04 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Yaz Oyunları'nda domuz gribi virüsü

25. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda Avustralyalı yüzücüye ''Domuz Gribi'' teşhisi konması organizasyona katılan kafilelerde endişeye yol açarken, Dünya Sağlık Örgütü ile temasa geçen Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu'ndan (FISU) ''Yüksek risk yok'' açıklaması geldi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen şampiyonaya geldikten 1 gün sonra, ilk antrenmanını yapmasının ardından arkadaşıyla şehir merkezinde yemeğe giden Avustralyalı bir yüzücüde, oyunlar köyüne geldikten sonra girdiği sağlık kontrolünde ''Domuz Gribi'' virüsü tespit edildi. FISU yetkilileri, sporcunun derhal karantina altına alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıklarken, yüzücünün kullandığı havuz başta olmak üzere, tüm temizlik ve dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiğini, kesinliklikle paniğe neden olacak bir durumun olmadığını ifade ettiler. FISU yetkilileri, ekstra bir önleme gerek olmadığına dikkati çekerken, kafile doktorlarını da daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

MİLLİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Türk kafilesinin doktoru Kaya Livanelioğlu, oyunlar köyünde Avustralyalı sporcu dışında her hangi bir virüs olayının bulunmadığını açıkladı. Avustralyalı sporcunun beraber yemeğe gittiği arkadaşında da virüse rastlanmadığını açıklayan Livanelioğlu, ''Oyunlara katılan Türk sporcularının sağlık durumları gayet iyi ve endişe edilecek herhangi bir şüpheli durum yok. Dünya Sağlık Örgütü ile sürekli temasta bulunan FISU gerekli önlemleri almış durumda. Sporcularımızın aileleri paniğe kapılmasınlar'' dedi.

04.07.2009


 

Bilica'dan 3 yıllık imza

FENERBAHÇE'NİN Sivasspor'dan transfer ettiği Bilica, sabah antrenmanı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkarak yeniden imza attı.

Samandıra Kamp Merkezi basın odasına Sportif Direktör Aykut Kocaman ile beraber gelen Brezilyalı futbolcu, Sivasspor'daki başarısını Fenerbahçe'de de sürdüreceğini söyledi. İmza töreninde ilk sözü alan Aykut Kocaman, Bilica'nın çok hırslı bir futbolcu olduğunu ifade ederek, ''Kendisi Sivasspor'da başarılı bir sezon geçirdi. Az gol yiyen bir defansta oynadı. Oyunculuk bir yere kadar ama bir şey varki bu çok önemli. Bu da Bilica'nın mücadeleci ruhudur. Bunu fazlasıyla Sivasspor takımında gösterdi. Bu özelliği takımımıza fazlasıyla yansıyacaktır'' dedi. Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Bilica ise Sivasspor'daki başarısını Fenerbahçe'de de sürdüreceğini belirterek, ''Ben ilk başta Fenerbahçe kuklübünün bana burda oynama fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Sivasspor'da başarılı bir sezon geçirdik. Şimdi bu başarı çıtasını yeni takımımla beraber yükseltik. Umuyorumki Fenerbahçe'nin başarılarında pay sahibi olacağım. Benim için Fenerbahçe gerçek kulübüm. Fenerbahçe formasını giyen her futbolcu mutlu olmuştur. Ben de mutluyum. Brezilya ve Fenerbahçe şuana kadar benim oynadığım en kariyerli takımlar'' diye konuştu

BENİ LUGANO İLE KIYASLAMAYIN

Brezilyalı futbolcu kendisinin Lugano ile kıyaslanmasının ise yanlış olduğunu ifade ederek, ''Lugano'ya benim saygım sonsuz. Ama benim görevim kulübüm adına en iyisini vermeye çalışmak'' açıklamasını yaptı.Bu arada Aykut Kocaman, çalışmalara geç katılacak olan Güiza için ise, ''Güiza'nın Konfederasyon Kupası maçları nedeniyle doğal olarak tabiki kampa geç katılma isteği olmuştur. Kulübümüzde kendisine belli bir süre tanımıştır. Alex konusuna gelince, takım kaptanı zamanında takımının başında olmalı'' diye konuştu.

04.07.2009


 

Hidayet'e 50 milyon dolar

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) beş yıl formasını giydiği Orlando Magic takımıyla sözleşmesi sona eren ve serbest oyuncu (free-agent) olan Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Portland Trail Blazers'ın teklifinin ardından önceki akşam Oregon eyaletine gitti.

Kendisini ikna etmek için Orlando'ya gelen Portland Antrenörü Nate McMillan ile yemekte biraraya gelen Türkoğlu, Trail Blazerslı yöneticilerin daveti üzerine dün menajeriyle birlikte Portland'a hareket etti. Türkoğlu'nu, Portland Uluslararası Havalimanı'nda takımın Genel Menajeri Kevin Pritchard, yöneticiler Tom Penn, Michael Born, Chad Buchanan ve Yardımcı Antrenör Jay Jensen ellerinde Türkçe ''Hoşgeldin Hido'' yazan pankart ve Türkçe müzik ile karşıladı.

