24 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Doğu fabrikadan önce ‘umut yatırımı’ istiyor

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa Yıldız, “Öncelikli amacımız doğuya fabrikadan önce umut yatırımı çekmek.


SORUN, HALKA YAPILAN MÜDAHALELERLE BAŞLADI

AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Doğu ve Güneydoğu sorununun çözülmesi için tam demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Bölgedeki insanların olduğu

DP-ANAP Ekim’de tamam

DP ile ANAVATAN arasında 3 Haziran 2009 tarihinden bugüne bütünleşme konusunda yürütülen çalışmaların olumlu bir noktaya gelmesi üzerine, iki partinin


  Katsayının kalkması üniversiteleri geliştirir

Melİkşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, katsayının uygulamasının kalkmasıyla mağdur ve başarılı öğrencilerin üniversitelerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.


  İhracatçılar dolara müdahale istedi

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, doların daha da aşağı düşmemesi için Merkez Bankası’nın mutlaka piyasadan bir miktar döviz alması gerektiğini belirtti.


  5 bin 112 adet maden sahası aramaya açılacak

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, toplam 5 bin 112 adet maden sahasını, aramaya açmak üzere ihaleye çıkaracak.


  Devlet devlete borçlandı, İmar yine başı çekti

Ankara’nIn vergi borçluları belli oldu. Listenin başında 387.8 milyon liralık vergi borcuyla tasfiye halindeki İmar Bankası’nın Ankara Şubesi yer aldı.


  Kamu alımlarında söz hakkı Maliye’ye geçiyor

Hükümetin, Meclis’in kapanmasından önce çıkarılan torba yasaya eklediği bir madde, Kamu İhale Kurumu’nun özerkliğini tartışmaya açtı.


  “Mayın”da kısmî durdurma

Anayasa Mahkemesi, mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasanın ihale işlemlerini düzenleyen 2. maddesinin 3 numaralı fıkrasının 1, 2, 4 ve 6. cümleleri ile 3. maddesinin 1 numaralı fıkrasında yer alan ‘’...taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullanılması süresi ise..’’ ibaresinin yürürlüğünü durdurdu. Yüksek mahkeme diğer hükümlerin yürürlüğünü durdurma taleplerini reddetti.


  Doğan Tv Holding’e ek ihtiyati haciz

Doğan Yayın Holding A.Ş, Halkalı Vergi Dairesi’nin, hazırlatmış olduğu ‘’bilirkişi raporunu’’ da dikkate alarak, bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş hisse senetleri üzerinde ek ihtiyati haciz işlemi tesis ettiğini duyurdu.


  Toplu sünnet sakıncalı

Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte artan toplu sünnet törenlerinin, çocukların hem psikolojisini bozduğu hem de sağlık açısından risk taşıdığı bildirildi.


  Albay Çiçek, savcı Öz’ü HSYK’ya şikâyet etti

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra avukatının itirazıyla tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile tutuklanmasına karar veren Hakim Rüstem Eryılmaz’ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet etti.


  Sinekler, Sakarya’yı istilâ etti

Sakarya’da her yıl Temmuz ayında ortaya çıkan ve ilginç tabiat olayı yaşatan ‘birgün’ sinekleri şehri adeta istilâ etti. Şehre yayılan sinekler, sokak aydınlatmaları başta olmak üzere alış veriş merkezleri, kahvehaneler, iş yerleri ve evlerin ışıklarına geldi.


  Hastane yerine katliâma gitmişler

ElazIğ’In Baskil ilçesine bağlı Karaali Köyünde 6 kişinin öldürülmesi, 7 kişinin yaralanması olayının zanlıları olarak gözaltına alınan babanın 21 Temmuzda Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine gitmesi gerekirken, katliama gittikleri öğrenildi.


  Polis otobüsü devrildi: 41 yaralı

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün Erzurum temasları nedeniyle Trabzon’dan Erzurum’a 2 ayrı otobüsle nakledilen Çevik Kuvvet polislerini taşıyan özel bir firmaya ait otobüs Zigana Dağı’nda yan yattı.


