09 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

3 büyükler açılışta zorlanıyor

AÇILIŞ MAÇLARI

Sezon Maç Sonuç

1997-1998 Ankaragücü-Galatasaray 0 - 0

1998-1999 Ç.Dardanel-Fenerbahçe 0 - 0

1999-2000 Galatasaray-Gaziantep 1 - 2

2000-2001 Kocaelispor-Fenerbahçe 0 - 4

2001-2002 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 2

2002-2003 Trabzonspor-Fenerbahçe 0 - 0

2003-2004 Samsunspor-Beşiktaş 1 - 3

2004-2005 Çaykur Rize-Fenerbahçe 2 - 2

2005-2006 Gençlerbirliği-Fenerbahçe 0 - 0

2006-2007 Ankaraspor-Galatasaray 1 - 1

2007-2008 İBB Spor-Fenerbahçe 2 - 0

2008-2009 Galatasaray-Denizlispor 4 - 1

2009-2010 İBB Spor-Beşiktaş 1 - 1

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, ''Üç Büyükler''in son yıllardaki puan kayıplı sezon açılışlarına bir yenisini ekledi. ''Üç Büyükler'' olarak nitelendirilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, özellikle son yıllarda sezon açılış maçlarında umduğunu bulamadı. Ligde son 6 sezondaki açılış maçlarından 5'inde ''Üç Büyükler'' puan kaybı yaşadı. Diğer yandan, son 13 sezondaki açılış maçlarından 7'si berabere biterken, ''3 Büyükler'' sadece 3 kez galip gelebildi, 3 kez de yenildi.

DENİZLİ-FENERBAHÇE

FENERBAHÇE, Süper Ligde yeni sezonun ilk maçını deplasmanda Denizlispor ile yapacak. Atatürk Stadında saat 21.45'te başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek. Fenerbahçe ile Denizlispor, lig tarihinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Denizlispor'un Birinci Lig'e yükseldiği 1983-84 sezonundan itibaren iki takım arasında yapılan 36 lig maçında, sarı-lacivertliler 23, yeşil-siyahlılar ise 4 galibiyet elde ederken, 9 maç da berabere sonuçlandı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 82 gole, ''Horozlar'' 32 golle karşılık verebildi. Geçen sezon yapılan her iki maçı da Fenerbahçe 1-0'lık skorlarla kazandı.

GAZİANTEP-G.SARAY

GALATASARAY yeni sezona bugün Gaziantepspor maçıyla merhaba diyecek. Gaziantep Kamil Ocak Stadında saat 19.30'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Bünyemin Gezer. İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 26-8 üstünlüğü bulunurken, taraflar 12 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 78 gole, Gaziantepspor 32 golle karşılık verdi. İki ekip arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, İstanbul'da 3-1, Gaziantep'te de 1-0'lık skorlarla kazanmıştı. ''Cim Bom'', deplasmanda yapılan maçlarda rakibini 11 kez yenerken, ev sahibi ekip 5 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi.

09.08.2009


 

A Millî Takımı toplanıyor

(A) Milli Futbol Takımı'nın 12 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Ukrayna ile yapacağı özel maç için belirlenen aday kadrosu bugün İstanbul'da toplanacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından belirlenen aday kadroya davet edilen futbolculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar, saat 17.00'den itibaren Polat Renaissance Otel'de toplanmaya başlayacak. Milliler, 10 Ağustos Pazartesi akşamı Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı çalışma gerçekleştirecek. (A) Milli Takım kafilesi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e, 11 Ağustos Salı günü saat 11.00'de özel uçakla hareket edecek ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim aynı gün akşam, Viktor Bannikov Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, Ukrayna maçı öncesi son çalışmasını da Viktor Bannikov Stadı'nda yapacak. Kiev'deki Valeri Lubanovsky Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak Ukrayna-Türkiye maçını, Slovenya Futbol Federasyonu'ndan hakem Darko Ceferin yönetecek. (A) Milli Takım kafilesi, maçın ardından özel uçakla Türkiye'yedönecek.

ADAY KADRODA KİMLER VAR?

