29 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'UN HAZIRLIK MAÇLARI

Fenerbahçe'nin Bolu spor ve Trabzonspor'un Bochum hazırlık maçlarını izleme fırsatı buldum. Fenerbahçe'deki üst seviyedeki rekabet takıma olumlu yansıyacaktır. Ayrıca Türk futbolunu çok iyi bilen Daum'u teknik adam olarak takımın başına getirdiler. Bu Fenerbahçe için büyük bir avantaj. Ancak bunun yanında dezavantajlar da var. 8 Brezilyalı oyuncunun bir arada olması olumsuzluklar getirebilir. Bunun örneğini Fenerbahçe daha önce yaşamıştı. "Sakaryalılar grubu" diye adlandırılan bir grup vardı o dönem hatırlarsanız. Temennimiz "Brezilyalılar" diye bir grup oluşmaz. Eğer böyle bir durum olursa Fenerbahçe'nin halini o zaman düşünemiyorum. İşleri çok zor olur.

Burada bütün sorumluluk tabiî ki Daum'da olacak. Boluspor maçına gelirsek yukarıda da belirtiğim gibi Daum'un takımın başına gelmesinin olumlu görüntülerini gördük. Futbolcular geçen sezona nazaran daha çok koşuyor, daha çok mücadele ediyor. Herkes hırslı ve istekli. Forvet ve orta sahada bu yıl sorun olacağını sanmıyorum. Fakat defansa biran önce çözüm bulunmalı. O bölgede Önder ve Bilica olacaksa sıkıntı var demektir. Takımda gruplaşma olmazsa Güiza bu sene gol kralı olur. Fenerbahçe'nin hedefi Türkiye ligi olmamalı. Nasıl olsa Türkiye'de şampiyonluğa ulaşıyorsun. Burada kazanılan başarı taraftarı tatmin etmez. Bu kadar yatırım yapıyorsanız Avrupa'da mutlaka başarıyı yakalamanız gerekir.

Trabzonspor'da geçen yıldan sadece Hüseyin Çimşir takımdan ayrıldı, onun yerini doldurması için İstanbul Büyükşehir Belediye'den Tjikuzu transfer edildi. Tjikuzu o bölgeyi fazlasıyla dolduracaktır. Trabzonspor'a olumlu katkısı olacağını Bochum maçında gösterdi. Bunun yanın da fırsat verilirse Bariş Memiş çok formda ve sağ kanatta sakat Yattara'nın yokluğunda o bölgeyi dolduracak durumda. Sorunlu olan bölge sol kanat. Buraya kaliteli bir oyuncu transfer edilirse sorun giderilmiş olur. Sanırım o bölge için Hırvat Dragon Gabriç düşünülüyor. Transfer gerçekleşirse bu sene Trabzonspor çok can yakar, şampiyonluğun en büyük favorisi olur . Neden böyle diyorum; çünkü oturmuş bir takıma sahip. Bunun yanında tecrübeli teknik adam Broos takıma çok fayda sağlayacak. Tjikuzu, Engin ve Ferhat gibi Süper Lig tecrübesi olan iyi oyuncular transfer edildi. Bu kadro ile geçen yıla göre daha güçlü görünüyorlar.

[email protected]

TURGUT DEMİRBAŞ

29.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç şampiyonun pahalı uykusu

  Gençler futboldan sonra tekvandoya yöneliyor

  "30 GÜNDE 30 MARATON"

  Beşiktaş Barış Kupası'nda bugün Porto ile oynuyor

  FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'UN HAZIRLIK MAÇLARI

  DİYARBAKIRSPOR MISIR'LI AYMAN'LA ANLAŞTI

  BALKAN YOL ŞAMPİYONASI TEKİRDAĞ'DA YAPILACAK

  TERİM İLE 19 TEKNİK ADAMA PRO LİSANS DİPLOMASI

  MACAR FUTBOLCU VADOCZ DOMUZ GRİBİ OLDU

  KASIMPAŞA FASLI OYUNCU BOUKHARİ'Yİ TRANSFER ETTİ

  BEŞİKTAŞ ZAPOTOCNY'Yİ BURSASPOR'A KİRALADI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.