22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Daum yeni transferleri beğendi

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni transferler Andre Clarindo Dos Santos ve Cristan Oliveria Baroni'yi bir an önce takıma adapte etmek istediğini söyledi. Takımın sabah yapılan çalışmasının ardından gazetecilere kampın gidişatı hakkında kısa bir değerlendirmede bulanan Alman Teknik Adam, herşeyin istedikleri gibi gittiğini belirterek, "Herşey mükemmel gidiyor. Takım içindeki uyum güzel. Bir tek sıkıntımız hazırlık maçlarını oynarken yaptığımız uzun yolculuklar oldu. Rakiplerimiz de iyiydi. Futbolcular gayet iyi çalıştılar ve beni memnun bıraktılar. Şampiyonluğa giden yolda basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz. Herşey yolunda gidiyor. Takım içindeki oyuncuların birlikte hareket etmesi beni sevindiriyor" dedi. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'nin şu anda yüzde 60 hazır olduğunu kaydetti.

ACELE ETMİYORUZ, YENİ TRANSFER YAPABİLİRİZ

Sarı - lacivertli takımın yeni transferleri Andre Clarindo Dos Santos ve Cristan Oliveria Baroni transferlerini de Daum, şöyle değerlendirdi: "Bu transferi oldukça gizli bir şekilde yaptık. Bunu gerçekleştirdikleri için yönetime teşekkür ediyorum. Bu oyuncuları almak için bazı Avrupa kulüpleri de girişimlerde bulundu. Ama biz Fenerbahçe olarak onları kadromuza kattık. İnanıyorumki hem Fenerbahçe'de hem de Brezilya Milli Takımı'nda ilerleyen süreçte forma giyeceklerdir. Şu anda bizim tek hedefimiz yeni alınan iki oyuncumuzu en kısa sürede takıma adapte etmektir." Takıma tranfser yapabileceklerini ancak aceleci davranmayacaklarını kaydeden Alman çalıştırıcı, "Umarım daha transfer yapabiliriz. Biz hızlı bir şekilde transfer yapmak istemiyoruz. Takımımızın karekterine uyacak oyuncu istiyoruz. " dedi.

GUİZA'YI BİR AN ÖNCE GÖRMEK İSTİYORUM

Takımda yer alan yabancı futbolculardan gönderilmesi düşünülen oyuncular konusundaki bir soruya ise Daum, "Gönderme konusu şu anda düşünülmüyor. Şu anda bu yönde alınmış bir karar yok." diye cevap verdi. Öte yandan sezon hazırlıklarına geç katılan İspanyol golcü, Guiza'ya övgüler yağdıran Daumı, "Kendisi ile tabiki konuştum. Hoşgeldin konuşması yaptım. Diğer konuşmaları İstanbul'da yapacağım. Ona her futbolcuma söylediğim şeyleri, yani hedeflerimizi anlattık. Bize katkı sağlayacak golcü Guiza'yı bir an önce görmek istiyorum. Guiza Avrupa'nın değil dünyanın en iyi golcülerinden birisi" diyerek sözlerini tamamladı.

22.07.2009


 

F.Bahçe camiası çok memnun

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer, yeni transferleri Brezilyalı Andre Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni'nin Fenerbahçe'ye layık bir şekilde formalarını terleteceklerini belirterek, ''İnşallah yeni transferlerimiz Dos Santos ve Oliveira'nın da katkılarıyla, yönetimimizin ve başkanımızın söz vermiş olduğu 3 senelik şampiyonluğu, müzemize götürürüz'' dedi. Kamer, FB TV'ye yaptığı açıklamada, teknik direktör Christoph Daum ve sportif direktör Aykut Kocaman'ın takibi altında devam eden bir transfer süreci yaşandığını anlatarak, ''Aykut hocamız iki kere Brezilya'ya gitti. Oyuncuları çok uzun süre izledik. İki maç onları izleme şansı buldum. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızı çok büyük bir coşku bekliyor'' diye konuştu. Dos Santos'un 2009 Konfederasyon Kupası'nda şampiyon olan Brezilya milli takımında forma giydiğini vurgulayan Kamer, şöyle devam etti: ''Oliveira da çok başarılı çok teknik bir futbolcu. Önümüzdeki 1 ay içinde milli takım kampına çağrılmaya en büyük aday. Bütün Avrupa kulüplerinin gözdesi olan ve Brezilya'nın en çok konuşulan iki futbolcusunu Fenerbahçemiz kazanmış oldu. Masada çok büyük Avrupa kulüpleri vardı, ama sayın başkanımızın hiçbir fedakarlıktan kaçmaması ve çok azimli olması, bu transferleri yapmamızda çok büyük katkı sağladı."

22.07.2009


 

Takımlarımız lige hazır mı?

Türkcell Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına az bir süre kaldı. Takımlarımız lige hazır olmak için şu sıralar kamp merkezlerinde hazırlıklarını sürdürüyorlar. İzlediğimiz kadarıyla şuan lige hazır takımımız yok. Bunu normal görmek lazım. Aşırı sıcaklar ve nem futbolcunun verimini düşürdüğü bir gerçek. Bu yüzden hazırlık döneminde bütün futbolcular yüzde 50-60 kapasite ile oynuyorlar. Futbol Federasyonu bu durumu dikkate alarak Ağustos'ta yapılacak lig maçlarının saat 21.00'de oynanmasına karar verdi.