(A) Milli Futbol Takımı'nın, Ukrayna ile deplasmanda yapacağı özel maçın aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş. Savunma Oyuncuları: Gökhan Gönül, Önder Turacı (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş). Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yusuf Şimşek (Beşiktaş), Tuncay Şanlı (Middlesbrough). Hücum Oyuncuları: Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Paris Saint Germain), Nihat Kahveci (Beşiktaş), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

09.08.2009


 

Beşiktaş transfere doymuyor

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, ligde zaman zaman inişler ve çıkışların olacağını, asıl önemli olanın sezon sonundaki pozisyonları olduğunu söyledi. Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yıldırım Demirören, transfer çalışmaları için bugün yurt dışına gideceğini belirterek, ''Ligde inişler çıkışlar olacak. Mühim olan ligi nasıl bitirdiğimiz. Çok zor bir lig olacak. Birlik ve beraberlik içinde başarıyı sağlayacağız. Yoksa kazanamayız'' dedi. Beşiktaş'ın kıskanılan bir takım haline geldiğini savunan başkan Demirören, ''İyi neticeyle başlamadık. İçki masalarında konuşarak, dedikodu yaparak olmaz. Burada konuşarak ve eleştirerek başarı sağlanabilir. Hatamız yoksa iş yapmamış oluruz. Futbol ticaret oldu. Ticaret yapıyoruz. Ticarette hata olur'' diye konuştu. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in, onore edilmedikleri için üzüldükleri yönündeki açıklamaları hakkında da Yıldırım Demirören, ''Divan Kurulu üyelerini üzdüysek özür dileriz. En büyük prensibimize göre büyüklerimize saygılıyız.' dedi.

Yıldırım Demirören, gelecek haftadan itibaren, futbol takımının formasının sırtında Kızılay reklamının yer alacağını söyledi. Yönetim kurulu olarak hedeflerinin sosyal alanda Beşiktaş'ı bir numara yapmak olduğunu kaydeden Demirören, ''Bunları yaparsak Beşiktaş sevgisini, dürüstlüğünü insanlara gösteririz. Beşiktaş gibi bir kulüp senede 2-3 milyon dolar kazanacak diye formasının sırtına reklam almaz. Türk Kızılayı'nın reklamıyla gelecek hafta sahaya çıkacağız. Bu şekilde topluma Kızılay'ın önemini anlatmak istiyoruz'' dedi. Demirören, transfer çalışmaları için yurt dışı seyahatine gideceğini dile getirdi. Yaptıkları transferlerde hata da olabileceğini vurgulayan Yıldırım Demirören, ''Doğru da olacak. Oturmuş kadromuz var. Mühim olan bunun üstüne koymak. Avrupa'daki hedeflere koşmak önemli, hayal hedeflere koşmak değil. Hayal kurulması taraftarı değilim'' dedi.

09.08.2009


 

BU SEZON İBRAHİM AKIN'I İZLEYİN

nİSTANBUL Büyükşehir Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, son şampiyon Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak, lige iyi başladıklarını söyledi. Beşiktaş karşısında bazı önemli oyuncularının sakatlıkları nedeniyle oynayamadıklarını hatırlatan Kamil Dizar, ilerleyen haftalarda çok daha başarılı maçlar çıkaracaklarını kaydetti. Kamil Dizar, Beşiktaş karşısında kendilerine 1 puanı getiren golü atan İbrahim Akın'ı övdü. İbrahim'in çok başarılı bir sezon geçireceğini ifade eden Dizar, ''Bu yıl çok farklı bir İbrahim olacak. Çok iyi hazırlandı. Kendisini şaşkınlıkla izliyorum. Çok farklı bir sezon geçirecek. Hedefleri büyük. İbrahim'i bu sezon izleyin. Hak ettiği yerlere gelmek, milli takımda oynamak istiyor'' diye konuştu.

