10 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

El Fetih’in başkanı yine Abbas

BEYTÜLLAHİM'DE toplanan El Fetih’in kongresinde, Abbas’ın karşısına başka aday çıkmadı. Abbas, kongreye katılanların neredeyse tamamının oyunu aldı. 2000’den fazla delegenin toplandığı kongrede, liderliğe yeniden seçilmesiyle büyük alkış alan Abbas, Hamas’ı suçlayarak, konferansı başarısız kılmak için yaptığı bütün teşebbüslere rağmen El Fetih’in güçlenmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Abbas, “Başarısızlıklarımızdan ders aldık ve bu kongre hareketi, Filistin mücadelesinin tetiğini ateşleyen hareketin büyük enerjisini temsil ediyor” diye konuştu. “Filistin halkının amaçlarını gerçekleştirmesi ülküsü adına burada bulunuyoruz. Filistin topraklarının kurtuluşunu sağlamak ve başşehri Kudüs olan devletimizi kurmak için buradayız” diyen Abbas, El Fetih’in İsrail cezaevlerindeki 11 bin Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını sağlamak için de çaba gösterdiğinin altını çizdi.

Konuşmasında, kendisine, Yaser Arafat’ın İsrailliler tarafından öldürülmesine karıştığı iddialarını yönelten Tunus’ta yerleşik El Fetih liderlerinden Faruk Kaddumi’ye de seslenen Abbas, “Hepimiz insanız, yanlışlar yaparız... Sözlerini geri al... Sen bizim kardeşimizsin” dedi. Seçime katılan delegelerden sadece 65’inin, Abbas’ın Filistin Yönetimi Devlet Başkanlığını sürdürürken, El Fetih başkanlığına getirilmesine karşı çıktığı belirtildi. Terra Sacnta okulu salonlarındaki oylamada, Abbas’ın El Fetih başkanlığı ile ilgili önerge okunduğunda, hemen bütün ellerin havaya kalktığı gözlendi. Abbas taraftarları seçimin hemen öncesinde, Abbas’a ve liderliğine övgüler dolu şiir okudular. Öte yandan, Merkez Komite adayları ortaya çıkarken, Gazze Şeridi’nden aday olacakların durumu belirsizliğini sürdürüyor. Gazze’deki delegelerin adaylığı ve buradaki delegelerin nasıl oy kullanacağı sorunu çözülemedi. Hamas’ın Gazze’de, aralarında İbrahim Ebul Neca ve Zekeriya El Aga’nın da bulunduğu çok sayıdaki El Fetih üyesini gözaltına aldığı, cep telefonlarına da el koyduğu bildirildi. Gazze Şeridi’nden çıkamayan El Fetihlilerin oylamalara telefonla katılmaları kongrede benimsenmişti. Abbas, Filistin halkı adına Gazze’deki El Fetihlileri seçeceklerini ve bu seçimi herkesin kabul edeceğini ifade etti. Abbas bir sonraki kongreye kadar başkanlığını sürdürecek. Bir sonraki kongrenin ne zaman yapılacağına ilişkin karar alınması öngörülüyor. Kongre çalışmalarının ise, bazı kaynaklara göre salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Batı Şeria / aa

10.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Uygur kızlar “köle” gibi

  Tamil bölgesinde Tamilsiz seçim

  El Fetih’in başkanı yine Abbas

  1 milyon Çinli tayfun sebebiyle tahliye edildi

  New York’ta havada çarpışma

  İran’da “gözaltı merkezi müdürü” gözaltında

  Hindistan’da toprak kayması: 43 ölü

  Taliban’da iç çatışma iddiası

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.