05 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Müslümanlardan teröre kınama

“Avustralya Kültürler Arası Toplum” adlı Müslüman kuruluşun bildirisinde, “Her şeyden önce, Avustralyalı Müslümanlar olarak, hangi hedefe veya maksada hizmet ederse etsin, hiçbir dinî öğreti ve ortak ahlâkın haklı çıkaramayacağı, bu tür eylemleri kınıyor ve lânetliyoruz” denildi. İslâm hakkında temel bilgiye sahip hiçbir Müslüman’ın böylesi bir eyleme destek veremeyeceği kaydedilen bildiride, “İslâm adına, Müslüman olduğunu iddia eden bu kişilerden utanıyoruz” ifadesine yer verildi.

“Bir toplumun bir veya birkaç üyesinin işlediği suçlardan bütün bir toplumun sorumlu tutulamayacağı, ayrıca işlenen bir suçun suçu işleyen kişinin dinî ve ırksal kimliğiyle ilişkilendirilemeyeceği” belirtilen bildiride, verdikleri demeçlerde bu konuya özel önem veren Avustralya Başbakanı Kevin Rudd’a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi.

Avustralyalı polis yetkilileri, terörle mücadele kapsamında 400 kadar polis ve güvenlik servisi elemanınca, Melbourne şehrinde düzenlenen baskınlarda, ülkedeki bazı askerî üslere terör saldırısı düzenleme hazırlığında olan bir grubun üyesi oldukları gerekçesiyle 4 kişinin tutuklandığını duyurmuştu.

Victoria polis yetkilileri, terörle mücadele kapsamında polis ve ulusal güvenlik servisinden yaklaşık 400 kişinin katıldığı geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini, Melbourne’deki 19’dan fazla yere baskın düzenlendiğini kaydetti. Federal polis yetkilisi Tony Negus, düzenlediği basın toplantısında, 4 kişinin ülkedeki bazı askerî üslere terör saldırısı düzenleme hazırlığındaki bir grubun üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandığını, Avustralya vatandaşı ve 22-26 yaşlarında olan bu kişilerin dışındaki bazı şüphelilerin de sorgularının sürdüğünü kaydetti. Yakalananların Somali’deki El Şabab grubuyla bağlantılı olduklarına inandıklarını belirten Negus, grubun otomatik silâhlarla askerî üsleri basarak, mümkün olduğu kadar çok asker öldürmeyi amaçladığını söyledi.

Negus, grubu Ocak ayından bu yana izlediklerini de kaydetti.

Avustralya Başbakanı Kevin Rudd da, söz konusu operasyonlarla ilgili açıklamasında, ‘’yakalanan intihar bombacılarının Avustralya’ya yönelik terör tehdidinin devam ettiği konusunda açık bir uyarı olduğunu’’ söyledi. Yakalananların Avustralyalı olmasının endişe verici olduğunu belirten Rudd, ancak güvenlik kuruluşlarının terörle mücadelede tedbiri elden bırakmadığını vurguladı. Rudd, söz konusu gelişmenin halen orta düzeyde olan ülke genelindeki terör alarmının yükseltilmesini gerektirmediğini de ifade etti. Sidney / aa

05.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bulgaristan’da ajan gazeteciler açıklandı

  Güney Osetya’da ayrılıkçı hükümet çöktü

  Rabia Kadir: Çocuklarım baskı altında

  El Fetih’in Kongresi başladı

  Türkiye’den, İsrail’e tepki

  Kerrubi: Protestolar devam edecek

  Tayland’da uçak pistten çıktı, pilotlar öldü

  Müslümanlardan teröre kınama

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.