TORONTO KAPTORS 60 MİLYON DOLAR TEKLİF EDECEK

NBA'de sezonun transfer yapacak en gözde oyuncusu olan Milli Basketbolcuyu ikna etmek için tüm gayreti gösteren Blazerslı yöneticiler ve takımın teknik kadrosu, Hidayet'i 2 gün boyunca Portland'da konuk edecek. ''Hoşgeldin'' yazılı pankarta ve Türkçe müziğe gülerek karşılık veren ve memnuniyetini dile getiren Milli Basketbolcuya basın mensupları ve bir grup taraftar da ilgi gösterdi. Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkoğlu, ''Burada olmaktan ve Portland gibi bir takımdan davet almaktan memnunum. Takımı ve şehri 2 gün gezeceğim ve kısa sürede bir karar vereceğim'' dedi. Portland'ın transfer listesinde ilk sırada olan Türkoğlu, Blazers'ın ilgisinden memnun olduğunu dile getirerek, bir NBA oyuncusunun isteyeceği en önemli noktada bulunduğunu ve kendini özel hissettiğini kaydetti. Öte yandan, ESPN Sports televizyonunda yer alan bir haberde, elini çabuk tutan Portland takımının Hidayet'e 5 yıl için 50 milyon dolarlık bir teklifle gelmesinin ve Milli Basketbolcuyu şehre getirmesinin ardından, Türkoğlu'nu kadrosuna katmayı hedefleyen NBA'in Kanada merkezli takımı Toronto Raptors'ın da 60 milyon dolarlık bir öneriye hazırlandığı iddia edildi.

04.07.2009


 

Leo Franco sabırsızlanıyor

GALATASARAY'IN yeni kalecisi Leo Franco, taraftarı önüne çıkmakta sabırsızlandığını söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan tecrübeli kaleci, çok çalışarak ve profesyonelliği ile takıma katkı yapmayı hedeflediğini söyledi. Galatasaray'ı tercih etmesinin nedeni olarak Leo Franco, "İlk nedenim Galatasaray'ın dünyaca tanınmış bir kulüp olması, ikincisi Galatasaray'ın her müsabakayı kazanmak için çıkması ve üçüncüsü ise Türkiye'nin en büyük kulübü olması" diye konuştu. Leo Franco form durumu ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Öyle zannediyorum ki birkaç gün içersinde takımla çalışmaya başlayacağım. Takım 9-10 günde uzun bir mesafe kat etti. Ben en fazla bir hafta da bu açığı kapatarak takıma katılmak istiyorum." Frank Rijkaard ile çalışacak olmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyleyen Leo Franco, " "Galatasaray taraftarının tavrı dünyaca biliniyor. Ali Sami Yen ise birçok önemli oyuncunun oynamayı tercih edeceği bir stat. Ben böyle bir taraftarın takıma ve oyunculara çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Taraftarımızın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

04.07.2009


 

Süper Lig fikstürü 7 Temmuz'da çekilecek

TÜRKCELL Süper Lig 2009-2010 sezonu fikstürü, 7 Temmuz Salı günü İstanbul'da çekilecek.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, federasyon ve Turkcell yetkilileri ile ligde mücadele edecek 18 kulübün temsilcisinin katılacağı kura çekimi, Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak. Turkcell Süper Lig'de yeni sezon 9 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak ve 16 Mayıs 2010'da oynanacak maçlarla tamamlanacak.

04.07.2009


 

G.Saray 47, F.Bahçe 53 ve Beşiktaş 61. sırada

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralamasında Galatasaray 47. sıraya yükselirken, Fenerbahçe 53, Beşiktaş ise 61. sıraya geriledi.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Temmuz 2008 ile 29 Haziran 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede Galatasaray, 155,5 puanla bir basamak yükselerek 47. sırada yer aldı ve Türk takımları içinde en iyi dereceyi elinde bulundurdu. Geçen aya oranla 1 basamak gerileyen Fenerbahçe, 151,5 puanla 53. sırada yer alırken, Beşiktaş da yine 1 sıra düşerek, 143 puanla 61. oldu. Değerlendirmede ilk 100 içinde başka Türk takımı yer almadı. Sivasspor, 82.5 puanla 207, Bursaspor 71 puanla 281, Trabzonspor ise 69 puanla 295. sırada yer aldı.

04.07.2009


 

Alper'e doğum günü kupası

FENERBAHÇE altyapısından gelerek (A) takımla sezon başı hazırlık çalışmalarında yer alan kaleci Alper Piliç'e de Deniz Barış'a olduğu gibi doğum günü kupası verildi.

