17 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

CHP, AYM’yi su yolu yaptı

CHP, Meclisin 23. Dönemde çıkardığı 233 kanundan 33’ünün iptali veya yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grubu ve CHP’li milletvekilleri, 2007’de 2, 2008’de 23 ve 2009’da 8 kanunun iptali için Anayasa Mahkemesinde dâvâ açtı.

CHP’den AYM’ye 33 başvuru

CHP, Meclisin 23. Dönemde çıkardığı 233 kanundan 33’ünün iptali veya yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Alınan bilgiye göre, CHP Grubu ve CHP’li milletvekilleri, 2007’de 2, 2008’de 23 ve 2009’da 8 kanunun iptali için Anayasa Mahkemesinde dâvâ açtı. CHP, 23. Dönemde ilk olarak, DSP’li milletvekilleriyle Anayasanın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapan Kanunun, ‘’anayasaya aykırılığı sebebiyle yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması’’ talebiyle, 25 Ekim 2007’de Anayasa Mahkemesine gitti.

CHP, bu kanundan sonra, Anayasa Mahkemesine, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesiyle Enerji Satışına İlişkin Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle başvurdu. Yüksek Mahkeme, yaptığı inceleme sonucunda ''Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, görevlerini yerine getirirken özel bilgi ve ihtisas gerektiren işlerde kadro aranmaksızın uygun nitelikli yerli ve yabancı uyruklu sözleşmeli personel çalıştırabilir'' hükmünü iptal etti. CHP’nin geçen yılki Anayasa Mahkemesine başvuru gündemi yoğun oldu. CHP, 2008’de aralarında Tanık Koruma, Vakıflar, Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması kanunlarının da bulunduğu 23 kanun için Anayasa Mahkemesinde iptal dâvâsı açtı.

CHP, bu yıl ise 8 kanunu Anayasa Mahkemesine taşıdı. Bunlar arasında, kamuoyunda uzun bir süre tartışılan Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa ile askere sivil yargı yolunu açan yasa yer aldı.

Mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin Anayasa Mahkemesine sunulan dâvâ dilekçesinde, CHP'nin yanı sıra, MHP, DTP, DSP ve Türkiye Partisi ile bazı bağımsız milletvekillerinin de imzası bulundu.

Anayasa Mahkemesinde bu yıl, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanunun ve Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun için dâvâ açıldı.

CHP, 22. Dönemde ise 113 kanun için Anayasa Mahkemesine gitmişti.

17.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizlik giderek şiddetleniyor

  KÜMESTEKİ KAZ GİBİ

  Akaryakıta ÖTV zammı Meclis gündeminde

  Kamu-Sen: Benzine 1,15 TL daha fazla para ödüyoruz

  Konut satış ve kiraları arttı

  Moody’s: Enflasyon hedefin altında olacak

  Kiler, müşterisine altın dağıtacak

  Devlet, müteahhitleri tefeci eline düşürdü

  Helâl gıdanın standardı belli oldu

  CHP, AYM’yi su yolu yaptı

  ANKARA-KONYA YHT’DE İLK RAY KAYNAĞI

  İLKAV’ın kapatılmasına ret

  1.35 milyon kişi YURTKUR’a borçlu

  TBMM heyeti Çin’e gidecek

  Çürük bentler felâket getirdi

  SELDE ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

  HER ŞEY 3 SANİYE İÇİNDE OLDU

  Bartın’da ırmak taştı

  Aladağlar’da 30 hayvan telef oldu

  ORMAN YANGINLARI BAŞLADI

  Soçi’ye elbette cami yapılmalı

  Bak şu korsanlara!

  66 yaşında anne olan kadın öldü

  Kepek tüketimi hipertansiyonu azaltıyor

  Leylek köyüne hüzün çöktü

  Alman gencin hac yürüyüşü

  TÜRKİYE HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİM YOKTU

  Blackberry kullanıcıları tehlikede

  Trafik dersi karıncalardan

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.