19 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzon'daki tesisler Belçika'da yok

ARSENAL Teknik Direktörü Arsene Wenger, yaptığı açıklamada on yıl içinde Şampiyonlar Ligi yerine Avrupa'da büyük kulüplerin, bir araya gelerek yeni bir lig kurma yolunda olduklarını söyledi. Şimdilik sadece tahminde bulunduğunu belirten Arsene Wenger, İskoçya'da Celtics ile yapacakları maç öncesi görüşlerinin sorulması üzerine açıklama yaptı. Şampiyonlar Ligi gelirlerinin büyük çoğunluğunun UEFA tarafından paylaşıldığını dile getiren Wenger, Avrupa'da hali hazırda yeni bir ligin kurulması için destek veren kulüplerin var olduğunu bildirdi. Avrupa Süper Lig'inin kurulmasının Avrupa ülkelerinin kendi liglerini geri planda bırakabileceğine dikkat çeken Wenger, kurulacak yeni ligin katılacak ülkelerin kendi liglerini tehdit etmemesi gerektiğini belirtti. Olası bir Avrupa Süper Lig'inin kurulması halinde en fazla kulübün İngiltere, İspanya ve İtalya'dan katılmasının beklendiği görüşleri dile getiriliyor.

Öte yandan The Times gazetesinde de yer alan habere göre Wenger'in "Ben ulusal liglerin hayatta kalacağına inanıyorum. Ama on yıl içinde yeni bir Avrupa liginin kurulacağını sanıyorum. Şu an için gelirler bir çok kulübe yetmiyor. Çünkü kulüpler çok fazla harcıyor. Bunun nasıl olacağını bilmiyorum ama mevcut durumda bu sistemi isteyen ve destek veren kesimlerin sesleri yükselmeye başladı." dediği ifade edilirken, Avrupa Süper Lig'i projesine en büyük desteği ise Real Madrid Kulübü'nün verdiği yazıldı.

19.08.2009


 

AURELİO'YA TRANSFER YOLU GÖRÜNDÜ

İSPANYA 2. Futbol Ligi takımlarından Real Betis'in, sadece ''memnuniyet verici bir teklif gelmesi'' halinde Mehmet Aurelio'yu satacağı belirtildi. İspanyol basınında yer alan haberlerde, kulübün sahibi Manuel Ruiz de Lopera'nın, Arjantinli Mariano Pavone, Alman David Odonkor, İspanyol futbolcular Sergio Garcia ve Arturo Garcia ile Portekizli Nelson Augusto'nun takımda kalmsına karar verdiği, Portekizli kaleci Ricardo Martins, Kamerunlu Achille Emana ve Türk futbolcu Mehmet Aurelio'yu ise iyi bir teklif gelmesi şartıyla gözden çıkardığı belirtildi.

19.08.2009


 

BEŞİKTAŞ KAZANDI ANCAK..

Dünyanın en iyi atmosfere sahip 10 stadını belirleyen The Times Gazetesi, BJK İnönü stadına listenin 4. sırasında yer vermişti. Sıralamada Westfalenstadion, San Siro ve Anfield'dan sonra İnönü’nün gelmesindeki en büyük faktör olan Beşiktaş taraftarıydı. İşte o taraftarın cezası nedeniyle yer almadığı Beşiktaş-Antalyaspor maçı keyif vermedi. Mustafa Denizli sessiz maça İbrahim Üzülmez’in kaptanlığında başlayarak şaşırttı. Yüksek bedeller ödenerek alınan ve takıma yeni yeni ısınan İsmail Köybaşı’nın yedek soyunmasının nedenini anlayamadık.