09.08.2009


 

TÜRK-ANZAK DOSTLUĞU HENTBOLA YANSIDI

nAVUSTRALYA ve Yeni Zelanda halkının her yıl geleneksel olarak 26 Nisanda Çanakkale'de düzenlediği ''Anzak Günü Anma'' etkinlikleri hentbol şölenine dönüşecek. Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz'in ortaya attığı fikir, geçen ay gerçekleştirilen IHF Kongresi'nde kabul gördü. Teklife, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın olumlu yanıt vermesinin ardından, Çanakkale'de üçlü bir hentbol turnuvası düzenlenmesi kararlaştırıldı. Çanakkale'de, 24-26 Nisan 2010 tarihlerinde, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda (A) Milli Erkek Takımları'nın katılacağı turnuva gerçekleştirilecek. Turnuva sırasında sporcular için çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

09.08.2009


 

G.SARAYLI LİNDEROTH AMELİYAT OLDU

nGALATASARAY'IN İsveçli futbolcusu Tobias Linderoth'a, sol dizindeki menisküs yırtığı nedeniyle artroskopi uygulandı. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Maccabi Netanya ile oynadığı maçın ardından yapılan tetkiklerde sol dizinde menisküs yırtığı tespit edilen Linderoth'a, Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde, Op. Dr. Sarper Çetinkaya tarafından cerrahi operasyonla artroskopi yapıldı.

09.08.2009


 

SHOP&MİLES'DE İLK GÜN KOMET BİRİNCİ OLDU

nULUSLARARASI Yelken Federasyonu'nun (ISAF) takviminde yer alan Shop&Miles Turgutreis Kupası yarışlarını ilk gün Komet ekibi birinci tamamladı. Yelkenin prestijli yarışlarından ''Shop&Miles Sailing Cup''ın ikinci etabı Shop&Miles Turgutreis Kupası'nın Turgutreis-Didim etabına, 25 tekne ve 100'den fazla sporcu katıldı. Yarışın ilk etabında, ekiplerden Komet birinci, Corby 29 ikinci, Armador ise üçüncü sırada yer aldı.

09.08.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

Gaziantepspor-Galatasaray (19.30 - Bünyamin Gezer)

Bursaspor-Kasımpaşa (21.00 - Taner Gizlenci)

Gençlerbirliği-Kayserispor (21.00 - Fırat Aydınus)

Manisaspor-Eskişehirspor (21.00 - M. İlker Coşkun)

Denizlispor-Fenerbahçe (21.45 - Bülent Yıldırım)

09.08.2009


 

Beşiktaş'ın 10 numaraya ihtiyacı var

Beşiktaş geçen yıl çifte kupa kazanan başarılı kadrosundan değişik, 5 yeni oyuncu ile çıktığı 2009–2010 sezonunun ilk maçında Olimpiyat Stadında İBB'ye karşı daha önceki 3 maçta olduğu gibi yine kazanamadı. İlk maçlar her zaman zordur. Hele hele karşınızda sizden daha çok koşan, mücadele eden, daha çok isteyen rakip karşısında kazanmak için, en az rakibiniz kadar koşmalı mücadele etmeli, maçı istemelisiniz. İBB karşısında Beşiktaş’ı geçen yıla oranla daha az hırslı gördük. Maçın sonlarına doğru bazı futbolcuların oyundan düşmesi fizik açıdan hazır olmadıklarını gösterdi.

Yeni transferler; Ferrari, Fink, İsmail ve Erhan takıma uyum sağlamış göründüler. Ernst ve Fink orta sahaya bir dinamizm getirmiş. Erhan ve İsmail sağdan ve soldan ortalarla faydalı olabileceklerini gösterdiler. Ferrari hakkında görüş belirtmek için henüz erken. Çok yüksek bedeller ödenerek transfer edilen Nihat henüz hazır değil. İBB karşısında Beşiktaş, tıpkı İspanya'daki hazırlık maçlarında olduğu gibi rakibine fazla gol şansı vermedi. Ancak kendisi de fazla gol pozisyonuna giremedi. Buldukları pozisyonlarda Holosko, Nobre ve Bobo beceriksizdiler.

