07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Dink cinayeti tanığından “İki kişi kaçtı” iddiası

Hrant Dink cinayetiyle ilgili dâvânın 10. duruşmasında olay yerinde sanık Ogün Samast’ı gördüğünü belirten tanık dinlendi. Kadın tanık Dink’i vuran kişiyle kaçan bir başka kişiyi daha gördüğünü söyledi. Duruşmada ayrıca olaydan 3-4 gün önce Dink ile konuşurken Ogün Samast’ı gördüğünü savunan tanığın ifadesi de okundu.

Dink cinayeti dâvâsının 10. duruşmasında tanık ifadeleri alındı. Mahkemeye gelen cevabî yazıları açıklayan Mahkeme Başkanı, başka bir suçtan tutuklu Mesut Öz adlı şahsın talimatla alınan ifadesini okudu. Mahkeme Başkanı’nın okuduğu ifadede Öz şunları kaydetti: “Ben Bakırköy’de Atatürk Caddesi’nde yürürken bir şahısla çarpıştım. Yere düştüm, ayağım burkuldu. Sonra Hrant Dink olduğunu öğrendiğim bu şahıs beni yakındaki bir pastaneye götürdü. Çay söyledi. Bir süre konuştuk. O sırada pastanenin yakınındaki bir ağacın altında bir kişinin beklediğini gördüm. Bizi izliyordu. Sonradan bu şahsın Ogün Samast olduğunu öğrendim. Yaklaşık yarım saat bu şahsı takip ettim. Hrant Dink gördü mü bilmiyorum. Bir süre sonra kalıplı, kahverengi montlu, minyon tipli biri daha geldi. Ogün Samast ile görüştüler ve sonra bu şahıs ayrıldı. Bu olaydan 3-4 gün sonra Dink vurulunca, görüntülerdeki Ogün Samast’ı tanıdım. Yanına gelen ikinci kişinin görüntüsünü televizyonlarda görmedim. Görsem tanırdım.”

Cevabî yazıların okunmasının ardından Mahkeme Başkanı, Ogün Samast’a Öz’ün ifadesini sordu. Samast da Bakırköy’ü bilmediğini, Bayrampaşa, Şişli ve Eyüp’e gittiğini iddia etti. Avukat Bahri Belen ise, bu tanıkların mahkeme huzurunda dinlenmesini istedi.

GERGİN MAHKEMEDE

KOMİK ANLAR

Daha sonra olay sırasında Ogün Samast’ı gördüğü belirtilen tanık Mesme Havva’nın ifadesi alındı. Olayı anlatan Havva şunları anlattı: “Ben markette çalışıyordum. Arkadaşım gelmişti, beraber bankaya gidiyorduk. Şahsen tanıdığım Hrant Dink önümüzde yürüyordu. Bir süre sonra arkamızdan gelen genç biri yol istemek amacıyla bizi ittirdi. ‘Oğlum neden itiyorsun?’ dedim. Sonra silâh sesi geldi. Ben, arkadaşım vuruldu sandım. Önümüzdeki kişi ikinci kurşunda sendeleyerek yere düştü. İnsanlar kaçışmaya başladı. Yere düşen bu kişiyi kaldırıp bakmak istedim. Vuran kişiye de ‘Oğlum niye vurdun?’ dedim. Bir yerde durup üçüncü kurşunu da sıktı. Ancak o kişi yere düştüğü için üçüncü kurşun boşa gitti. Ne için bekledi, emin olmak için mi anlamadım. Sonra oradan kaçmaya başladı. Ben Hrant Dink’i yerden kaldırmak isterken, elemanları camdan bakıyordu. ‘Dur savcı gelecek’ dediler. Dokunmadım. Ellerimi dizlerime vurdum. Gözlükçüye girip soluklandım. Bu sırada patronum aradı. ‘Neredesin beni mahvettin’ dedi. Ben de ‘Ben vurmadım’ deyince, ‘Gel biliyorum’ dedi. Sonra karakolda teşhis yaptım. Olay sırasında kenarda duran biri vardı. Vuran kişi kaçınca, bu da kaçmaya başladı. Hatta yolda kızın birine çarptılar elindeki paralar döküldü”

Havva’nın patronuna ‘Ben vurmadım’ dediğini anlatması salonda gülüşmelere neden oldu. Bunun üzerine Havva salondakilere, “Gülmeyin ben şok geçirdim” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı’nın “Emniyetteki ifadende Ogün Samast’ın vurma anında ‘Geber Ermeni geber’ diye bağırdığını söylemişsin” diye hatırlatması üzerine, “Duydum, ama söylemek istemiyorum” dedi. Mahkeme Başkanı “Her şeyi söyle ki bir daha seni çağırmayalım” deyince Havva, “Zaten bu son gelişim. Gel desen de gelmem. İşten atıldım. Kocam evden attı. Herkes kendi şeyini soruyor. Bize derdimizi soran yok” şeklinde konuştu. Havva’nın bu ifadeleri de salonda gülüşmelere neden oldu.

Yasin Hayal ve Osman Hayal’in avukatı Eda Salman’ın “Çevredeki insanlar kaçtı mı?” sorusu üzerine Mesme Havva, “Aslında gören çok, ama şimdi görmeyen çok oldu. Kızım ben çok yürekli kadınım. Ama af edersiniz cahilim. Okumadım, okusaydım buraları sallardım. Öyle yürekli kadınım” dedi. Salman’ın soruları üzerine Havva, “Canım o kadarını niye soruyorsun ki?” diye tepki gösterdi. İstanbul / cihan

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şırnak’ta 4 işçi mayın kurbanı oldu

  “HAKLARIMIZI TALEP ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

  Yaşlılar huzurevine emanet

  150 milyon insan göç edecek

  KOBİ’lerin borçları düzenlenmeli

  Zapatero: Türkiye’nin AB’ye girişinden yanayım

  Tam güneş tutulması 22 Temmuz’da

  Ayaklarınız kösele ile nefes alsın

  Kemik iliği dokusu kalbe nakledildi

  Kromozom farkları kanser riskini arttırıyor

  Yoksulluk büyük tehlike

  G-8 ülkeleri açlığa dur demeli

  Dink cinayeti tanığından “İki kişi kaçtı” iddiası

  Cumhurbaşkanı Gül’den demokratikleşmeye katkı bekliyoruz

  “Kimse Kosova’daki istikrarı bozmaya çalışmamalı”

  AB yasaları halka anlatılacak

  Petrol fiyatlarında gerileme

  Orta Doğu için “yeni başlangıç” temennisi

  Eğitim yardımı dağıtımında iztiham

  Kansere karşı yeni merkez

  Bilgisayarcılarda tatil hareketliliği

  Güngören’de balkon çöktü bina tahliye edildi

  Serbest bırakıldı, 2 gün sonra cep telefonu çaldı

  Dünyaca ünlü hafızlar Kızılcahamam’da buluştu

  AB’nin uzmanları İzmir’den çıkt

  ‘Terör zararları’ karşılanıyor

  Yanlış yapanı yakalarsam gözünün yaşına bakmam

  Gelişmiş ülkeler Afrika’ya borçlu

  Umman heyeti, TBMM’de

  DÜNYAYI BEKLEYEN RİSKLER

  50 liralık hediye çeki için sıraya girdiler

  DHA muhabiri vefat etti

  Korumacılık önlemleri artabilir

  Gönül köprüsü projesi bir yıla yayılacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.