22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

KANLI SALDIRIDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyü Böbüler mezrasında meydana gelen saldırıda 6 kişi öldürüldü; 3'ü ağır, 7 kişi yaralandı. Olayda hayatını kaybedenlerin isimleri İbrahim Esendemir (80), İzzet Esendemir (35), Samet Sis (12), Emine Yükselen, Mustafa Coşkun ve Nafiye Coşkun olarak açıklandı. Yaralıların tedavisi devam ediyor.

ŞİKÂYETLER KAALE ALINMADI

6 kişiyi öldüren aklî dengesi bozuk baba ve oğlu ile ilgili şikâyetleri jandarmanın dikkate almadığı iddia edildi. Söz konusu şahısların elindeki silâhların alınması yönündeki dilekçelerinin gereğinin yapılmadığını söyleyen köylüler, savcılığın tavrını da eleştirerek “İşlem yapılması için illâ birilerinin mi ölmesi gerekiyordu?” dediler.

ElazIğ’In Baskil ilçesine bağlı Karaali Köyü Böbüler mezrasında meydana gelen silâhlı saldırıda, 6 kişi öldü, 3’ü ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Saldırıyı komşu köyden bir ailenin mensupları tarafından düzenlendiği öne sürülüyor. İddiaya göre, Haşim Y. ve Murat Y., ellerinde av tüfekleriyle gittiği Böbüler mezrasında sağa sola rastgele ateş açmaya başladı. Olayda İbrahim Esendemir, İzzet Esendemir, Ahmet Sis, Emine Yükselen, Mustafa Coşkun ve Nafiye Coşkun vefat etti. Yaralanan köylüler, Elazığ’daki hastanelere kaldırıldı.

Olayda yaralanan Mustafa Coşkun’un hastaneye gelmeden vefat ettiği, Nafiye Coşkun’un (54) ise müdahaleye rağmen kurtarılamadı kaydedildi. Saldırganların akli dengesinin yerinde olmadığı ve haklarında daha önce de köylüleri rahatsız ettikleri yönünde jandarmaya şikâyet başvurusu olduğu ileri sürüldü. Olaydan sonra Baskil Kaymakamı Mustafa Irmak ve jandarma yetkilileri olay yerine gelerek köylülerden olay hakkında bilgi aldı. Jandarmanın köy ve mezrada aldığı geniş güvenlik önlemleri sürerken olayın faillerini yakalamak için operasyon başlatıldığı belirtildi. Elazığ / aa

VAHŞETİ YAPANLAR HAKKINDA

ŞİKÂYETLER DİKKATE ALINMAMIŞ

ElazIğ’In Baskil ilçesi Karaali Köyünde 6 kişiyi öldüren akli dengesi bozuk baba ve oğlu ile ilgili şikâyetlerin jandarma tarafından dikkate alınmadığı iddia edildi. Ölenlerden Mustafa ve Nasiye Coşkun’un akrabası olan Rıfai Coşkun, akli dengesi bozuk baba ve oğulu jandarmaya birkaç defa şikâyet etmelerine rağmen netice alamadıklarını söyledi. Haşim Y. ve Murat Y. ile ilgili olarak 4 yıldır uğraştıklarını anlatan Rıfai Coşkun, en son 7 -8 köylünün imzasıyla birlikte jandarmaya tekrar şikayette bulunduklarını kaydetti. Şahısların silâhlarının olduğunu ifade eden Coşkun, jandarmanın ise silâhları alamayacağını söylediğini dile getirdi. Savcılığın da bir işlem yapmadığını ileri süren Coşkun, “İşlem yapılması için ille de birilerinin mi ölmesi gerekiyordu?” diye tepki gösterdi.

22.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KANLI SALDIRIDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

  Giresun’u sel aldı

  Tabur kazılıyor

  Gözler Anayasa Mahkemesi’nde

  Krizin ABD’ye maliyeti 23,7 trilyon dolar

  Gücünüzü dağıtmayın

  80 YAŞINDA 500 TANE ŞİİRİ VAR

  UZAY YOLCULUĞU HAYAL DEĞİL

  DÜNYA NÜFUSU YAŞLANIYOR

  Hareketsiz diyet yararsız

  Bu kelebekler yarasaları alt ediyor

  İnternet kullanıcı sayısı artıyor

  Çin’de, İslâm fuarı

  Türkçe yazıyı, sese dönüştüren teknoloji

  Yunan ineği “devlet malı” olacak

  Sel, araçları denize sürükledi

  Yine Bolu tüneli, yine kaza: 5 ölü

  Sigara yasağının bu köyle ilgisi yok

  ÖSS tercih formları teslim ediliyor

  Davutoğlu Ağustos’ta, Erdoğan Ekim’de Irak’ta

  PKK’ya yardımdan bir kişi yakalandı

  Erdoğan, Gerçeker’i kabul edecek

  Benzine yine yeni zam!

  Generallere suikast planı iddiasıyla 4 gözaltı

  Deniz Feneri’ne haksızlık yapılıyor

  Dâvâ, Türkiye’nin geleceğini tayin edecek

  TRT’den Mescid-i Aksa açıklaması

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.