08 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

BAŞBAKAN ÇİN’E DE ‘ONE MINUTE’ DESİN

Türkİye’dekİ Doğu Türkistanlılar, Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı şiddeti endişeyle izliyor. 60 yıl önce Türkiye’ye göçerek Kayseri’ye yerleşen Doğu Türkistanlıların yaşadığı Yeni Mahalle’de sessizlik hakim.


AB’nin yolu Meclis’ten geçiyor

Gazete ve TV’lerin genel yayın müdürleriyle bir toplantı yapan AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, muhalefeti eleştirdi ve “AB’nin yolu TBMM’de

AB, TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİL

İSPANYOL Real Instituto Elcano, Türkiye’nin Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlardaki etkisi ve rolün AB tarafından yeterince iyi algılanamadığını belirtti.


  Paranın patronları İstanbul’da toplanacak

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası 2009 yıllık toplantıları, 6-7 Ekim tarihlerinde, Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak.


  Kayıpların telâfisini istiyoruz

Türk-İş’e bağlı sendika üyeleri toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattıkları eylemin ikincisi için dün sabah saatlerinde işyerleri önünde toplandılar. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, fazla birşey istemediklerini, sadece kaybettiklerinin telafisini talep ettiklerini belirtti.


  Yazıcı: Enflasyon kadar zam vereceğiz

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, kamu toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili, “Yapılan müzakereler sonucu biz arkadaşlarımıza hep şunu ifade ettik, Sayın Başbakanımızın da talimatı buydu: “çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’.


  Kurşunsuz benzine yine zam

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik “tavan fiyat” uygulama kararının ardından, kurşunsuz benzinin tavan fiyatının arttırılmasıyla perakende satış şirketleri satış fiyatlarını yeniden arttırdı.


  Kırmızı mercimeğin “kaderi” Kanada’ya bağlı

TÜRKİYE'DE geçen yıl fiyatı 1 liradan 3 liraya çıkarak ‘’zam şampiyonu’’ olan kırmızı mercimeğin şu an 2,40 liradan alıcı bulabildiği, ancak Ağustos ayında Kanada’da piyasaya çıkacak ürünün yüksek fiyattan satılması halinde, mercimeğin çıkışını bu yıl da sürdürebileceği bildirildi.


  İhracatta, 356,7 milyon TL devlet yardımı

İHRACATTA geçen yıl, 356,7 milyon lira devlet yardımı ve ihracat iadesi ödemesi yapıldı. Geçen yıl 63,1 milyar dolar ihracatta taahhüdünü içeren 5 bin 589 adet dahilde işleme izin belgesi düzenlendi.


  Büyüme, kâğıt üzerinde

bağImsIz Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, TÜİK’in açıkladığı 9 bin 642 dolar millî gelir rakamına dışarıdan bakıldığında Türkiye’nin mutlu insanların ülkesi gibi algılandığını belirterek, ‘’Fakat Türkiye kâğıt üzerinde büyüyor ve kâğıt üzerinde gülüyor’’ dedi.


  İstanbul’da hayat “ucuzladı”

İNSAN kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’in ‘’Yaşam Maliyet Araştırması’’ sonuçlarına göre geçen yıl pahalılıkta 23’üncü sırada yer alan İstanbul, bu yıl 30 puan düşerek 53’üncü sıraya geriledi.


  Toplu görüşmelerde yetki Memur-Sen’de

TOPLU görüşme masasındaki yetkili konfederasyon değişti. Memur-Sen, 376 bin 355 üyeyle Türkiye Kamu-Sen’i geride bırakarak, yetkili konfederasyon oldu.


  ÖSS sonuçları haftaya

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağını bildirdi.


  Korkmayın! 80 derece sıcaklık “imkânsız”

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’de 38 derece sıcaklıkta yüzde 80 nem oranının asla görülmediğini ve 38 derece sıcaklıkta yüzde 30 nem oranında hissedilen sıcaklığın, nem sonucu en fazla 40 derece olarak hissedileceğini bildirdi.


  Açlık sınırı 11 TL düştü

Beledİye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan Haziran ayı açlık sınırı ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı.


  Çanakkale Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

Şehİtler otağı Çanakkale’de Yeni Asya okuyucuları ve Çanakkkale 18 Mart Üniversitesi mezunları aile pikniğinde buluştu.


  Kredi kartı borcu yasası yürürlükte

Kredİ kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasal düzenleme Resmî Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ödeme ihtarı çekilen, icra takibi başlatılan veya banka tarafından takip olunan kredi kartı borçları için 60 gün içinde başvuru yapılacak.


  Karadeniz’deki HES projeleri sıkıntı verecek

Karadenİz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, bölgede planlanan HES projelerinin gerek inşa, gerekse işletim aşamasında ekolojik, ekonomik ve sosyal pek çok soruna sebebiyet vereceğini ileri sürdü.


  7 yeni vakıf üniversitesi kuruldu

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün imzaladığı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Mersin’de Mersin Eğitim Vakfınca ‘’Toros Üniversitesi’’, İstanbul’da Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfınca ‘’İstanbul Medipol Üniversitesi’’, Konya’da Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfınca ‘’KTO-Karatay Üniversitesi’’ ile Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfınca ‘’Mevlânâ Üniversitesi’’, Kayseri’de Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfınca ‘’Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’’, Ankara’da Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfınca ‘’Turgut Özal Üniversitesi’’ ve Türk Eğitim Derneği Yükseköğrenim Vakfınca ‘’TED Üniversitesi’’ adıyla vakıf üniversiteleri kuruldu.


  Harabeydi, saray gibi okul oldu

İstanbul İl Özel İdaresi’nin, şehrin paha biçilmez tarihî kültür mirasını korumaya ve iyileştirmeye yönelik çalışmaları sürüyor.


  Dünyanın ilk Türkçe dil müzesi açılıyor

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yaptığı açıklamada, 732. Türk Dili Bayramı’nda Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi’nce (TÜRKSOY) Karaman’ın, ‘’Türk dünyasının daimî dil ve kültür başşehri’’ ilân edildiğini hatırlattı.


  Teknoloji marketleri bilgisayarcıları bitirdi

BakkallarIn yıllardır ‘Büyük marketler şehir dışına çıkartılsın’ teklifinin ardından, teknik hizmet veren bilgisayar firmaları da, ‘teknoloji marketleri şehir dışına çıkartılsın’ teklifinde bulundu.


  Kur’ân okumaya engel yok

Türkİye’nİn dört bir tarafından Mersin’in Gülnar ilçesine gelen 45 görme engelli öğrenci, kabartma Kur’ân-ı Kerim okuyabilmek için kurslara katılıyor. Kurs için yapılan açılış törenine Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Müftüsü Hüseyin Aydın ve gönüllü vatandaşlar katıldı.


  Japonlardan eczacı robot

Japon elektronik devi Panasonic, aşı yaparak eczacılara zaman kazandırmayı amaçlayan bir robot üretti. 2010 Mart’ından itibaren Japonya’daki hastanelere satılmaya başlanacak olan robot, daha sonra ABD ve Avrupa’daki sağlık merkezlerine sunulacak.


  Kuyrukta müzik keyfi

Gümüşhane’nİn Torul ilçesinde Kaymakamlıkça yapılan uygulamayla, kuruma gelip sırada bekleyen vatandaşlara hoparlörden müzik dinletiliyor.


  KUR’ÂN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

Kurs için yapılan açılış törenine Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Müftüsü Hüseyin Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Burgut, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Cingöz, Mersin Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikret Özkaya ve gönüllü vatandaşlar katıldı..



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.