05 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

En golcü Hakan Şükür

Eskİ adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’de geride kalan 51 sezonda en fazla gol atan futbolcu Hakan Şükür olarak tarihe geçti. Hakan Şükür, Türkiye’deki lig kariyerinde toplam 249 gol atarak, 2007-2008 sezonunda, bu unvanı yıllar sonra Tanju Çolak’ın elinden almayı başardı ve listenin en başına yerleşti. Hakan Şükür’ü 240 golle Tanju Çolak, 219 golle Hami Mandıralı, 217 golle Metin Oktay, 200 golle de Aykut Kocaman izliyor. Hakan Şükür, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Metin Oktay ve Aykut Kocaman, aynı zamanda lig tarihinde 200 gol barajına ulaşan 5 futbolcu oldu. Ligde 100 gol barajını, geride kalan 51 sezonda yalnızca 30 futbolcu geçebildi. Bu 30 oyuncu arasında sadece, yeni sezonda Eskişehirspor forması giyecek olan Ümit Karan faal futbolculuk hayatını sürdürüyor.

BOLİÇ VE KONA

Lig tarihinde 100 gol barajına şimdiye dek yalnızca 2 yabancı oyuncu ulaşabildi. Sonradan Türk vatandaşlığına geçen Boşnak Elvir Boliç, Birinci Lig’de Galatasaray, Gaziantepspor, Fenerbahçe, İstanbulspor, Malatyaspor ve Gençlerbirliği formaları altında toplam 129 gole imza atarak Türk futboluna damgasını vurdu. Uzun yıllar Türkiye’de top koşturan Kongolu Andre Ngole Kona da 100 gol barajına ulaşan ikinci yabancı oyuncu oldu.

EN

GOLLÜ MAÇLAR

Süper Lig’de şimdiye dek bir maçta en fazla 12 gol atıldı. Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında 1991-92 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul Fenerbahçe Stadı’nda yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazanırken, filelere giden toplam 12 gol, lig tarihinin şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti. Ligde geride kalan 51 sezonda, bir maçta 10 ve daha fazla gol atılan maç sayısı toplam 13 oldu. Son 4 sezonda ise bir maçta 10 ve üzerinde gol izlenmedi.

51 ŞAMPİYONLUĞUN 35’İ

TÜRK TEKNİK

DİREKTÖRLERİN

Süper Lig’de geride kalan 51 sezonda yaşanan şampiyonluklardan 35’inde yabancı teknik direktörlerin, 16’sında ise Türk teknik adamların imzası bulunuyor. Yugoslavlar, 10 şampiyonlukla en çok mutlu sona ulaşan yabancı teknik adamlar olurken, onları 7 şampiyonlukla İngilizler, 6 şampiyonlukla da Almanlar izledi. Ligde ayrıca, Macar ve Brezilyalı teknik adamlar 4’er, Rumen teknik adamlar 3, Belçikalı teknik adamlar da 1 kez takımlarıyla birlikte ipi önde göğüsledi. Ligde görev yapan en başarılı Türk teknik direktörler, Ahmet Suat Özyazıcı ile Fatih Terim olarak tarihe geçti. Her iki teknik adam da ligde 4’er şampiyonluk sevinci yaşadı. Yabancı teknik direktörler arasında ise 2 İngiliz Brian Birch ve Gordon Milne ile Alman Christoph Daum, Türk futbol tarihine damgasını vurdu.

“DÖRT

BÜYÜKLER’’İN KATKISI

Lİg tarihinde en gollü geçen maçlara ‘’Dört Büyükler’’in katkısı da büyük oldu. Ligde şimdiye dek en gollü geçen 13 maçtan 8’inde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un imzası bulunuyor. Sporseverler Beşiktaş ve Galatasaray’ın 3’er, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da 1’er maçlarında 10 ve daha fazla golü bir arada izleme keyfini yaşadı.

05.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  En golcü Hakan Şükür

  Beşiktaş, İBB’ye hazırlanıyor

  Daum’a laptoplu şantaj

  Antalya galibiyet istiyor

  Ankaraspor’da hedef Avrupa

  Ankaragücü oyuncu deniyor

  “G.Saray’a saygı duyuyoruz”

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.