08 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Doğu şehirlerinde Bediüzzaman iklimi

YENİ Asya grubunun yayın organı olan, Genç Yaklaşım dergisi Temmuz sayısında Doğu şehirlerinde Bediüzzaman ikliminin peşine düştü.

“Neden döküldük bu ay yollara?” sorusuna editoryalde, “Bediüzzaman’ın şehirlerinde onun ruhunu, hayatını, davam dediği şeyi anlayabilmekti amacımız. Seyahatimiz her ne kadar Bediüzzaman’ı anlamaya yönelik olsa da, aynı zamanda doğu iklimini de solumanın büyük değişimi ve mutluluğuyla geri döndük” şeklinde cevap veriliyor. Ayrıca, gezi sonucunda “Gördük ki, Doğu tıpkı iklimi gibi sımsıcak ve dost canlısı insanların yeri. Doğu ve Batı insanı kavramlarıyla bir takım tanımlar getirerek bizleri ötekileştirenlerin aksine hepimizi bir potada buluşturan ne kadar çok ortak noktamız olduğunu yaşamak ve bu yapmacık tanımı kalplerimizde kırmak çok harika bir şeydi bizim için. Şunu bir kez daha anladık ki, ancak birbirimizi tanıdıkça bu ayrılıktan güçlenenlerin oyunlarını akim bırakabileceğiz” denilerek, et-tırnak misali olan bizleri bizden ayrı düşürmeye çalışanlara karşı mücadelede ipuçlarını da bu sayıda bulabiliyorsunuz.

Bizi biz yapan değerleri kaybetmeden gençliğini yaşamak isteyenlere alternatif sunan Genç Yaklaşım, kişisel, sosyal, psikolojik, kültürel, edebî ve mizahî yaklaşımlarıyla yalnızca gençlerin değil, genç hissedenlerin de okuma açlığını gideriyor.

Genç Yaklaşım Temmuz

sayısında neler var?

Genç Yaklaşım Dergisi bu ay Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin, doğduğu köyden başlayarak 1920’li yıllara kadar bulunduğu coğrafyada izini sürüyor. Mehmet Ali Ergenekon “Doğu Şehirlerinde Bediüzzaman İklimi” yazısıyla gerçekleştirdikleri geziden notlar veriyor.

Kişisel Gelişim köşesinde “Halkla İlişkiler Uzmanı Sonat Polat’ın Çoklu Zekâ yaklaşımından hareketle sosyal zekâ ve iletişim” yazısına yer verilirken, Yazı Tahtası Köşesinde “TC ve Burjuvazi” anlatılıyor.

Mizah Sanayi’nde Genç Yaklaşım okuyucularını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olup olamayacaklarını sınayabilecekleri bir test bekliyor. Haber Yaklaşım, Foto Yaklaşım, Devrik Cümle, Nurlu Yaklaşım ve dahası Temmuz Genç Yaklaşım’da.

Genç Yaklaşım tam size göre bir yaklaşım sunuyor olabilir, hâlâ tanışmadıysanız yaklaşın.

E-mail: [email protected]

Tel: (212) 655 88 59 / 653 Faks: (212) 474 09 07

Web: www.gencyaklasim.com

08.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu şehirlerinde Bediüzzaman iklimi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.