10 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Önder'in millî forma sevinci

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna çağrılan Fenerbahçeli oyuncu Önder Turacı, bu davetten büyük gurur duyduğunu, amacının tekrar tekrar Milli Takıma çağrılmak olduğunu söyledi. Milli Takımın Ukrayna maçı kadrosuna çağrılması üzerine kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Önder Turacı, "Öncelikle bu davet bana büyük bir gurur verdi. Milli formayı giymek her Türk futbolcusunun hayalidir. Uzun bir aradan sonra bu şansı yeniden yakaladığım için gerçekten çok mutluyum. Benim öncelikli amacım, Fenerbahçe 11'inin değişmez oyuncularından biri olup, tekrar tekrar Milli Takıma çağrılmak. Çünkü, Fenerbahçe'deki başarımın Milli Takıma, Milli Takımdaki başarımın da Fenerbahçe'ye yansıyacağını düşünüyorum." dedi.

10.08.2009


 

Sion 90'da yakalandı

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Sion, İsviçre Ligi 5. hafta maçında son dakikada yıkıldı. Sahasında Aarau'yu ağırlayan Sion, 56. dakikada Fermino ile öne geçmesine rağmen, 90. dakikada Stoll'un attığı gole engel olamayınca mücadele 1-1 sona erdi. Sion'un geride kalan 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyeti bulunuyor. Bu arada, Aynı kupada Galatasaray'ın rakibi olan Estonya temsilcisi Tallinna FC Levadia ise, Estonya 1. Ligi'nde konuk ettiği Tartu JK Tammeka'yı 6 - 1 mağlup etti. Aynı kupada mücadele eden Trabzonspor'un rakibi Toulouse ise, Fransa 1. Ligi'nde Monaco'ya konuk oldu. Toulouse, mücadeleden 1 - 0 mağlup ayrıldı.

10.08.2009


 

TRABZONSPOR İYİ BAŞLADI

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor için de bazı ilkler yaşandı. Bordo mavili takım, önceki gece Sivasspor ile 9. kez karşı karşıya gelirken, iki ekip arasında birinci ligde daha önce yapılan 8 maçın biri hükmen olmak üzere 5'inden Sivasspor, 1'inden ise Trabzonspor galip ayrılmış 2 maç ise golsüz eşitlikle sona ermişti. Sivasspor, galibiyetlerinden 4'ünü iç sahada, 1'ini ise dış sahada elde ederken, Trabzonspor tek galibiyetini sahasında almıştı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda cumartesi oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Sivasspor'u 2-1'lik skorla ilk defa deplasmanda yenmeyi başardı. Sivasspor, bordo mavili ekiple ligde iç sahada yaptığı 4 maçı da (1'i İstanbul'da, 3'ü Sivas'ta) kazanmayı başarmıştı.

Öte yandan Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Bross, sezonun ilk maçında galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Hugo Bross, teknik direktör olarak çıkılan ilk maçların her zaman zor olduğunu belirtti. Sezonun ilk maçında Sivasspor'la karşılaşmalarının maçın zorluğunu bir kat daha arttırdığını ifade eden Bross, "Sivasspor karşısında istediğimiz oyunu ortaya koyduk. Sivassporlu futbolcuları topun peşinde koşturduk. Zaman zaman konsantrasyon sorunu yaşadık ancak galip geldik. Bu maçta ilk galibiyeti aldık. Galibiyet her zaman memnun eder" dedi. Bross, maçın hakemiyle ilgili bir soruya ise "Hakemler hakkında yorum yapmıyorum" cevabını verdi.

10.08.2009


 

Bu sezon hata yapmamalıyız

TRABZONSPOR'UN Sivasspor karşısında ilk golünü atan Selçuk İnan öncelikle bu maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''İyi bir sezon başı geçirdik. İyi çalıştık, bunun sonucunda da güzel bir galibiyet aldık. Bu maçı kazanmak anlamlı. Daha önce Sivas'ta hiç kazanamamıştık. Bu ilk oldu'' diye konuştu. Maçın genelinde üstün olan tarafın kendileri olduğunu savunan İnan, çok pozisyona girdiklerini ifade ederek, ''Haklı bir galibiyet aldık. Ama bunun devamını gelmesini bekliyoruz'' dedi. Geçen sezona da iyi başladıklarının, ancak daha sonra düşüşe geçtiklerinin belirtilmesi üzerine Selçuk, geçen yıl yeni bir takım olduklarını, bu yıl kadronun 1-2 değişiklik dışında aynı olduğunu, geçen sezon yaptıkları hataları bu sezon yapmayacaklarını sözlerine ekledi.

