20 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

DÖRT DÖRTLÜK OLSUN

Grup maçları için son engel

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün Estonya’nın Levadia takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 224. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 57, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Avrupa Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 223 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray, geride kalan 223 maçta 84 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 56 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 304 gol göndermeyi başaran ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 323 gol gördü. Levadia ile eşleşen Galatasaray, Avrupa kupalarında bir Estonya takımıyla ilk kez karşılaşacak. UEFA’daki 58. maçına çıkacak olan Galatasaray’ın, grup maçları öncesi önündeki son engel Levadia kaldı. İkinci eleme turunda Kazakistan’ın FC Tobol takımını 2-0 ve üçüncü eleme turunda ise İsrail’in Maccabi Netanya ekibini 6-0’lık sonuçlarla yenmeyi başaran sarı-kırmızılılar, play-off turunda Levadia’yı da geçmesi halinde grup maçları oynamaya hak kazanacak. Galatasaray, Avrupa kupalarında en fazla maç yapan Türk takımı olmasının yanı sıra, elde ettiği başarılarla da Türkiye’nin gururu oldu. 53 yılda 223 karşılaşma yapan Galatasaray, Avrupa kupalarında sergilediği performansla ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’u açık farkla geride bıraktı. Avrupa Kupası maçlarında Fenerbahçe 154, Beşiktaş 130, Trabzonspor ise 80 maç yapabildi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, Avrupa kupalarında en fazla maç yapan 4 Türk ekibi arasında, galibiyet sayısı mağlubiyet sayısından fazla olan tek kulüp oldu.

İlk kez İsviçreli rakibe karşı

UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında İsviçre takımı FC Sion ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde 155. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, kupalarda bugüne dek yaptığı 154 maçın 51’ini kazanırken, 26 beraberlik, 77 de yenilgi aldı. Rakip filelere 191 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 257 gol gördü. Teknik direktör Christoph Daum yönetimindeki bir önceki dönemde Türkiye’de ligde 2 şampiyonluk elde eden Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde ise zayıf kaldı. İsviçre’nin FC Sion takımıyla UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın yapacağı maçla, Alman çalıştırıcısı yönetiminde Avrupa kupalarında 17. maçına çıkacak Fenerbahçe, şimdiye kadarki 16 maçta 5 galibiyet, 9 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında yarın İsviçre’nin FC Sion takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe’nin, Avrupa arenasında rakip sahalardaki performansı kötü. FC Sion’a karşı Avrupa kupalarında deplasmanda 79. maçına çıkacak Fenerbahçe, geride kalan 78 maçta sadece 13 galibiyet alırken, 14 beraberlik ve 51 yenilgi yaşadı.Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında son deplasman maçında Macaristan’ın Honved takımıyla 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe’nin, UEFA Kupası mücadelesinde en iyi derecesi son 32 takım arasına kalmak oldu.UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın İsviçre’nin FC Sion takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında eleme turu maçlarında genelde sorun yaşamıyor. Sarı-lacivertliler, bugüne dek kupalarda çıktığı 12 ön eleme tur mücadelesinin sadece 2’sinde elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında yarın FC Sion ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ilk kez bir İsviçre ekibine karşı mücadele verecek.

18 yıl sonra Fransızlarla

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fransa’nın Toulouse FC takımıyla bugün Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 81. maçına çıkacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 20 maç, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen organizasyonda 40 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası’nda ise 8 maç oynadı. Karadeniz ekibi, yaptığı 80 maçta, 31 galibiyet, 31 yenilgi ve 18 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 113 gol atarken, kalesinde 119 gol gördü. Trabzonspor, o dönemdeki ismiyle UEFA Kupası’nda en büyük başarısını, 2 kez 3. tura yükselerek elde etmişti. Karadeniz ekibi, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya’nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa’nın Olympique Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka’nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etmişti. Bordo-mavili takım, 1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya’nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere’nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükselmeyi başarmış, ancak 3. turda İtalya’nın Lazio takımına elenmişti. UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında bugün sahasında Toulouse FC’yi konuk edecek Trabzonspor, 18 sezon sonra bir Fransa takımı ile Avrupa kupalarında karşılaşacak. Avrupa’da 81. maçına çıkacak Karadeniz ekibi, tarihinde ise ikinci kez Fransa takımı karşısında tur mücadelesi verecek. Karadeniz ekibi, 1991-92 sezonunda UEFA Kupası’nda eşleştiği rakibi Fransız Olympique Lyon’u deplasmanda 4-3, sahasında da 4-1 yenerek kupanın dışına itmişti.

20.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DÖRT DÖRTLÜK OLSUN

  Sivas, UEFA şampiyonuyla oynuyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.