30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

İstanbul-Avrupa Yelken Yarışının startını Başbakan Erdoğan verdi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan başlayıp, Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa'nın Brest kentinde son bulacak yelken yarışı ''İstanbul Europa Race''in startını verdi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Beşiktaş'taki Four Seasons Oteli'nin önünden ''Rotayat İstanbul'' adlı tekneyle Ahırkapı açıklarına geldi. Teknede Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yarışın tamamlanacağı Brest kentinin belediye başkanı François Cuillandre, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos Matheu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da yer aldı.

Başbakan Erdoğan, Ahırkapı açıklarında teknenin üst katına çıkarak organizasyon komitesi başkanı Cumali Vaner'den yarışlar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra 3'er dakika arayla 4 el fişek atarak yarışı başlattı. Yarışa katılan tekneler, Başbakan Erdoğan'ın teknesinin önünden teker teker geçerken, Erdoğan ve beraberindekiler de yarışmacılara el salladı. Bu arada, yarış sırasında Ahırkapı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevrede bulunan vatandaşlar ve turistler de organizasyona ilgi gösterdi. Ahırkapı açıklarından zorlu yarışın startını alan ekipler, Nice ve Barcelona şehirlerine uğradıktan sonra 23 Eylül Çarşamba günü Brest'te sona erecek zorlu bir mücadelenin içine girecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleştirilen ve 2 yılda bir düzenlenecek yarışın para ödülü 150 bin avro olarak belirlendi.

30.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Denizli gol için çare arıyor

  Nihat: Aldığım para kimseyi ilgilendirmez

  Beşiktaş sakin olmalı

  Fenerbahçe Manisa önünde 3 puan arıyor

  SÜPER LİGDE BUGÜN

  İstanbul-Avrupa Yelken Yarışının startını Başbakan Erdoğan verdi

  BANK ASYA 1. LİGDE PROGRAM

  Şanlıurfa Stadı açılış için gün sayıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.