22 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Sendikalardan açılıma şartlı destek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, demokratik açılım çalışmalarına şartlı destek verdiklerini belirtti.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin arttırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurlu yaşamamızın sağlanması yönündedir’’ dedi.

Atalay, ‘’Demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret ederek, yaklaşık 45 dakika görüştü. Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Atalay, sözlerine yeni ramazan ayını tebrik ederek başladı.

‘’Demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, TESK Başkanı Palandöken ve arkadaşlarını ziyaret ettiğini belirten Atalay, bu konuda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdiğini söyledi. Ayrıca, TESK’in de görüşlerini aldığını ifade eden Atalay, bundan sonra da görüşlerini almaya devam edeceğini kaydetti. Atalay, TESK’in çok sayıda üyesi bulunduğunu da ifade etti. Atalay, birlik ve bütünlüğün köşe taşı ve temelini esnaf ve sanatkarın oluşturduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:’’Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurla yaşamamızın sağlanması yönündedir. Buna dönük bir çalışmadır. Bu manada tabi konfederasyonumuzun ve bu kesimin desteği önemlidir. Kendileri ile bunları paylaştım. Bu vesile ile sayın başkan ve arkadaşları bana bu konuda desteklerini ve görüşlerini ifade ettiler.’’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, Memur-Sen Genel Merkezinde Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ile görüştükten sonra basına açıklama yaptı. Başta terörün önlenmesi ve bu süreçte ‘’demokratik açılım’’ olarak yürüttükleri çalışmanın genel olarak bilgi sunumunu yaptıklarını ifade eden Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu’nun görüşlerini aldıklarını, destek istediklerini kaydetti. Atalay, ‘’Genel olarak Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, kardeşliği, daha güzel, daha huzurlu günler için yapılan her çalışmaya herkes gibi Memur-Sen de destek veriyor’’ dedi. Memur-Sen’in memur sendikaları içinde üye sayısı en fazla ve kamu kesiminde de en güçlü konfederasyon olduğuna işaret eden Atalay, görüşlerini daha ayrıntılı biçimde almak istediğini dile getirdi. İçişleri Bakanı Atalay, gösterdikleri ev sahipliği ve ilgi için de konfederasyon yöneticilerine teşekkür etti.

AÇILIM HİÇBİR ŞEKİLDE ETNİK

MİLLİYETÇİLİĞİ TEMEL ALMAMALI

Türkiye Esnaf ve SanatkarlarI Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, her şeyden önce Türkiye devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu belirterek, ‘’yapılacak demokratik açılım çalışmaları, hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını bozabilecek, etnik kökene dayalı unsurları içermemeli’’ dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’demokratik açılım’’ çalışmaları çerçevesinde TESK Başkanı Palandöken ile görüştü. Palandöken, görüşmede yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlar olarak, Hükümet tarafından başlatılan demokratik açılım girişimini, ülkede barış ortamının tesis edilmesine ve kardeşliğin güçlendirilmesine yönelik iyi niyetli bir girişim olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Her şeyden önce Türkiye devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu kaydeden Palandöken, yapılacak demokratik açılım çalışmalarının, hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını bozabilecek, etnik kökene dayalı unsurları içermemesi gerektiğini belirtti. Demokratik açılımın hiçbir şekilde etnik milliyetçiliği temel almaması ve buna bağlı olarak bölgesel milliyetçiliği ön plana çıkararak toplumda kutuplaşma yaratmaması gerektiğini ifade eden Palandöken, demokratik açılım sürecinde terör örgütünün asla muhatap alınmaması gerektiğini söyledi. Türkiye’de var olan terör sorununun askeri tedbirlerle tam olarak çözülemediğini anlatan Palandöken, terörle mücadeleye ayrılan kaynağın ekonomiye aktarılması halinde, ülkenin şimdi olduğu yerden çok daha ileride, çok daha gelişmiş ve refah içinde olabileceğini ifade etti.

ÇÖZÜMÜN MUHATABI

TOPYEKÜN MİLLETİMİZDİR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise ‘’Teröre destek vererek beslenenlerden ya da teröre karşı çıkıp sadece karşı olmakla sendikacılık ya da siyaset rantı elde etmeye çalışanların bu oyuncağını elinden almak lazım. Bunun için bu demokratik açılım sürecini önemsiyoruz’’ dedi. Mevlana’nın ‘’Her ne kadar bütün dallar raks ediyorsa da her dalın kımıldanışı başka sebeptendir’’ sözünü hatırlatan Gündoğdu, ‘’gerçek özgürlük ve gerçek başlangıcın sahici bir şimdi ile mümkün olduğunu’’ söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın insanı devlete göre tanımladığını savunan Gündoğdu, insanı merkeze alan, özgürlükleri önemseyen, öteki oluşturmayan yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘’Çözümün adresi Türkiye’dir, Ankara’dır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Çözümün muhatabı topyekun milletimizdir, sivil toplum örgütleridir, siyasettir’’ görüşünü dile getiren Gündoğdu, çözümü kolaylaştıran unsurların ayrıştıran unsurlardan kat kat fazla olduğunu kaydetti. Demokratik açılım sürecinin kapsamasını istedikleri değişimleri de dile getiren Gündoğdu, Anayasa’da ‘’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı’’nın üst kimlik olarak kabul edilmesini istedi. Ankara/aa

22.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Can güvenliği istiyoruz

  Yine cinnet, yine aile katliâmı

  Sendikalardan açılıma şartlı destek

  Kardeşçe yaşansın

  Oruçluya sabır tavsiyesi

  Duraklardan internete erişilecek

  Paranızı duman etmeyin

  10 bin feetten özgürlüğe dalış

  Dünyanın ilk görüntülü dergisi geliyor

  Okyanus suları normalden sıcak

  Sıcağa karşı dengeli beslenmek gerekiyor

  Erzurum’da okunan sâlânın benzeri yok!

  Yurt, burs ve kredi başvuruları sona eriyor

  Mısır üreticisine ‘anız yakmayın’ ikazı

  Konservatuvarlı Ramazan davulcusu

  Üsküdar’da Ramazan coşkusu

  Millet kirli oyunun bitmesini istiyor

  Kılıç: Bahçeli sorumlu iken hangi adımı attı?

  Mesut Yılmaz: Herkes hükümete yardımcı olsun

  Kıbrıs’ta çözümü AB tıkadı

  Bilim adamlarına baskı en gaddar izolasyon

  Rumlar, AB Dönem Başkanlığı için hazırlıklarını sürdürüyor

  Avrupa gençliği, "Lizbon Stratejisi'ni tartışacak

  Hazine Müsteşarlığına stajyer kontrolör alınacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.