Uzun yıllar futbolun içinde olmam itibarıyla şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yeni sezon, geçen sezonu aratacak gibi görünüyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Dört büyük olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor bu yıl da şampiyonluğun en yakın adayıdırlar. Bu durum yıllardır böyle ve değişeceğini tahmin etmiyorum. Son iki yılın sürpriz takımı Sivasspor ise yeni sezona önemli futbolcularından mahrum olarak giriyor. Fenerbahçe'ye transfer olan savunmanın direği Brezilyalı oyuncu Bilica'yı çok arayacaklar. Bülent Uygun patronluğunda Yigidolar yine zirveya oynayacak. Ama aynı başarıyı gösterip göstermeyeceklerini merakla bekliyorum.

Küresel krize rağmen futbol piyasasında milyon euro'lar aldı başını gidiyor. Türkiye'de bugün milyon euro edecek futbolcu sayısı bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar azdır. Özellikle yabancı futbolculara ödenen astronomik ücretler insanların psikolojisini bozacak durumlara geldi. Latin Amerika ve Afrika kıtasının 2. sınıf oyuncularına verilen bu paraların karşılığı alınıyor mu? Hiç sanmıyorum. Bizim kulüp yöneticilerimizin verdiği parayı hiçbir Avrupa kulübü vermiyor. Transfer döneminde bol keseden harcıyorlar. Ama o rtada Avrupa düzeyinde bir başarı gelmediğine göre, kulüplerimiz her yıl milyon euro'ları çöpe atmış oluyor. Çok yazık.

[email protected]

TURGUT DEMİRBAŞ

22.07.2009


 

VEDAT OKYAR TOPRAĞA VERİLDİ

TEDAVİ gördüğü hastanede hayatını kaybeden Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve spor yazarı Vedat Okyar Teşvikiye Camiinde kılınan öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi. Akaretler'deki kulüp binasında düzenlenen törene, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin yanı sıra, teknik direktör Mustafa Denizli ve oyuncular, kulüp üyeleri, spor yazarları ile Vedat Okyar'ın eski takım arkadaşları, çok sayıda taraftar ile Okyar'ın yakınları katıldı. Okyar'ın oğlu Suat Okyar da babasına gösterilen sevgi nedeniyle inanılmaz bir baskı hissettiğini belirterek, başta Yıldırım Demirören olmak üzere camianın önde gelen isimlerine ve kendilerini sevenlere teşekkür etti.

22.07.2009


 

G.SARAY'DA TOBOL MESAİSİ

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 23 Temmuz Perşembe günü Kazakistan'ın FC Tobol takımıyla yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Sarıkırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, kondisyon çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı antrenman yaptı.

Kompleksi'nde yapılacak olan dünyanın en iyi 5 Asyalı sporcusu ile 5 Avrupalıyı karşı karşıya getirecek bu şölen öncesinde tanıtım amaçlı Boğaz köprüsü üzerinde bir gösteri maçı yapılacak. Gösteri maçında masa tenisinin unutulmaz iki efsanesi karşı karşıya gelecek. Bu gösteri maçı 26 Temmuz Pazar sabahı saat 07.10'da gerçekleşecek ve 10 dakika sürecek.

22.07.2009


 

MASA TENİSİNİN YILDIZLARI KÖPRÜDE MAÇ YAPACAK

DÜNYANIN en ünlü masa tenisi oyuncularından olan Dünya ve Olimpiyat şampiyonu efsanevi sporcu 'Lui Guoliang' ile Avusturyalı Dünya Şampiyonu Werner Schlager 26 Temmuz Pazar günü Boğaz köprüsünün tam ortasında karşı karşıya geliyor. 10 -11 Kasım 2009 tarihleri arasında Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde yapılacak olan dünyanın en iyi 5 Asyalı sporcusu ile 5 Avrupalıyı karşı karşıya getirecek bu şölen öncesinde tanıtım amaçlı Boğaz köprüsü üzerinde bir gösteri maçı yapılacak. Gösteri maçında masa tenisinin unutulmaz iki efsanesi karşı karşıya gelecek. Bu gösteri maçı 26 Temmuz Pazar sabahı saat 07.10'da gerçekleşecek ve 10 dakika sürecek.

22.07.2009


 

SELİM BAYRAK ATLETİZMDE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

nFENERBAHÇELİ atlet Selim Bayrak, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu oldu. Litvanya'nın Kaunas kentinde düzenlenen 7. Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'nda, 10 bin metre final yarışında, Fenerbahçeli milli atlet Selim Bayrak, 29.47.15'lik derecesiyle ile birinci oldu. Selim, şampiyona tarihinde bu mesafede madalya kazanan ilk Türk atleti olarak da tarihe geçerken, yarışmada ikinciliği 29.49.80 ile İtalyan Andrea Lalli, üçüncülüğü 30.08.44 ile Ukraynalı Dmytro Lashyn elde etti. Selim Bayrak, 5 bin metre finalinde ise 14.10.10'luk derecesiyle dokuzuncu olmuştu. Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden diğer Fenerbahçeli atlet Fatih Avan ise, cirit atmada elemelerde 74,76 ile 7.olarak finale yükseldikten sonra, final yarışlarında 75,50 ile Avrupa 7.si oldu.

22.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.