12 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Polat: Riijkard gibi çalıştırıcı görmedim

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonunun başlaması dolayısıyla spor yazarlarına bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Polat, kısa bir giriş konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Polat Rönesans Oteli'nde basının önde gelen isimlerini ağırlayan ve misafirleriyle kahvaltıda biraraya gelen Başkan Polat, Brezilyalı oyuncuları Lincoln'e çok göz yumduklarını belirtirken, Boğaz'a yapılacak 3. köprü sayesinde Riva arazisinin kendilerine moral, Aslantepe ihalesinin de sıkıntı verdiğini söyledi. Başkan Adnan Polat, Riva konusunda umut saçarken, stat ihalesi konusunda ise sıkıntılarını dile getirdi. Başkan Polat, düzenlediği basın toplantısında hem geçtiğimiz sezonu değerlendirdi hem de kulübün durumu hakkında açıklamalar yaptı. Geçen sezonun kulüpçülük hayatının en kötü sezonu olduğunu söyleyen Adnan Polat, Lincoln'ü de eleştirmeyi ihmal etmedi.

LINCOLN'E ÇOK GÖZ YUMDUK

Başkan Polat, bir basın mensubunun kulüple ilişiği kesilen ve UEFA'ya şikayet edilen Brezilyalı Lincoln ile ilgili sorusuna cevap verdi. "Lincoln ile ilgili durumu biliyorsunuz.'' diyen Başkan Polat, ''Biz sezon başı için tüm oyuncularımıza bir tarih verdik. Herkes katıldı, biz Lincoln'ün her zaman olduğu gibi gecikeceğini tahmin ettik ama bu kez hiç katılmadı. İlk olarak ihtarname çekildi daha sonra da federasyon nezdinde girişimlerde bulunup, o hakları saklı kalmak suretiyle sözleşmesini feshettik. Olay FIFA'ya taşınacak. Bizi çok üzen kamp yaptığımız otelin 60 km yakınına gelip kampa katılmaması oldu. Lincoln'ün çok yetenekli bir isim olduğu gerçek. Biz iki yıl boyunca Lincoln'e tolerans tanıdık. Birçok olaya göz yumduk. Neredeyse Lincoln'e çifte standart uyguladık ama geldiğimiz nokta bizim için üzücü oldu. Menajerlik şirketi de çok üzüldü. Şimdi bizim yapacağımız FIFA'da ve CAS'taki tazminat hakkkımızı savunmak" diye konuştu.

EN KÖTÜ SEZONUMDU

Başkan Polat, başkanlık dönemimim 17. ayına girdiğini de belirterek, şunları söyledi; ''Bu benim 2. basın toplantım. Esasında 3 kez böyle toplantıları yapmayı planlıyorduk ama geçen sezon benim kulüpçülük hayatımın en şanssız, en kötü sezonuydu. Yöneticilik hayatımda birçok başarı yakaladık ama geçen sezon değerlendirecek hiçbir şey olmadığı için toplantı yapamadık. Şimdi önümüzdeki sezonla birlikte geçen yılı da değerlendireceğiz. Biliyorsunuz Galatasaray kulübünün organizasyonunda tüm şirketleri dahil 300'e yakın çalışanı 1500 de sporcusu var. Ama kamuoyunun çok dikkatini çektiği için hep futbol konuşuluyor. Oysa futbol sadece buzdağının görünen kısmı. Diğer branşlarla da ilgilenen arkadaşlarımız var. "

TEKNİK HEYET ÇOK ÇALIŞIYOR

Polat, Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard'la ilgili olarak ise, "Teknik direktör konusunda doğru karar verdiğimize inanıyorum. Bugün Avrupa'da bir takımın başına gelebilecek en önemli teknik heyet Galatasaray'da. Daha önce 4 teknik direktörle görüştük ve hepsinden olur cevabı aldık ama biz Rijkaard'ı seçtik. Sadece Rijkaard olarak bakılmaması lazım. Biz Neeskens'i teknik direktör olarak getirsek kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Yanlarında da çok iyi 2 tane kondisyoner var. Biz Avrupa'nın en iyi teknik kadrosuna sahibiz. Ben bu kadar çok çalışan bir heyet görmemiştim şimdiye kadar. Sabahtan gece yarılarına kadar çalışıyorlar." diye konuştu.

EROL DOYURAN [email protected]

12.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Polat: Riijkard gibi çalıştırıcı görmedim

  Kiev'de Ukrayna sınavı

  Denizli: 10 numarada gelişme yok

  41 dakika elektrik beklenmez

  Federasyon Almanya'yı örnek almalı

  Kayseri, Portekiz millî takım golcüsünü aldı

  Schumacher: Boyun ağrılarım geçmedi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.