18 yaşını kutlayan Alper'i önce takım arkadaşları alkışladı. Alper'e önce yaşı genç olduğu için minyatür bir kupa verildi.

04.07.2009


 

BİN 585 PEHLİVAN KIRKPINAR'DA GÜREŞECEK

EDİRNE Sariyiçi Er Meydanı'nda dün başlayan 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için 1585 pehlivan kayıt yaptırdı.

Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kırkpınar'da güreşmek için başvuran 1585 pehlivandan 54'ü başpehlivanlık kategorisinde güreşecek. Minik1'de 43, Minik2'de 99, Minik3'te 141, Teşvikte 200, Tozkoparanda 107, Deste Küçükte 210, Deste Ortada 185, Deste Büyükte 75, Küçük Orta Küçükte 178, Küçük Orta Büyükte 147, Büyük Ortada 97, Başaltıda 49 ve Başta 54 pehlivan olmak üzere toplam 1585 kişi, güreşmek için kayıt yaptırdı.

04.07.2009


 

G.ANTEPSPOR'UN FORMA SPONSORU DİADORA OLDU

SÜPER Lig takımlarından Gaziantepspor'un, forma sponsoru İtalyan spor giyim markası Diadora oldu.

Gaziantepspor ile iki yıllık anlaşma yapan Diadora'nın, kırmızı-siyahlılara 2009-2010 sezonu için özel formalar hazırladığı bildirildi. Gaziantepspor'un (A) ve PAF takımını yeni sezonda giyeceği maç, antrenman ve kamp kıyafetleri Diadora olacak. Diadora Genel Müdürü Bülent Karabıçak, Gaziantepspor için özel olarak tasarlanan 3 maç forması hazırladıklarını belirterek, ''Gaziantepspor'un 40. yılında, sezona damgasını vuracak başarılı bir performans ortaya koyacağına inanıyoruz. Bu anlamlı yılda Gaziantepspor'a destek vermek, başarılarına ortak olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz''dedi.

04.07.2009


 

G.SARAY İLK HAZIRLIK MAÇINI YARIN OYNAYACAK

GALATASARAY'IN 2009-2010 futbol sezonu hazırlıkları kapsamında katılacağı Zayton Cup, 5 Temmuz Pazar günü başlayacak.

"Bir dünya, bir top'' sloganıyla yola çıkan turnuva, bu slogana uygun olarak farklı kıtalardan dört takımı buluşturacak. Zayton Cup 2009'a Galatasaray'ın yanı sıra Almanya'dan Bayer Leverkusen, Mısır'dan Al Ahly ve Fas'tan Wydad Athletic Club Casablanca katılacak. Almanya'da düzenlenen organizasyona Bochum'daki Lohrheidestadion ev sahipliği yapacak. Galatasaray, turnuvadaki ilk maçını 5 Temmuz Pazar günü TSİ 18.00'de Al Ahly takımıyla yapacak.

04.07.2009


 

ERKEK VOLEYBOLCULAR İSPANYA KARŞISINDA

AVRUPA Erkekler Ligi A Grubu'nda ikinci durumda bulunan (A) Milli Erkek Voleybol Takımı, grup lideri İspanya ile bugün ve pazar günü Isparta'da karşı karşıya gelecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Lütfi Baydar, yaptığı açıklamada, 2 bin 500 kişilik Atatürk Spor Salonu'nda bugün ve pazar günü iki maç yapılacağını bildirdi. D Spor'un naklen vereceği maçlar İspanya olmak üzere Avrupa'nın en az 8-9 ülkesinde yayınlanacak. Avrupa Ligi 5. ayağındaki ilk maçın bugün saat 18.00'de SDÜ Doğu Kampüsü'ndeki Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak. İkinci maçın da pazar günü saat 17.00 başlayacağı bildirildi.

04.07.2009


 

HAZIRLIKLARA KATILMAYAN ALEX'E CEZA GELİYOR

FENERBAHÇE Futbol Takımı Kaptanı Alex'e, yeni sezon hazırlıklarına henüz katılmaması nedeniyle ceza verilebileceği öğrenildi.

Geçen sezonun ardından, yeni sezon hazırlıkları için 5-6 Temmuz tarihleri bildirilen futbolculara 29 Haziran'da çağrı yapılırken, Alex kendi inisiyatifiyle çalışmalara henüz katılmadı. Bu durumun Brezilyalı futbolcu için cezayı gündeme getireceği ifade edildi. Fenerbahçe Sportif DirektörüAykut Kocaman, ''Alex için söylenecek bir şey yok. Takım kaptanının zamanında burada olması gerektiğini düşünüyorum'' cevabını verdi. Kocaman, İspanya Milli Takımı ile Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden Güiza'nın durumuyla ilgili ise ''Oyuncu arkadaşları tatile girdikten 1 ay sonra maç oynadı. Doğal olarak böyle bir tatil isteğinde bulunması doğal" diye konuştu.

04.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.