18 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

ÖCALAN'LA İLGİLİ SÖYLENENLER DOĞRU MU, BİLMİYORUM

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Öcalan'ın yol haritasına ilişkin basına yansıyan haberler var. Sizin görüşleriniz nedir?'' sorusunu cevaplarken, “Bu süreç hassasiyetler taşır. Herkes bu süreçle ilgili önleyici, provokatif düşünce ve tavırlardan kaçınmalı. O çalışmalar, söylenenler doğru mu, yanlış mı, nerelerden kaynaklanıyor, birşey söylemiyorum. Onu bilemiyorum şu anda. Biz kendi çalışmamızı yürütüyoruz. Muhatabımız da millettir. Bu, devletin bir projesidir ve kendi rayında yürütmektedir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELERİMİZ CUMA GÜNÜ

TAMAMLANACAK

''DTP'nin yeterli hassasiyeti göstermediğini düşünüyor musunuz?'' sorusuna da ''O konuda şimdi değerlendirme yapmıyorum. Herkesi hassasiyete davet ediyorum'' karşılığını veren Atalay, bu haftanın sonuna kadar görüşmelerinin büyük oranda tamamlanmış olacağını, Cuma günü şimdiye kadar görüşemedikleri bazı sivil toplum ve meslek kuruluşları ve sendikalarla görüşeceklerini anlatarak, “Ondan sonra da çalışmamız devam edecek” şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİBakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışması kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Beşir Atalay, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer parti yöneticileriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Atalay, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ‘’demokratik açılım’’ çalışması kapsamında Saadet Partisini ziyaret ettiğini belirterek, görüşmede şu ana kadar yürütülen çalışmayı kısaca anlattığını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir gazetecinin, ‘’Öcalan’ın yol haritasına ilişkin basına yansıyan haberler var. Sizin görüşleriniz nedir?’’ sorusu üzerine, şunları kaydetti:’’Ben en başta söyledim. Sizler sordunuz. Daha ilk basın toplantımızda bunu açıkladım. Bu devletin bir çalışmasıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin. Muhatap millettir. Biz kendi çalışmamızı ve sürecimizi yürütüyoruz. Ama en başta da söyledim, bu süreç hassasiyetler taşır. Herkes bu süreçle ilgili önleyici, provokatif düşünce ve tavırlardan kaçınmalı. O çalışmalar, söylenenler doğru mu, yanlış mı, nerelerden kaynaklanıyor, bir şey söylemiyorum. Onu bilemiyorum şu anda, ama benim söyleyeceğim budur, bu konuda. Biz kendi çalışmamızı yürütüyoruz. Muhatabımız da bizim millettir. Bu devletin bir projesidir ve kendi rayında yürütmektedir.’’

Siyasi partilerin konuyla ilgili katkılarını almayı istediklerini ve geniş mutabakat hedeflediklerini dile getiren Atalay, ‘’Bunun, mutlaka Meclis çatısı altında olgunlaşması gereğini burada da ifade ettim. Kendileri de bu konuda büyük bir samimiyetle ve bu konuyu pek çok boyutuyla çalışmış olarak bize çok değerli görüşler verdiler’’ dedi.

Bakan Atalay, görüşmeden çok faydalandıklarını, Saadet Partisinin konuyla ilgili çalışma, görüş ve yaklaşımlarını özetleyen bir dosyanın kendilerine verildiğini, bunu değerlendireceklerini belirtti. Sürecin ilerleyen safhalarında gelişmelerle ilgili bilgi vermek ve görüş almak üzere yeniden bir araya geleceklerini kaydeden Atalay, Kurtulmuş ve partisinin bu konuya gerçekten özel bir önem verdiğini gördüğünü ifade etti. Atalay, ‘’Bundan sonraki çalışmalar ve çabalarda da ciddi şekilde katkı ve desteklerini alacağımı umuyorum’’ diye konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Atalay, ‘’Somut gelişmeler var mı, buna ilişkin bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?’’ sorusuna karşılık, şunları söyledi: ’’Bunlar, şu görüşmelerimiz, çok somut gelişmeler. Çok önemli noktalar üzerinde arkadaşların görüşlerini alıyoruz. Siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının yani giderek biz de doğrusu zenginleşiyoruz. Bütün bu görüşlerle bizim bu çalışmamız giderek boyutlar kazanıyor. Zaten hedefimiz bu. Daha önce söyledim, bu haftanın sonuna kadar görüşmelerimiz büyük oranda tamamlanmış olacak. Cuma günü son olarak görüşemediğimiz bazı sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız var. Sendikalarımız ağırlıklı... Onlarla da görüşeceğiz. Ondan sonra da çalışmamız devam edecek. O somutluklara geçtiğinde zaten bir şekilde açıklanır.’’

Atalay, bir gazetecinin, ‘’Sayın Deniz Baykal, ‘Muhatabım Sayın Başbakan’dır. Başbakan bana ne söylerse sır olarak saklarım’ diyor’’ sözleri üzerine, ‘’Sayın Başbakanımız herhalde onu değerlendiriyordur’’ dedi. Ankara / aa

18.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖCALAN'LA İLGİLİ SÖYLENENLER DOĞRU MU, BİLMİYORUM

  Barış için önce silâhlar susmalı

  Deprem şehitleri duâlarla anıldı

  İşsizlik hâlâ yüksek

  İyileşme zamlarla sabote edilmesin

  Satın alma gücü düştü

  İşsiz para bekliyor, fon bütçeye gidiyor

  Spor yap, stresten kurtul

  YAPRAKLI SEBZELER, ‘ALZHEİMER’ RİSKİNİ YÜZDE 50 AZALTIYOR

  Cepte, 4G’ye doğru

  İntiharlardan şikâyetçiler

  3 bin metreden atladı, ölmedi

  Antarktika, 4 kat hızla eriyor

  SMS yoluyla, 32 milyon metreküp su kazanıldı

  Kiraz şeklinde, altın renkli domates

  Onun gazetesinde sadece iyi haberler var

  nMarketlerde, “kasiyersiz kasa” dönemi

  Üniversiteli sayısı yüzde 15,4 çoğaldı

  Ramazanda harcamalar artıyor

  Kur’ân bülbülleri yarıştı

  Türkiye'nin gürültü haritası çıkarılacak

  Aradığı huzuru kabristanda buluyor

  14 kaçak yakalandı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.