20 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

İKT heyeti Urumçi’yi yerinde inceleyecek

İSLÂM Konferası Teşkilatı’ndan (İKT) üst düzey bir heyet Çin’in başşehri Pekin’deki temaslarını tamamlayarak Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’ye hareket etti. Heyet, Urumçi’nin ardından Yinçuan şehrinde de incelemelerde bulunacak.

Büyükelçi Seyid Kasım el Masri başkanlığındaki heyet, Pekin’deki temasları kapsamında dışişleri bakanlığı ile, azınlıklar ve din işleri komisyonlarının üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

Görüşmeler sırasında Çin tarafı Uygurlar başta olmak üzere etnik azınlıklar konusundaki pozisyonunu anlattı. Çin’in İslâm dünyasına verdiği önemi vurgulayan, İslâm ülkeleriyle ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirten yetkililer, İKT’nin İslâm’ın mutedil değerlerine güç kazandırmaktaki rolüne vurgu yaptı. İKT heyeti ise ziyaretlerinin temel amacının Urumçi’de 5 Temmuz’da başlayan olayların arkasındaki gerçek sebeplerini yerinde incelemek olduğunu belirtti. Görüşmelerde İKT heyeti Uygur bölgesindeki eğitim politikasını, ibadet özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların uygulanıp uygulanmadığını sordu. Uygurların topluma entegrasyon politikalarının etkisini de öğrenmek isteyen İKT temsilcileri, entegrasyonun asimilasyon anlamına gelmemesi gerektiğine dikkat çekti. Urumçi’de incelemelerde bulunacak olan İKT heyeti, Genel Sekreter Ekemeleddin İhsanoğlu’nun yakın zamanda gerçekleştireceği Çin ziyareti için hazırlık çalışmaları da yapacak. Pekin / cihan

20.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Afganistan’da kritik seçim

  İsrail ordusu Filistinlileri organları için öldürüyor

  Marakot Tayfun’u Tayvan’daki iki bakanı istifa ettirdi

  Bağdat’ta kanlı gün

  İKT heyeti Urumçi’yi yerinde inceleyecek

  Esad 7. kez Tahran'da

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.