  Gönül kalpleriyle Kur’ân öğreniyorlar

GÖRME engelli kız öğrenciler, Kur’ân-ı Kerim’i parmak uçlarıyla dokunarak ve gönül kalplerini açarak öğreniyor. Braille alfabesiyle ilahi mesajın çağrısını çözen görme engelli 6 kız öğrenci, Ramazan ayı bitimine kadar, Kur’ân-ı Kerimi hatim edeceklerini söylüyor.


  1 kuruşluk borca, 48 TL masraf

BURSA’DA 15 yıllık polis memuru Savaş Karademir, 2005 yılından kalan 1 kuruşluk borcuna karşılık banka tarafından gönderilen ihtarname karşılığında posta ve ihtarname masrafı olarak 48 TL ödemek zorunda kaldı.


  Sıfırın sebebi bilgisayar mı?

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Muşta, eğitimde başarısızlığın en büyük sebebinin küçük yaşta çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmaması olduğunu, bilgisayar kullanımının da okumama alışkanlığıyla örtüştüğünü söyledi.


  Mevlânâ fİlmİneHİntlİ yönetmen

Hazretİ Mevlânâ’nın hayatını konu alan uzun metrajlı bir film çekilecek. Hindistanlı yönetmen Raca Seyyid Muzaffer Ali’nin birkaç dilde çekeceği film ile Mevlânâ’nın sevgi ve hoşgörü felsefesi dünyaya anlatılacak.


  3G öncesi klon telefon alarmı

CEP telefonu üzerinden görüntülü konuşma 30 Temmuz’da başlıyor. Teknolojinin nimetlerinden yararlanmak için 3G uyumlu telefon alışverişine çıkan vatandaşları ‘klonlu cep’ telaşı sardı.


  Ağaç dostu böcek keşfedildi

Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, yumurta koyma borusuyla zararlı böcek larvalarının içine yumurtalarını koyarak larvaların ölmesini sağlayan bir canlı türü bulunduğunu söyledi.


  Yağmur damlaları yere düşmeden parçalanıyor

Yağmur damlalarının yeryüzüne düşüş anlarını inceleyen bilim adamları, damlaların yere çarpmadan önce parçalandığını ortaya koydu.


  Elektronik sigarada zehirli kimyasallar var

Amerİkan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, üreticilerinin tütünden yapılan sigaralara göre daha güvenli olduğunu iddia etmelerine rağmen, elektronik sigaralarda kansere sebep olan zehirli kimyasallar bulunduğunu bildirdi.


  Eczaneler e-reçete kabul edecek

Hekİmlerİn elektronik ortamda yazarak, elektronik imza ile imzaladıkları elektronik reçeteler (e-reçete) de eczanelerde kabul edilecek. Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte yapılan Değişiklik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  40 bin öğrenci Kur’ân’la buluşacak

NT Mağazaları, müşterilerinin desteği ile başlattığı kampanyada 22 günde 20 binin üzerindeki kurs öğrencisine Kur’ân-ı Kerim hediye etti. 1 Temmuz’da başlayan ve ülke genelinde 76 mağazada devam eden kampanya ile kurslarda Kur’ân okumayı öğrenen ve maddî imkânı olmayan 40 bin kişiye Kur’ân-ı Kerim hediye edilmesi hedefleniyor.


  39 günde Mars’a gidilebilecek

AmerİkalI bilim adamları, Mars yolculuğunun süresini 6 ay yerine 39 güne indirebilecek yeni bir tür iyon motoru üzerinde çalışıyor.


  Türk ekip ‘akıllı sensörler’ geliştirdi

Türk araştırmacılar, implant kullanılan kemik ve omurilik kırığı ameliyatlarında, doktorların iyileşme sürecini gerçek zamanlı olarak izleyebileceği ‘’akıllı sensörler’’ geliştirdi.


  Cezayir’de tatil değişikliği

Cezayİr, hafta sonu günlerini Cuma ve Cumartesi olarak değiştirdi. Cezayir hükümetinin bu kararı, sendeleyen ekonominin yeniden canlandırılmasına yönelik bir adım olarak nitelendirildi. Cezayir, 1976’dan bu yana hafta sonu günlerini Perşembe ve Cuma olarak kabul ediyordu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.