26 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

"Demokratik açılım"da hükümet savunmaya geçti

HÜKÜMET sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’demokratik açılım’’ çalışmalarına ilişkin, ‘’Biz konuyu önemine binaen olabildiğince hassas götürmeye, herkesin fikrini, katkısını almaya gayret ediyoruz’’ dedi.

‘’Demokratik açılım ya da Kürt açılımı diyoruz. Değerlendirme fırsatı buldunuz mu? Bu konuda özellikle muhalefetin sert eleştirileri vardı. İçişleri Bakanı bir süreci tamamladı. Bundan sonra muhalefetin bu sert tepkisi varken nasıl bir yol haritası olacak, neler yapılacak değerlendirdiniz mi?’’ sorusuna Çiçek, ‘’Muhalefet partilerimiz tarafından veya ille de muhalefet partisi tarafından dile getirilmese bile bu açılıma muhalefet eden kesimler tarafından dile getirilen hususlara baktığımızda özellikle bugünkü basın toplantısı da dikkate alındığında, bizim düşünmediğimiz, bizim söylemediğimiz, bizim hedeflemediğimiz ve bizim katılıp, muhatap olmadığımız bir kısım teklifler, görüşler sanki bizim tarafımızdan söylenmişcesine kamuoyuna yanlış bilgi aktarılıyor’’ cevabını verdi.

Bir kısım toplantılardan bahsedildiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:’’Resmen hiç kimsenin katılmadığı, sanki bu toplantılara bizden katılanlar var, sanki biz o sözleri söylemişiz, sanki biz orada dile getirilen asılsız konuları hedefliyormuşcasına kendisini bizim yerimize koyarak bir değerlendirme yapıyor. Böylesine önemli, böylesine tarihi geçmişi olan bir konuda açıklama yapılırken daha somut bilgilere, belgelere ve açıklamalara dayanılarak, ciddî bir sorumluluk duygusu içinde bu konuların konuşulmasında, değerlendirilmesinde kamuoyuna bilgi verilmesinde fayda vardır. Biz konuyu, önemine binaen olabildiğince hassas götürmeye, herkesin fikrini, katkısını almaya gayret ediyoruz. En başta da muhalefet partilerimizin -bu sorunun Türkiye’nin sorunu olduğundan kimsenin tereddütü yok. Sadece AK Parti’nin ve ya hükümetinin sorunu değil- baştan ifade etmeye çalıştık, Türkiye’nin yönetimine talip olan partilerimizin, bizimle ilgili fikirlerini ve düşüncelerini söylerken, kendi düşüncelerini de madde madde herhangi bir tereddüte mahal vermeyecek tarzda ortaya koymaları gerekir. Kamuoyu bizim ne söylediğimizi biliyor. Biz bunu toplumun her kesimine olabildiğince anlatmaya ve katkılarını istemeye gayret ediyoruz. O nedenle, muhalefet partilerimizin bu süreçte bugüne kadar olan üsluplarından, tavırlarından daha farklı bir tarzda kendi çözümlerini, genel niyet beyanlarının ötesinde ortaya koymalarında fayda var. Bu değerlendirmeleri yaparken tekrar ifade ediyorum; bizim söylemediğimiz, konuşmadığımız, hedeflemediğimiz ve hele hele toplantılarına hiç katılmadığımız hususlar üzerinden saatlerce açıklama yapmak doğru olmuyor.’’ Ankara / aa

26.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

 

  Beşinci kıtada coşkulu iftar

  Yücel Çakmaklı duâlarla uğurlandı

  Bize mahkûm demeyin

  AYM’de kritik dâvâlar

  Sokak düğünleri ve araç konvoyları yasaklanıyor

  İstanbul’un göbeğinde Sanat Merkezi

  Ramazan’da yapılan 14 hata

  Discovery’nin fırlatılışı ertelendi

  ‘Akıllı Cep Telefonu’ pazarı büyüdü

  Canlı tavuklarla uyuşturucu kaçırdılar

  Rekabet Kurulu’ndan 8 bankaya soruşturma

  Selçuk, yoğun bakımdan çıktı

  Şoförler eğitilecek

  155 Polis İmdat’a Kürtçe bilen memur

  "Demokratik açılım"da hükümet savunmaya geçti

  Muhalefet Başbuğ’un açıklamasından memnun

  18. yy’a ait saksı, 120 liraya gitti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.