Kırkpınar heyecanı

TARİHİ Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası dolayısıyla er meydanının bulunduğu Sarayiçi’nde bulunan çevirmeci ve çay bahçelerini denetledi.


  Gülmece treni yola çıkıyor

50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında sefere konulan Gülmece Treni, bu sabah Haydarpaşa Garı’ndan hareket edecek.


  Kaçak yapılar yıkılacak

ISPARTA Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Gölü çevresindeki mevcut yapıların yıkılıp yıkılmayacağına yerleşik alan imar planının ardından karar verileceğini bildirdi.


  Turizm, krize dirençli çıktı

TÜRKİYE'NİN turizmi, krizde, dünyanın en fazla turist çeken ikinci ülkesi olan İspanya’dan daha dirençli çıktı.


  Camilerde ‘Okuma salonu’ olacak

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, artık devrin ‘’her şeyi camilerde, kürsülerde hocalardan öğrenme devri olmadığını’’ belirterek, ‘’Camilerimizde küçük kitaplıklar oluşturmaya başladık.


  Memuriyeti hizmet yeri olarak görmeyen yandı

AYDIN Valisi Hüseyin Avni Coş, ‘’İşgal ettikleri memuriyeti, hizmetlerinden ziyade asalet yeri olarak kullanmak isteyen, yeniliğe, değişime, dönüşüme kapalı olan ve hizmette yeniliği gerçekleştiremeyen arkadaşlarımızın, kendi durum ve konumlarını gözden geçirmelerinde yarar vardır’’ dedi.


  TÜBİTAK’tan çocuklara armağan

TÜBİTAK'IN 7-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik hazırladığı dergisi ‘’Bilim ve Çocuk’’, Temmuz sayısında 10 yıllık eski sayılarını armağan edecek.


  Semercilik tarih oldu

TRAKTÖRLERDEN sonra binek araçların da köylere kadar girmesi, semercilik mesleğinin sonunu getirdi.


  Turistlerin tercihi Uzungöl

DOĞU Karadeniz Bölgesi turizmine 30 yıldır katkı sağlayan Trabzon’un Çaykara ilçesi Uzungöl beldesi, yaz mevsimiyle birlikte yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.


  Amerika’da 1 milyon İngilizce Kur’ân dağıtılacak

ABD’nİn başşehri Washington’da bir sivil toplum örgütü, politikacı ve diğer kamu görevlilerine 100 bin Kur’ân-ı Kerim dağıtacak.


  Küresel ısınma İskoç koyunlarını küçültmüş

İskoçya’da, kışlar artık daha ılık geçtiği için yaban koyunlarının boylarının son çeyrek asırda küçüldüğü bildirildi.


  Apartman dairesinden cephane çıktı

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, Alberta eyaletine bağlı Red Deer kentinde bir eve düzenlediği operasyonda 100 adet silâh ve 1 milyon tane de mermi ele geçirdi.


  Köpekbalıkları için kendini tavana astı

KöpekbalIklarInIn avlanmasını protesto eden kadın, etine geçirdiği kancalarla sırtından kendini mağaza vitrininin tavanına astı.


  Zayıflatıcı ilâçlar dikkatli kullanılmalı

Gazİ Üniversitesi (GÜ) Medikal Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çimen Karasu, gıda bütünleyici ya da zayıflamaya yardımcı bitkisel ürünlerin muhtevalarının tam olarak bilinmediğini ve zararlı olabileceğini belirterek, bu ürünlerin içerisine bazı kimyasal bileşiklerin yüksek dozlarda katılabildiği uyarısında bulundu.


  Salatalıklara şekil özgürlüğü geldi

Dümdüz olmayan salatalıkların ya da kalem misali tezgâhta yan yana yatırılamayan havuçların pazarda satılması yasaklayan AB sebzelere “şekil özgürlüğü” getirdi.


  U2 grubuna gürültü cezası

İspanya’nIn Barcelona şehrinde konser veren İrlandalı rock müzik grubu U2 hakkında, provalarda ses sınırını aşarak gürültü yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.