29 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Ergenekon’da 3 tahliye

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci Ergenekon dâvâsının duruşmasıda, ‘’mevcut delil durumu, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve suç vasfının değişme ihtimalini’’ dikkate alınarak, sanıklar Aydın Yüksek, Hayati Özcan ve Süleyman Esen’in tahliyelerine karar verildi.

Başka suçtan tutuklu ya da hükümlü bulunmadıkları takdirde sanıkların derhal tahliyeleri hususunda yazı yazılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Şengün, sanıklara yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adlî kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmetti. Birinci ‘’Ergenekon’’ davasının, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, Vatanseverler Birliği Derneği Genel Başkanı Taner Ünal ile derneğin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali’nin, ‘’Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği’’ iddiasıyla yargılandığı davayla fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verildi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘’Anafor’’ davasının birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsıyla birleştirilmesi talebi ise reddedildi. Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün 4 Ağustos tarihli celsedeki beyanlarının savunma sınırlarını aştığı gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 31 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30’a erteledi.

Alparslan Arslan BakIrköy’e sevk edİldİ

Birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsıyla birleştirilen, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dâvânın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları’ndaki koğuşundan alınan Arslan, sabah saatlerinde Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet Hastanesine getirildi. Burada bir psikiyatristin de bulunduğu doktor heyetince akıl ve ruh sağlığı kontrol edilen Arslan’ın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevkine karar verildi. Bu arada, doktorların kontrolleri sırasında Arslan’ın sinirli ve dengesiz davranışlarda bulunduğu öğrenildi. Arslan’ın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikiyatristlerden oluşan bir kurul tarafından kontrol edileceği belirtildi.

29.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TCDD: Görülmemİş bİr kaza

  YAŞ SINIRI MECLİS GÜNDEMİNDE

  Okul telâşı başladı

  Diyanet tv geliyor

  Anız yakana teşvik olmasın

  Fakirin 5 liralık iftarı

  Harç zammı dâvâlık

  İslâma saygılıyım

  Sağlığın faturası eğitime çıktı

  Fikirleri para getirdi

  Ergenekon’da 3 tahliye

  Akademisyenler de geçinemiyor

  Başbuğ: Üniter devletin koruyucusuyuz

  Kürt açılımı kavgası mahkemelik

  Türk: Operasyonlar dursun

  İlk camiye yeşil ışık

  TÜRKSAT 4A gelİyor

  Yunanlılardan ormancılığımıza övgü

  Sigarayı bırakana 4 bin lira ödül

  Ramazan topunun yerini ses bombası aldı

  İftarı, iki öğünde yeme teklifi

  Hayvanları, araç içinde bırakmayalım

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.