12 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Federasyon Almanya'yı örnek almalı

2009-2010 sezonu tüm takımlarımıza hayırlı olsun. Şiddetsiz, şaibesiz, fair-play ruhuna uygun bir spor yılını tüm branşlar için temenni ediyorum. Cuma günü Alman liginin TV'de açılışını izledim. Gerçekten son derece güzel görüntüler vardı. Muhteşem planlama yapılmıştı. Almanya Milli Takımının eski oyuncuları tek tek çağrıldı. Ayrıca maçın yayını, yeni teknolojıyle yapıldı. Sahayı dönerek tarayan görüntüler çok hoştu. Dileriz Futbol Federasyonumuz gelecek sezon başlangıçlarında bu tip organizasyonlara imza atmayı başarır.

Ancak biz daha stadlardaki muhtemel elektrik kesintilerine hazırlıklı değiliz. Denizli-F.Bahçe maçının, 45 dakika elektrik kesintisi sebebiyle durması, aslında bulunduğumuz noktayı iyi anlatıyor. Futbolumuzda Denizli'deki gibi zaman zaman kesintilere uğruyor. Bu gelişmişliğin göstergesidir bir bakıma. Elektrik kesintisinin sık yaşanması, sokaktaki çöpler, pis hava orada yaşayan insanların bu konulardaki hassasiyetlerinin ne boyutta olduğunu gösterir bir anlamda. Çağa uygun medeniyet yeniliklerini hayatımızda sıradan hale getirmeliyiz ki; her alanda diğer devletlerle boy ölçüşebilelim. Bu sebeple bir çok alanda, daha mesafe almamız gereken işler var.

G.Saray ilk lig maçını Antep'te hasarsız atlattı. UEFA eleme maçındaki organize G.Saray'ı izleyemedik. Reijkaard'ın temel felsefe olarak yerleştirmeye çalıştığı "top sende kalsın-bol pas yap-ileri oyna" mantalitesini göremedik. G.Saray pas yapmakta çok zorlandı. Dolayısıyla top G.Saray'da fazla kalmadı. İleriye oynama düşünceside iflas etti. Çünkü G.Saraylı oyuncular toplu olarak ilerye çıkamadı. Hemen başlarda gelen golden sonra anlaşılmaz bir şekilde G.Saray geriye yaslandı. Bu bir ürkeklik göstergesiydi. Bu fikri pekiştiren asıl gösterge G.Saraylı oyuncuların pas yapma güvensizliğiydi. Top yere bir türlü inmedi. İleride oynayan Aydın kötü, Baroş yanlız, Keita da fiziksel hazır olmayınca G.Saray kötü oyunlarından birini sahaya yansıttı. Arda tek başına oyunu sırtlamasaydı Antep bu maçtan en az bir puan alırdı. Hakem Bünyamin Gezer iyi maç yönetti. Ancak son dakikada Arda'ya gösterdiği sarı kart gereksizdi.

SAİD OKUR [email protected].

12.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Polat: Riijkard gibi çalıştırıcı görmedim

  Kiev'de Ukrayna sınavı

  Denizli: 10 numarada gelişme yok

  41 dakika elektrik beklenmez

  Federasyon Almanya'yı örnek almalı

  Kayseri, Portekiz millî takım golcüsünü aldı

  Schumacher: Boyun ağrılarım geçmedi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.