26 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

BU OLAYLARA GÖZ YUMMAYIN

DİYARBAKIRSPOR Kulübü Başkanı Çetin Sümer, kendilerini provoke etmek isteyenlerin amacına ulaştıklarını söyledi. Çetin Sümer, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, dün, Fenerbahçe karşısında galip durumda iken, taraftarların sahaya yabancı madde atmasına anlam veremediklerini belirtti. Sümer, şöyle konuştu: ''Diyarbakırspor karşılaşmasında birileri rakip takımların formasını giyip bayrağını açıyorsa, bunun altında çok şey aranabilir. Bizi provoke etmek isteyenler amacına ulaşmıştır. Diyarbakırspor çok iyi bir takımdır. Diyarbakırspor bir Sivasspor modeliydi. Taraftarlarımız destek yerine köstek oldu. Dünyanın hiçbir yerinde takımı galip iken bir taraftar sahaya pet şişe, taş, su gibi şeyler atmaz. Maçtan sonra 3 ayrı noktada olaylar çıktı. Maçtan sonraki olayların büyümesinde emniyet güçlerinin büyük hatası var. Çünkü, Diyarbakırspor taraftarı hassas bir taraftardır.''

AZİZ YILDIRIM BİLE YER BULAMADI

Sümer, Fenerbahçe maçında bir de protokol krizi yaşadıklarını ve her takımın yöneticilerinin oturabileceği 10 kişilik yer ayrılması gerekirken, maçı bir taburede oturarak izlemek zorunda kaldığını söyledi. Yönetim kurulu olarak karar aldıklarını ve şeref tribünü ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılmadıkça orada oturmayacaklarını ifade eden Sümer, ''Aziz Yıldırım yer bulamıyorsa, burada bir dengesizlik vardır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulüp Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı ve her şeyden önce hemşehrimiz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili vali yardımcısı öyle bir keşmekeşe getirdiler ki, utanmazsam şeref tribününde oturmazdım'' dedi. Çetin Sümer, hedefledikleri büyük Diyarbakırspor oluşturma çabasının bu olaylarla büyük bir sekteye uğradığını vurguladı. ''Bizi provoke etmek isteyenleri taraftarlar birliği ve amigolar kontrol edebilir'' diyen Sümer, bir taraftarın canlı yayında sahaya inmesinin şokunu halen yaşadığını belirtti. Sümer, ''Bizi desteklemeleri için taraftarlar birliği ve amigolara 500 bilet veriyorduk. Biz taraftarlar birliği ve amigolara sahip çıktık, onlar taraftara sahip çıkamadı. Kendilerini düzeltene kadar kulüp binasından içeriye giremeyecekler'' diye konuştu. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, herkesin maçları izleyebilmesi için bilet fiyatlarını düşük tuttuklarını, ancak bundan sonra bununla ilgili de ciddi tasarruflar yapacaklarını sözlerine ekledi.

26.08.2009


 

EMRE: DİYARBAKIR'DA HERKES ZORLANIR

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu Diyarbakır'da yaşanan tatsız olayların konsantrasyonlarını bozduğunu, bu nedenle mücadeleye iyi başlayamadıklarını söyledi. Emre Belözoğlu, "İyi başlayamadık. Biraz tatsız olaylar yaşanması, maçın ilk dakikalarında konsantrasyonumuz etkiledi. Kontratakla golü buldular. İlerleyen dakikalarda istediğimiz gibi oynadık ve goller geldi. Daha farklı skor da çıkabilirdi. Burada hemen hemen her takım zorlanır. Saha dışı olaylar etkili oldu. Saha dışındaki olaylar maçı etkiledi. Futbol çok evrensel bir dil. Futbolu insanlar keyif almak için seyretmeli" dedi.

Havaalanında yaşanan olaylar sorulduğunda ise Emre, "Ben bir şey görmedim. Suratıma forma atmışlar diye gazetelerden okudum. Benim böyle bir olaydan hiç haberim yok. Ben tercihimi bu yönde kullandım ve çok mutluyum. Bu, Türkiye'deki ikinci yılım" diye konuştu. Emre, "İyi bir seri yakaladık. Galibiyetler çok önemli. Bunun sıkıntısını geçen sene yaşamıştık. İlk 6 hafta puanlar kaybetmiştik. Özgüven kaybı olmuştu. Bu sene her maçı kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÖNÜL GOLÜ ANLATTI

Fenerbahçe'nin ilk golünü aşırtma bir vuruşla atan Gökhan Gönül ise, o pozisyonda orta yapmadığını, topa görerek gol olması için vurduğunu söyledi. Yaşanan saha dışı olaylar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Gökhan Gönül, "Bu maça gelmeden önce eşim 'Geçen yıl Galatasaray'a bir gol attın, ondan sonra bir daha da gol atmadın. Hiç gol atmayacak mısın?' dedi. Ben de bu maçtan önce ona gol sözü verdim O da 'Atamazsan Osmanlı tokadı seni bekliyor' demişti. Ben de golümü attım Görerek vurdum. Orta değildi. Aşırtma bir vuruş yaptım ve güzel bir gol oldu" diye konuştu.

