18 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Barış için önce silâhlar susmalı

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da, Bakan Atalay’ın ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ziyarette İçişleri Bakanı Atalay’a titiz bir çalışma sonucu hazırladıkları ‘’Barış ve Kardeşlik İçin Gönüllü Birliktelik’’ adını verdikleri projeyi takdim ettiklerini söyledi.

Bundan sonraki süreçlerde de Saadet Partisi olarak konunun çözümüne ilişkin her türlü görüşlerini milletle ve ilgili kuruluşlarla paylaşacaklarını ifade eden Kurtulmuş, ‘’Bu, Türkiye’nin son zamanlarda belki de bütün olarak karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biridir. Bu sorunun Türkiye’nin gündemine oturmuş olması, hangi gerekçeyle olmuş olursa olsun, milletimizin büyük çoğunluğu tarafından dikkatle, ilgiyle takip edilmektedir. Binlerce insanın can kaybına neden olan, milyarlarca liralık hasara yol açan bu sorunun ortadan kaldırılması noktasında beklentiler oluşmuştur’’ dedi.

‘’Herkesin, eteklerindeki taşları dökmesi’’ gerektiğini belirten Kurtulmuş, görüşlerin çok açık ve net bir şekilde ifade edilmesini istedi. Kurtulmuş, sürecin sulandırılmaması, herkesin süreci gerginleştirmede yardımcı olması gerektiğini söyledi. Numan Kurtulmuş, partisinin konuya olan ilgisinin kapsamlı bir şekilde sürdüğünü bildirdi. Partisinin sorunun çözümüne ilişkin önerileri olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’de siyasi ve hukuki reform sürecinin mutlaka başlaması gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, ‘’Bu anlamda mesele sadece Kürtlerin, Alevilerin, dindarların, gayrimüslim azınlıkların değil, Türkiye’de demokratikleşme ve özgürleşmenin esas başlangıcı millet tarafından seçilmiş insanlar eliyle yapılan sivil, demokratik anayasa yapımı süreciyle, siyasi ve hukuki reform sürecinin başlatılmasıdır’’ dedi. Numan Kurtulmuş, terörün sona erdirilmesine ilişkin de şu önerilerde bulundu:’’Terörün sona erdirilmesi için Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir kararlılıkla meselenin üzerine gitmesi gerekiyor. Burada devlet öncelikli olarak operasyonlarını durdurmalıdır. Silahlı terör örgütü de koşulsuz olarak silah bıraktığını ilan etmelidir. Bu kapsamda, uzun süredir kandırılan ve bir türlü terörün aleti haline getirilen gençleri kurtarmak için beyaz sayfa açılmalıdır. Bunun için teröre bulaşanları, ‘planlayanlar’ ve ‘kullanılanlar’ diye ikiye ayırmanın zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Göçün engellenmesi ve geriye dönüşün başlatılması da önemli.’’ Ankara / aa

18.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖCALAN'LA İLGİLİ SÖYLENENLER DOĞRU MU, BİLMİYORUM

  Barış için önce silâhlar susmalı

  Deprem şehitleri duâlarla anıldı

  İşsizlik hâlâ yüksek

  İyileşme zamlarla sabote edilmesin

  Satın alma gücü düştü

  İşsiz para bekliyor, fon bütçeye gidiyor

  Spor yap, stresten kurtul

  YAPRAKLI SEBZELER, ‘ALZHEİMER’ RİSKİNİ YÜZDE 50 AZALTIYOR

  Cepte, 4G’ye doğru

  İntiharlardan şikâyetçiler

  3 bin metreden atladı, ölmedi

  Antarktika, 4 kat hızla eriyor

  SMS yoluyla, 32 milyon metreküp su kazanıldı

  Kiraz şeklinde, altın renkli domates

  Onun gazetesinde sadece iyi haberler var

  nMarketlerde, “kasiyersiz kasa” dönemi

  Üniversiteli sayısı yüzde 15,4 çoğaldı

  Ramazanda harcamalar artıyor

  Kur’ân bülbülleri yarıştı

  Türkiye'nin gürültü haritası çıkarılacak

  Aradığı huzuru kabristanda buluyor

  14 kaçak yakalandı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.