Bu maçta beni en çok şaşırtan şey ise duran topların aceleci ve etkisiz kullanılması oldu. Kazanılan korner ve serbest vuruşlarda ya kısa paslaşmalarla ya da Tello’nun kendisine yakışmayan kötü tercihleriyle Beşiktaş’a fayda sağlamadı. Bu maçta bir kez daha görüldü ki; orta alanda top dağıtan, oyun kuran, araya adam kaçıran bir 10 numaraya ihtiyaç var. Bu görevi bu kadroda ne Nihat, ne Tello ne de Yusuf yerine getirebilir.

Geçen yıl ligi ilk beşte bitiren takımlardan ilk ikisi (Beşiktaş ve Sivasspor) mevcut teknik direktörlerle devam ederken, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray yeni sezona yeni teknik direktörleri ile hazırlandılar. Beşiktaş, geçen yıl ezeli rakiplerinin teknik adam sıkıntılarından dolayı kaybettikleri puanlar sebebiyle şampiyon olmuştu. Bu yıl gerek Daum gerekse Rijkaard kurdukları güçlü kadrolarla Mustafa Denizli ve Beşiktaş’ın şampiyonluktaki en büyük rakibi olacaklar.

[email protected]

NADİ AKSOY

09.08.2009


 

Real Madrid Toronto önünde şov yaptı: 5-1

FLORENTİNO Perez'in kulüp başkanlığına gelmesinin ardından yaptığı toplam 257 milyon avroluk transferlerle gündemden düşmeyen Real Madrid, dostluk maçında Kanada'nın Toronto takımını 5-1 yendi. İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) ''Los Galacticos''u (Galaksi'nin Takımı) oluşturma adına, toplam 257 milyon avroluk transfer ücretiyle adından söz ettiren Real Madrid, Kanada'nın Toronto takımıyla dostluk maçına çıktı. Toronto'ta 22 bini aşkın futbolseverin doldurduğu BMO Stadı'nda yapılan karşılaşmayı 5-1 kazanan Real Madrid'in gollerini, 13. ve 26. dakikalarda Raul, 19. dakikada Cristiano Ronaldo, 65. dakikada Karim Benzema ve 86. dakikada Robben kaydederken, Toronto ekibinin tek golünü 75. dakikada Gala attı. Real Madrid, bugün de ABD'nin DC United takımıyla dostluk maçı yapacak. Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, göreve gelir gelmez, öncelikle Villarreal'e 3 milyon avro ödeyerek teknik direktör Manuel Pellegrini'yi transfer etmiş, son olarak Liverpool'dan Xabi Alonso'yu 30 milyon avroya takıma kazandırmıştı. Real Madrid, Cristiano Ronaldo için 94 milyon avro, Kaka için 67 milyon avro, Benzema için 35 milyon avro, Alonso için 30 milyon avro, Raul Albiol için 15 milyon avro, Alvaro Negredo için 5 milyon avro, Esteban Granero ve Alvaro Arbeloa için ise 4'er milyon avro bonservis bedeli ödedi.

09.08.2009


 

POTADA YILDIZ BAYANLARIMIZ FİNALİ KAÇIRDI

21. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finallerinde, 4 kez uzatmaya giden çeyrek final maçında Fransa'ya 99-96 yenilen Türkiye, yarı final şansını kaybetti. İtalya'nın Napoli kentinde devam eden şampiyonada, Fransa ile Türkiye arasında yapılan ve normal süresi 68-68 berabere biten çeyrek final karşılaşması tam 4 kez uzatmaya gitti. Yıldız Milli Takım, karşılaşmada ilk periyodu 18-12, 2. periyodu 38-34 ve 3. periyodu 53-49 önde tamamladı. Son derece çekişmeli geçen maçta normal süre 68-68 berabere bitti. İki takım arasındaki ilk 5 dakikalık uzatma süresi 78-78 geride kalırken, 2. uzatma süresi 86-86, 3. uzatma süresi ise 92-92 berabere tamamlandı. Karşılaşmanın 4. uzatma süresinde rakibiyle arasındaki farkı bir türlü açamayan Yıldız Milli Takım, Fransa'ya 99-96'lık skorla yenilerek yarı final şansını yitirdi.

09.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.