26.08.2009


 

İspanyol basını: 3 büyükler Aurelio pazarlığı yapıyor

İSPANYA'NIN Sevilla kentindeki yerel gazetelerden ''Diario de Sevilla'' Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Mehmet Aurelio'yu transfer etmek için Real Betis kulübü ile pazarlığa başladığını iddia etti. Haberde, Fenerbahçe'nin Real Betis'e 3.7 milyon Avro bonservis bedeli önerdiği ancak Aurelio'nun halen transfer edilebilir olduğunu düşünen Galatasaray ve Beşiktaş'ın da girişimlerde bulunduğu ileri sürüldü. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Real Betis'e 2.5 milyon Avro teklif ettiği ama İspanyol kulübünün bunu az bulduğu belirtilen haberde, siyah beyazlıların yeni bir teklif götürebilecekleri yazıldı. Real Betis ve Aurelio'nun yakın çevresi ile görüşmeler yaptığı kaydedilen Galatasaray kulübünün yöneticisi Haldun Üstünel'in ise henüz teklifini söylemediği bildirildi.

26.08.2009


 

Bank Asya 1. Lig fırtına gibi başladı

BANK Asya 1. Lig'de ilk hafta mücadelesi tamamlanırken, takımlar gol sayısında Turkcell Süper Lig'i geride bıraktı. Ligin birinci haftasında takımlar, ortaya koyduğu mücadeleyle, ligin çekişmeli geçeceğinin işaretini verdiler. Bank Asya 1. Lig'deki takımlar, ilk haftada bir üst ligin gol ortalamasının üstüne çıktılar. Sezonun açılış maçında Bucaspor, sahasında Kocaelispor'u 4-0'lık, Dardanelspor ise deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u 4-2'lik skorlarla yenerken, bu takımlar ligdeki toplam golün neredeyse yarısına imza attılar. Haftanın diğer bir gollü maçında ise Samsunspor, sahasında Kardemir Karabükspor ile 3-3 berabere kaldı. İlk haftanın ardından 3'er puanı bulunan takımlardan Bucaspor averajla liderlik koltuğuna otururken, Dardanelspor 2., Boluspor 3., Konyaspor 4. ve Adanaspor 5. sırada yer aldı. Turkcell Süper Lig'de üçüncü hafta mücadelesinde toplam 15 gol atılırken, Bank Asya 1. Lig'in ilk haftasında meşin yuvarlak 23 kez filelerle buluştu.

26.08.2009


 

G.Saray Avrupa başarısını tekrarlar mı?

Galatasaray haftalar ilerledikçe lige ağırlığını koymaya ve gücünü hissettirmeye başladı. Galatasaray'ın değişimiyle alakalı şunları söyleyebiliriz:

1- Galatasaray istekli ve arzulu futbolunu 90 dakika boyunca aralıksız sürdürüyor.

2- Galatasaray ın fizik-kondüsyonu bu seneki teknik ekiple üst düzeye yakın seviyede.

3- Futbolcu-teknik heyet-yönetim- taraftar dayanışmasını G.Saray sezon başından yakaladı.

4- Oyuncular Reijkaard'ın istediklerini yansıtmak için olağanüstü gayret sarfediyorlar.

5- Bu sezon öne çıkan özellik; rakibe çok az pozisyon vermesi.

6- Futbolcuların, oynayan-oynamayan diye problemleri yok. Oynamayanlar takım galip geldikçe, oynamamalarının kendileri için art niyetten değil de, daha iyi olanlara formanın verildiğini biliyorlar.

7- Reijkaard'ın deyişiyle bu sezonki öne çıkan en önemli özellik oyuncu dayanışması ve disiplini. Bunun sürmesiyle başarının yakalanacağını ve bir maç kazanmanın çok sevinilecek ve abartılacak bir durum olmadığını oyuncularına sürekli anlatıp motive etmesi.

2000 yılındaki G.Saray kadrosu inanç, dayanışma, birbirlerine saygılı olma hassasiyetinin yakalanması sonucunda bir Türk takımının yakalayamayacağı başarıları yakalamıştı. O günden beri Avrupa'da yeni bir kupa kazanamadık. Çıta yükseldi. Ama bu seviyeyi tekrarlamak ve daha üstüne çıkmak için uzun yıllar beklemek, futbol başarılarımızı uluslararası arenaya sık aralıklarla taşımayı geciktirmek demektir. G.Saray'ın bu sezonki kadrosu, yeniden uluslar arası bir hedefi yakalamak için, aday bir kadro kanaati veriyor. Tabi futbolda başarı için uzun bir süreç gerekli. Bu yolda ilerlerken adımları sağlam atmak, fazla hata yapmamak, sendeleme anlarında krizi iyi yönetmek, başarı için anahtar niteliğinde. İyi neticelerin yanında bazen kötü neticelerde olacaktır.