CEYHUN: ÖZEL ŞUT ÇALIŞMASI YAPIYORUM

Trabzonspor'a 3 puanı getiren gole imza atan Ceyhun Gülselam ise maça çok istekli başladıklarını ve iyi bir futbolla sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Yeni sezona golle başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ceyhun, maçlarda sürekli şut çekmeye çalıştığını, idmanların ardından da özel şut çalıştığını belirterek, ''İlk denememde top direkten döndü, ikincisinde şans benden yanaydı, gol oldu'' dedi. Ceyhun, maçlarda fazla şans bulamadığının belirtilmesi üzerine, bu durumdan demoralize olmadığını, ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle maçlara hazırlandığını, forma giydiği maçlarda şansını iyi değerlendirmeye çalıştığını bildirdi. Ceyhun, milli takıma çağrılmasıyla ilgili olarak da kendisine güvendiği için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e teşekkür ederek, ''Elimden gelenin en iyisini yapacağım, Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil edeceğim'' diye konuştu.

10.08.2009


 

Eto'o'nun golü İnter'e yetmedi

İTALYA Süper Kupa maçında Lazio, son şampiyon Inter'i 2-1 yendi. Matuzalem ve Rocchi'nin gollerine Samuel Eto'o'nun attığı gol yeterli olmadı. Çin'in başkenti Pekin'deki Kuş yuvası Stadyumu, İtalya Süper Kupa maçına ev sahipliği yaptı. Çinli futbolseverler İtalya'nın geleneksel sezon öncesi maçına büyük ilgi gösterirken, gülen taraf Lazio oldu. Geçtiğimiz sezonun kupa sahibi Lazio, son şampiyon Inter'i ikinci yarının başında Matuzalem ve Rocchi'nin ayağından bulduğu gollerle 2-1 yenerek, kupayı 3. kez müzesine götürdü. Inter'in Ibrahimovic karşılığında Barcelona'dan aldığı Samuel Eto'o, yeni takımıyla ilk golünü atmasına karşın, yenilgiyi önleyemedi. Maç sonrası Lazio cephesinde büyük sevinç yaşanırken, Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho da, "Özellikle 2-0'dan sonra fantastik oynadık. Tek üzüldüğüm skor oldu" diye konuştu.

10.08.2009


 

Şampiyon atlet Berlin'de yarışmıyor

nALMANYA'NIN madalya umudu maratoncu Irina Mikitenko, ''formsuz'' olduğu gerekçesiyle Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan çekildi. Almanya Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, son 2 yılın Londra Maratonu şampiyonu Mikitenko, ''formsuz'' olduğu için 15-23 Ağustos tarihleri arasında Berlin'de düzenlenecek 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışmayacak.

10.08.2009


 

Yüzmede 400 metre serbestte dünya rekoru

nİNGİLİZ yüzücü Joanne Jackson, bayanlar kısa kulvar 400 metre serbestte yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Jackson, dün British Gas Grand Prix'sinde bayanlar kısa kulvar 400 metre serbestte 3:54.92'lik derecesiyle dünya rekoru kırdı. 3:56.09'luk eski rekor, Fransız Laure Manaudou'ya aitti. Manaudou, bu rekora, 2006 yılında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında ulaşmıştı.

10.08.2009


 

UÇURUM ATLAYIŞI

TÜRKİYE'DE ilk kez gerçekleştirilen dünyanın en zorlu sporlarından uçurum atlayışı, diğer adıyla yüksekten atlama (Red Bull Cliff Diving Series) yarışı Antalya'da yapıldı. Yarışmayı Rus Artem Silchenko 358 puanla birinci tamamladı. Antalya Atatürk Parkında gerçekleştirilen uçurum atlayışının 5. ayağında 12 sporcu kıyasıya Antalyalı seyirciye heyecan dolusu anlar yaşattı. 10 ülkeden katılan sporcuların 3 turdan oluşan yarışma sonrasında 1. turda 64,8 , 2. turda 132,6 , 3. turda ise 156,6'lık yüksek bir puanla Rusya'lı Artem Silchenko birinci oldu. İkinciliği ise 1. turda 64,8, 2. turda 124,9, 3. turda ise 132,3 puan alan Kolombiyalı Orlando Duque kazandı. Zorlu uçurum atlayışının üçüncüsü ise 1. turda 61,2 , 2.turda 92,7, 3. turda 136,4 puan alan İngiltereli Gray Hunt oldu. Ayrıca bu yıl ilk defa bir Türk sporcunun katılacağı yarışmada talihsizlik yaşayan ve antrenmanlarda kendini sakatlayan Erinç Kuzucu gösteri atlaşıyı yaparak kendisini seyircilerin yoğun alkışı eşliğinde Akdeniz'in sularına bıraktı.

