07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Kırkpınar'ın Yeşil başpehlivanı

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı'nı Mehmet Yeşilyeşil'in kazanması, memleketi Antalya'da sevinçle karşılandı. Antalyalılar, Edirne Sarayiçi'nde Kırkpınar Başpehlivanı Ordu Ünyeli Recep Kara'yı ucu açık uzatmada yenerek yeni altın kemerin sahibi olan Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Gürbüz'ü bağrına basmaya hazırlanıyor. Antalya, Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye, Hasan Tuna, Osman Aynur'dan sonra yağlı güreşin kalbinin attığı Edirne'de Mehmet Yeşilyeşil'i çıkardı. AK Parti Antalya Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç, 648 Kırkpınar Güreşleri'nde Antalyalıların, Sarayiçi'nde tarih yazdığını ifade etti. Bu yılki başpehlivan güreşlerinde altın kemeri Mehmet Yeşilyeşil ile üçüncü olan Ali Gürbüz'den birinin ipi göğüsleyeceğine yürekten inandığını belirten İrbeç, Yeşilyeşil'i Antalya milletvekilleriyle birlikte en güzel şekilde karşılayacaklarını söyledi. İrbeç, "Antalyalı güreşçilerimiz adeta tarihi Sarayiçi'nde yağlı güreşin tarihini yazdı. Elde ettikleri başpehlivanlık ve toplu başarılarıyla Antalyalıları gururlandırdı. Başta Mehmet Yeşilyeşil, Ali Gürbüz, Hüseyin Demir ve İsmail Balaban (CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın pehlivanı) ve tüm boylarda güreşen pehlivanlarımızı candan ve yürekten tebrik ediyorum" dedi.

ALTIN KEMER ORDU'DAN ANTALYA'YA GELDİ

648 Kırkpınar Güreşleri'nde Başpehlivanı'nın Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşilyeşil'in kazanacağını tahmin ettiğini belirten Antalya'nın Elmalı ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, altın kemerin Ordu'dan Antalya'ya gelmesinden onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Bu yıl 657'ncisini gerçekeleşecek olan Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'ni yapacakları tanıtımlarla dünya gündemine taşıyacaklarını belirten Hüseyin Altıntaş, Yeşilyayla Güreşlerini'nin tarihi Kırkpınar'dan daha eski olduğunu ifade etti. Altıntaş, "Yağlı güreş denince akla Edirne Sarayiçi ile Elmalı Yeşilyayla gelir. Kırpınar'dan sonra pehlivanların boy gösterdiği ikinci meydan Elmalı Yeşilyayla'dır. Kemeri hemşerimizin alması bizleri gururlandırdı." diye konuştu.

KIRKPINAR AĞASI YİNE SEYFETTİN SELİM

Bu arada 2010 yılında yapılacak olan 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığını yine Seyfettin Selim aldı. Geçen yıl 400 bin TL'ye alan Seyfettin Selim, bu yıl yapılan ağalık artırmasına kimsenin katılmaması üzerine tek başına yarıştı ve 250 bin TL'ye 649. tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin de ağalığını aldı.

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırkpınar'ın Yeşil başpehlivanı

  Daum: Volkan birinci kalecim

  ALEX TATİLDE ÇALIŞTI

  Denizli: Bobo'ya talip var

  Wimbledon'da Federer tarih yazdı

  İnter Deco'yu almaktan vazgeçti

  Kasımpaşa Ali Güneş'e imza attırdı

  Kayalıktan düşen Makedon dağcı öldü

  Yattara'ya Katar ısrarı sürüyor

  HİDAYET NBA'DE ÜNLÜ YILDIZLARLA AYNI ÜCRETİ ALACAK

  Cumhurbaşkanı Gül "Ağalar Ağası" oldu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.