G.Saray'da şu an için merak edilen tek şey: Olası böyle bir durumda Reijkaard'ın ne gibi strateji izleyeceği. Gerçek liderler, dar zamanlardan başarıyla çıkabilen, sorumluluğu üstlenen liderlerdir. Reijkaard'ın bilgi ve tecrübesi, en önemlisi teknik kadrosu böylesi bir durumun altından kalkabilecek vizyona sahip. Umarız ki; Avrupa yolunda, G.Saray önemli sıkıntılar yaşamaz. Çünkü G.Saray geçen sezon, hem teknik adam, hemde oyuncu yönünden Avrupa maçlarında hayli sıkıntılar yaşamıştı.

SAİD OKUR [email protected].

26.08.2009


 

GALATASARAY BUGÜN ESTONYA'YA GİDİYOR

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi'nde Levadia takımıyla 27 Ağustos Perşembe günü yapacağı play-off turu rövanş maçı için bugün Estonya'ya gidecek. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın verdiği izinle günü dinlenerek geçiren sarı-kırmızılılar, yarın sabah Türk Hava Yolları'nın özel seferiyle Estonya'nın başkenti Tallinn'e hareket edecek. Galatasaray, hazırlıklarını maçın oynanacağı statta yarın akşam yapacağı idmanla tamamlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı 5-0'lık skorla kazanan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma yolunda çok büyük avantaj yakalamıştı.

26.08.2009


 

KADİR HAS SALONU 2010 İÇİN GEÇER NOT ALDI

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının düzenleneceği Kayseri'deki Kadir Has Spor Salonu, geçer not aldı. FIBA yetkilileri Predrez Bogosavlijev ve Niriam Wolf ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri Emin Balcı ve Can Duraslan, spor salonu ile birlikte ildeki bazı konaklama tesislerinde incelemede bulundu. TBL Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur ile Basketbol İl Temsilcisi Ahmet Çulfacı da FIBA ve TBL heyetine tesisler hakkında bilgi verdi. Bogosavlijev, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Kadir Has Spor Salonu'nun yapımı sırasında bir kez daha Kayseri'ye geldiğini hatırlattı. Bu nedenle Kadir Has Spor Salonu'nun her aşamasını görme imkanı bulduğunu vurgulayan Bogosavlijev, dün tesisi teknik açıdan incelediklerini kaydetti.

-

26.08.2009


 

DÜNYA SATRANCINA TÜRKİYE YÖN VERİYOR

nULUSLARARASI Satranç Federasyonu'nun (FIDE) resmi internet sitesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından hazırlanıyor. TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, federasyon olarak birçok alanda, dünyada yapılan uygulamaların bile önünde olduklarını söyledi. Bazı alanlarda FIDE'ye bile öncü olduklarını ifade eden Yazıcı, ''Dünya satrancına yön veren bir federasyonuz. FIDE'nin resmi internet sitesine girerseniz, sayfanın en altında 'bu site TSF tarafından yapılmaktadır' anlamına gelen bir yazı görürsünüz. TSF'nin bütçesi, FIDE'nin bütçesinin 15 katı kadar'' diye konuştu.

-

26.08.2009


 

ABD'Lİ KİNSEY YENİDEN FENERBAHÇE ÜLKER'DE

nFENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ABD'li Tarence Kinsey ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kinsey, 2007-2008 sezonunda da Fenerbahçe Ülker forması giymişti. Sarı - lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, birkaç gün içinde İstanbul'da olması beklenen ABD'li oyuncunun Fenerbahçe Ülker'in İtalya'nın Bormio şehrinde yapılacak olan kampına da katılacağı belirtildi. Fenerbahçe'nin 100. yılda elde ettiği şampiyonlukta başarılı performansıyla dikkati çeken Tarence Kinsey, 25 yaşında, 1,98 boyunda ve forvet mevkiinde oynuyor. Kinsey geçen sezon NBA takımlarından Cleveland Cavaliers forması giydi.

26.08.2009


 

PLAJ FUTBOLU YARIN ADANA'DA BAŞLIYOR

nTFF tarafından organize edilen Garanti Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası Karataş etabının 27-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Adana'nın Karataş ilçesi Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, yazılı açıklamasında, ilçelerinde var olan futbol sevgisinin daha fazla kitlelere ulaşmasını sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirti.

26.08.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Bucaspor-Kocaelispor...................................: 4-0

Boluspor-Mersin İdmanyurdu...............: 2-1

Gaziantep B. Belediye-Konyaspor...............: 0-1

Samsunspor-Kardemir Karabük............: 3-3

Altay-Kartalspor.............................................: 0-0

Adanaspor-Karşıyaka.............................: 1-0

Giresunspor-Orduspor....................................: 1-1

Kayseri Erciyesspor-Dardanelspor..........: 2-4

Hacettepe-Çaykur Rizespor.........................: 0-0

26.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.