22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

KANLI SALDIRIDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyü Böbüler mezrasında meydana gelen saldırıda 6 kişi öldürüldü; 3'ü ağır, 7 kişi yaralandı. Olayda hayatını kaybedenlerin isimleri İbrahim Esendemir (80), İzzet Esendemir (35), Samet Sis (12), Emine Yükselen, Mustafa Coşkun ve Nafiye Coşkun olarak açıklandı. Yaralıların tedavisi devam ediyor.


Giresun’u sel aldı

Giresun merkezde dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sele dönüştü. Merkezden geçen Güre deresi taştı. Binlerce evi su basarken, yüzlerce a

Tabur kazılıyor

Hakkari Barosu avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına başvurmasının ardından, Şemdinli’ye bağlı Derecik beldesi Ormancık köyünden alınan 12 kö


  Krizin ABD’ye maliyeti 23,7 trilyon dolar

ABD’de krizin maliyeti federal hükümete şimdiye kadar 4,7 trilyon doları buldu. Ancak bu maliyetinin 23,7 trilyon doları bulabileceği tahmin edildi.


  Gücünüzü dağıtmayın

Chatham House olarak bilinen İngiltere’deki Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünün Müdürü Robin Niblett, dış politikada Türkiye’nin, aynı anda birçok yerde etkili olmaya çalışmak gibi bir riskle karşı karşıya olduğunu belirterek, bazı odaklanma alanları belirlemenin, Türkiye’nin daha etkin olmasını sağlayabileceği görüşünü dile getirdi. Bugün kendisini stratejik olarak son derece önemli bir bölgede bulan Türkiye’nin, en ilginç jeopolitik sorunların kesişme noktasında olduğunu keşfettiğini söyleyen Niblett, Türkiye’nin özellikle son 2-3 yıldır üstlendiği aktif dış politikanın yanı sıra iç politikasındaki gelişmeler ile uzun vadede gerçekten güçlü bir dış politika rolü üstlenme kapasitesi arasındaki karşılıklı etkileşimle yakından ilgilendiklerini kaydetti.


  80 YAŞINDA 500 TANE ŞİİRİ VAR

OSMANİYE’NİN Kadirli ilçesinde yaşayan okuma yazması olmayan 80 yaşındaki Elife Özçatal’ın kendisine ait yaklaşık 500 şiiri var.


  UZAY YOLCULUĞU HAYAL DEĞİL

Kennedy Uzay Merkezi’nden 1984’de fırlatılan Challenger Uzay Mekiğinin pilotu, NASA’dan emekli astronot Jon Andrew McBride, korkutucu olmadığını belirttiği uzay yolculuğunu, ‘’otoyolda araba kullanmaya’’ benzetti.


  DÜNYA NÜFUSU YAŞLANIYOR

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, dünya genelinde 65 yaşın üzerindeki kişilerin sayısı 2040’ta şu andakinin 2 katını geçecek.


  Hareketsiz diyet yararsız


  Bu kelebekler yarasaları alt ediyor


  İnternet kullanıcı sayısı artıyor


  Çin’de, İslâm fuarı


   Türkçe yazıyı, sese dönüştüren teknoloji


   Yunan ineği “devlet malı” olacak


  Sel, araçları denize sürükledi


  Yine Bolu tüneli, yine kaza: 5 ölü


  Sigara yasağının bu köyle ilgisi yok


  ÖSS tercih formları teslim ediliyor


  Davutoğlu Ağustos’ta, Erdoğan Ekim’de Irak’ta


  PKK’ya yardımdan bir kişi yakalandı


  Erdoğan, Gerçeker’i kabul edecek


  Benzine yine yeni zam!


  Generallere suikast planı iddiasıyla 4 gözaltı


  Deniz Feneri’ne haksızlık yapılıyor


  Dâvâ, Türkiye’nin geleceğini tayin edecek


  TRT’den Mescid-i Aksa açıklaması



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.