29 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Ekonomi yüzde 6 küçülebilir

Deloİtte Türkiye tarafından hazırlanan raporda Türkiye ekonomisinin IMF’li bir senaryoda dahi bu yıl yüzde 6 küçülmesinin sürpriz olmayacağı, ancak ikinci çeyrekte daralmanın hız kesmesi ve küçülmenin tek haneli yüksek bir oranda devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Deloitte Türkiye’nin üç ayda bir yayımladığı Ekonomik Görünüm Raporu’nun Haziran 2009 sayısında giderek artan finansman ihtiyacına da dikkat çekildi. Rapora göre ülkenin güçlü ve istihdam oluşturan bir büyüme ortamına dönebilmesi için malî disiplinden ödün vermeden yapısal reformlara odaklanması ve küresel boyuttaki gelişmeleri de dikkate alarak kendi kaynaklarıyla finanse edeceği bir büyüme modelini benimsemesi gerekiyor.

Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı Hüseyin Gürer, raporla ilgili açıklamasında “İnandırıcılığı yüksek bir malî programın, gelişmekte olan piyasa ekonomileri arasında Türkiye’nin olumlu anlamda ‘ayrışması’ için büyük önem taşıdığını düşünüyor, bunun sonbaharda finansman tarafı kuvvetli bir IMF programının alt yapısını oluşturmasını temenni ediyoruz” dedi. Rapora göre gelecek sene yüzde 2-3 civarında büyümesi beklenen Türkiye ekonomisinin gerçek anlamda büyüme kulvarına girmesi ancak sonraki birkaç yıl içinde gerçekleşebilecek. Raporda ayrıca enflasyonun bu yıl yüzde 7.5 ile hedefin bariz şekilde altında kalacağı tahmin edilirken, önümüzdeki yıl ise yüzde 6.5 olan hedefin çok az üstünde gerçekleşeceği öngörülüyor. İstanbul / aa

TÜSİAD: Ekonomİ bu yIl yüzde 5.2 küçülebİlİr

TÜSİAD, ekonomik daralmaya yönelik öngörüsünü yüzde 4.1’den yüzde 5.2’ye çekti. TÜSİAD tarafından üç ayda bir yayınlanan Konjonktür Değerlendirme Raporu’nun yeni sayısı açıklandı. 2009 yılı Nisan ayı TÜSİAD Konjonktür raporunda, 2009 yılında ekonominin yüzde 4.1 daralacağı tahminine yer veren TÜSİAD, bu raporunda ekonomik daralma öngörüsünü aşağı yönlü revize etti. Raporda şöyle denildi: “Ekonomi yılın son çeyreğinde büyümeye geçse de toparlanma zayıf ve yavaş olacaktır. Son çeyrekte yüzde 3.7 olarak hesaplanan büyüme hızına rağmen, yılın bütünü için ekonominin yüzde 5.2 küçüleceği tahmin edilmektedir. Enflasyonun, Merkez Bankası öngörüleri doğrultusunda şekilleneceğini düşünülmektedir. Sene sonunda TÜFE enflasyonunun yüzde 5.5’e gerileyeceği tahmin edilmektedir.”

29.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Ekonomi yüzde 6 küçülebilir

  Bankaların kârı, vatandaşın borcu arttı

  100 milyar dolarlık ihracat hedefi zora girdi

  65 yaşında iş arıyorlar

  Çiftçinin elektrik borcuyla başı dertte

  Yakıt kullanmadan elektrik üreten makina

  THY’den 1.9 milyar dolarlık Boeing siparişi

  Yatırım teşvik başvuruları başladı

  İMKB en çok kazandıran 11. borsa

  Dolar tepetaklak oldu

  Malatya’ya 200 milyon dolarlık yatırım

  Piknikçiler tavuk sektörünü rahatlattı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.