Transferle kafası karışık Bobo sol açıkta etkisiz kaldı. Nihat geçen maçlara göre iyiydi. Erhan geldiğinden beri en güzel oyununu oynadı.Nobre çalışkan ama beceriksizdi. Uzun pasları etkili alanlara dağıtamadı. Ernst, Fink ve Ferrari vasatı aşamadı. Kaleci Hakan’a iş düşmedi. Seyircisiz maç zordur. Ev sahibi futbolculara olduğu kadar misafir takımın futbolcularına da etki eder. Böylesi maçlarda yüksek tempo beklemek hayalcilik olur. Ancak sonuçta puan mücadelesidir ve sonuç önemlidir. Maçın ilk yarısında Beşiktaş, kendisine puan kazandıracak beklenen futbolu ortaya koyamadı. Bulunan 2 net gol pozisyonundan ise Nobre ve Nihat faydalanamadı. İkinci yarıda Holosko değişikliği ve uzun toplar yerine organize ataklar ve Tello’nun biraz kıpırdaması ise maçın kazanılmasına yetti. Oynadığı son 5 maçta (3'ü özel 2'si resmi) galibiyet yüzü göremeyen Beşiktaş için bu galibiyet moral olabilir ancak, orta saha belirsizliği ve kadro istikrarsızlığı devam ederse daha zor rakiplere karşı maç kazanmak Antalyaspor karşısındaki kadar kolay olmayabilir.

NADİ AKSOY [email protected]

19.08.2009


 

F.BAHÇE BUGÜN İSVİÇRE YOLCUSU

nFENERBAHÇE, FC Sion takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi playoff turu ilk maçı için bugün İsviçre'ye gidecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 13.30'da İsviçre'ye hareket edecek sarılacivertliler, bu akşam, perşembe günü maçın oynanacağı Cenevre Stadı'nda son çalışmasını yapacak. Antrenman öncesi teknik direktör Christoph Daum, karşılaşmayla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. FC Sion ile Fenerbahçe arasında 20 Ağustos Perşembe günü TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İsveçli Daniel Stalhammar, Magnus Sjöblom ve Joakim Flink hakem üçlüsü yönetecek.

19.08.2009


 

SİVAS 300 BİLET SATABİLDİ

SİVAS 300 BİLET SATABİLDİ

nUEFA Avrupa Ligi'nde Sivasspor ile FC Shakhtar Donetsk arasında 20 Ağustos Perşembe günü yapılacak playoff turu ilk maçının biletlerine Sivassporlu taraftarların ilgisi düşük. Takımlarının son dönemlerde aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle üzgün olan Sivassporlu taraftarlar, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Gişesi'nde Pazartesi'den beri satışa sunulan SivassporFC Shakhtar Donetsk maçının biletlerine pek ilgi göstermiyor. Taraftarlar, şu ana dek FC Shakhtar Donetsk maçı için 300 civarında bilet satın aldı.

19.08.2009


 

Beşiktaş'tan Kızılay'a destek

BEŞİKTAŞ'IN, Antalyaspor ile oynanan lig maçına arkasında ''Türk Kızılayı'' yazan formalarla sahaya çıkmasının yankıları sürüyor. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kulübün resmi internet sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklamasında, ''Halk takımı olan Beşiktaş'a bu davranış uygun düşerdi. İlerleyen günlerde bu tür toplumumuzun önem verdiği konulara yönelik uygulamalarımız sürecek. Kulübün başkanı olarak bu tip icraatlara imza atmaktan dolayı çok gururluyum'' dedi. Kulüpten yapılan açıklamada da ''106 yıllık tarihimiz boyunca birçok ilke imza atan kulübümüz, yine bir ilki daha gerçekleştirdi ve futbol takımımız, Türk Kızılayı'nı destekleyen formayla sahaya çıktı. Başkanımız Yıldırım Demirören'in daha önce açıkladığı gibi sosyal sorumluluk projelerinde yine öncü olmayı hedefleyen Beşiktaşımız, formaların sırtına reklam almak yerine 'Türk Kızılayı'nın tanıtımı ile sahada yer aldı. Birçok kulüp formalarının sırtlarına aldıkları reklamlarla ciddi gelirler elde ederken, Beşiktaşımız, Kızılay ile anlaşmayı tercih etti'' ifadelerine yer verildi.

19.08.2009


 

GALATASARAY'DA İMZALAR ATILIYOR

nGALATASARAY voleybol şubesi, yeni sezon öncesinde kadrosuna kattığı bayan ve erkek voleybolcular ile bugün basın mensuplarının önünde sözleşme imzalayacak. Düzenlenecek imza töreni, Ali Sami Yen Stadı yanındaki Cafe Crown Çadır'da saat 15.30'da gerçekleştirilecek.

19.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.