29 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

GİRESUN YİNE SELE TESLİM

Karadenizde sel, özellikle Giresun’da büyük hasara sebep oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Etkili olan bu yağış kente bir önceki yağıştan iki kat daha fazla zarar verdi. Şu an hasarın boyutunu rakamlarla anlatabilmem mümkün değil” dedi.

Gİresun başta olmak üzere, önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar, Doğu Karadeniz’de hayatı olumsuz etkiledi. Giresun’da, şehir merkezinde, denize dökülen Aksu Deresi ile Boğacık Sütlaş, Küçükgüre ve Büyükgüre derelerinin taşması sonucu özellikle Hacı Hüseyin Mahallesi’nde ev ve iş yerlerini su bastı. Giresun İtfaiye Müdürlüğüne, 111 adet ev ve iş yeri su baskını ihbarı yapıldı. Eğimli yerlerdeki sokak ve caddelerde, akıntının kaldırım taşlarını sökmesi dolayısıyla maddî hasar oluştu.

Yetkililer, çok sayıda ev ve iş yerini su basmasına rağmen, birkaç gün önceki selde dere yataklarının açılması dolayısıyla, araçların sürüklenmesi gibi bir durumun yaşanmadığını söyledi. Aksu Deresi kenarındaki binalarda oturan ve mahsur kalan yaklaşık 10 kişi, sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ‘’Etkili olan bu yağış kente bir önceki yağıştan iki kat daha fazla zarar verdi. Alt yapıda büyük hasar oluştu. Bu afet karşısında iş makinesi ve insanın, insan gücünün yapabileceği bir şey yok’’ dedi.

Öte yandan, şehirdeki sel sebebiyle alt yapının hasar görmesi sonucu bazı mahallelere elektrik, buna bağlı olarak da su verilemiyor. Ankara / aa

RİZE: Rize’de de etkili yağışlar sonucunda toprak kayması oldu. Ev ve işyerlerini su bastı. Rize Valisi Zekeriya Şarbak, şehirde dere taşkınlarına sebep olan sağanağın gündüz etkili olması dolayısıyla, tehlikeyi fark eden vatandaşların riskli bölgeleri terk ettiğini, şu ana kadar can kaybı olmadığını söyledi.

TRABZON: Trabzon Havalimanı’na kadar uzanan yolun bir bölümü ile Trabzon-Akçaabat Karadeniz sahil yolu bölümünün bazı bölümlerinde oluşan su birikintileri, trafiği olumsuz yönde etkiledi.

ORDU: Şehir merkezi ile Perşembe ve Ünye ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yetkililer, vatandaşları muhtemel sel ve heyelana karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ZONGULDAK: Zonguldak’ın Çaycuma ve Gökçebey ilçesi ile bazı beldelerde yaşanan selde, 12 milyon 183 bin 513 TL’lik hasar meydana geldiği bildirildi. Bayındırlık ve İskân Müdür Vekili Mithat Bahadır, 12-18 Temmuzdaki aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskını afeti dolayısıyla müdürlüklerinin yanı sıra kaymakamlıklar, İl Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdare Müdürlüğü ve belediyelerce hasar tesbitinin yapıldığını söyledi. İl Tarım Müdürü Yusuf Akın da ilk belirlemelere göre Çaycuma genelinde 113 çiftçiye ait 1070 dekar alanın hasar gördüğünü ve zararın 200 bin lira civarında olduğunu söyledi.

29.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞİKÂYET VE SUÇ DUYURULARI İNCELEMEYE ALINDI

  'Yaz Kararnamesi'nde dikkat çeken isimler

  GİRESUN YİNE SELE TESLİM

  3G sağlığı olumlu etkileyecek

  Frekans sorunu bu yıl çözülmeli

  Sigara yasağı tasvip görüyor

  SAVCILARA HSYK BASKISI SÜRÜYOR

  Biz de engellendik, ama reformlarla aştık

  PKK, Ankara’daki üçlü zirvede masaya yatırıldı

  Hilmi Özkök: Darbe planlarını biliyordum

  Valiye Seçim Kanunu’na muhalefet etmekten dâvâ

  Dışişleri Bakanlığı: TPAO, Doğu Akdeniz’de petrol aradı

  3G, yarın başlıyor

  Keneler kısırlaştırılıyor

  Cezaevleri doldu, taşıyor

  DEP'in eski vekili Zana'ya 1 yıl 3 ay hapis cezası

  Dere yatağında 15 adet top mermisi bulundu

  Martılar şehirlere akın ediyor

  Alkol tüketimi meme kanseri sebebi

  Erek Dağı’nı herkes görmeli

  Endonezyalı siyam ikizleri öldü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.