10.08.2009


 

DAĞ BİSİKLETİ YARIŞINDA SU KANALINA DÜŞTÜ

nARTVİN'İN Yusufeli ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen etaplı dağ bisikleti yarışmasında, bisikletiyle su kanalına düşen yarışmacı yaralandı. İlçede Cumartesi günü başlayan ve 8 kategoride toplam 67 sporcunun katıldığı yarışma, dün ilçe merkezindeki beton köprü üzerinde başladı. Karadağ mevkisinde tamamlanması planlanan yarışmaya Mersin bölgesinden ferdi olarak katılan Uğur Göksu (21), Üzümbağı mevkisinde bisikletinin kayması sonucu patika yol kenarındaki su kanalına düştü. Sol kolu kırılan Göksu'ya, yarışmayı izleyen polisler ile gazeteciler müdahale etti. Araba yolu olmadığı için ambulansın ulaşamadığı olay yerine gelen sağlık ekipleri, Göksu'yu sedyeyle yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ambulansa taşıdılar. Yusufeli Devlet Hastanesine kaldırılan Göksu, buradaki ilk müdahalenin ardından Erzurum Devlet Hastanesine sevk edildi.

10.08.2009


 

SHOP&MİLES'DE 2. GÜN ZAFER CORBY 29'UN OLDU

nULUSLARARASI Yelken Federasyonu'nun (ISAF) takviminde yer alan Shop&Miles Turgutreis Kupası yarışlarında, ikinci günü Corby 29 ekibi birinci tamamladı. Yelkenin prestijli yarışlarından ''Shop&Miles Sailing Cup''ın ikinci etabı Shop&Miles Turgutreis Kupası'nın TurgutreisDidim etabına, 25 tekne ve 100'den fazla sporcu katıldı. Yarışın ikinci gün etabında, ekiplerden Corby 29 birinci, Seabee ikinci, Chivas Goblin ise üçüncü sırada yer aldı. Yarış, dün Turgutreis'te yapılacak sosis rota ile sona erecek. Shop&Miles Turgutreis Kupası'nda başarılı olan takım, Shop&Miles'ın desteğiyle 27 Eylül4 Ekim tarihleri arasında, dünyanın prestijli turnuvalarından biri olan ve 350 teknenin katılacağı belirtilen ''Les Voiles de Saint Tropez''de Türkiye'yi temsil edecek.

10.08.2009


 

YENİ RİZESPOR STADI ÇARŞAMBA'YA AÇILIYOR

nÇAYKUR Rizespor'un UEFA standartlarında inşaa edilen yeni stadının açılışı 12 Ağustos Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Stadın açılışı dolasıyla Çaykur Rizespor ile Fenerhabçe özel maçta karşı karşıya gelecekler. İşadamlarının oluşturduğu Rize Yatırım A.Ş. ile Rize Belediyesi'nin ortaklaşa yaptırdığı 15 bin 197 seyirci kapasiteli yeni stadın inşaatı bir süre önce tamamlanmıştı. Yapılan protokol gereği yeni stad Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) teslim edilecek, eski stad bunun karşılığında belediye verilecek. Eski stadın bulunduğu alana alışveriş merkezi ve otel inşaa edileceği açıklandı. İslampaşa Mahallesi'nde inşa edilen 15 bin 197 seyirci kapasiteli stadyum 277 vip, 84 basın, 15 loca, 3 canlı yayın ve 12 özel bölümden oluşuyor. 568 araç kapasiteli otoparka sahip stadyum 20 milyon liraya mal edildi.

10.08.2009


 

SİVASSPOR HAKEMİN SU MOLASINA TEPKİ GÖSTERDİ

nSİVASSPOR Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Trabzonspor maçında hakemin her iki yarıda oyunu keserek verdiği ''su molasına'' ve uzatma dakikalarının az olmasına tepki gösterdi. Ünsal, yaptığı açıklamada, sahalarında 21 yenildikleri Trabzonspor maçının ardından, yönetim ve teknik heyetin kulüp tesislerinde toplandığını kaydetti. Toplantıda maçı değerlendirdiklerini ve bazı kararlar aldıklarını ifade eden Ünsal, özellikle orta sahaya yerli veya yabancı 2 oyuncu takviyesini ele aldıklarını söyledi. Trabzonspor maçında hakemin karşılaşmanın her iki yarısında verdiği su molasını da eleştiren Ünsal, bu konuda itirazda bulunduklarını belirterek, ''Hava 10 derece. Futbolculara sıcak salep vermen gerekirken sen su veriyorsun. Olacak iş mi?'' dedi. Ünsal, su talimatının yanlış anlaşıldığını, bütün maçlar için bunun geçerli olamayacağını ileri sürdü.

10.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.