04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Süper Lig 5 kıtayı buluşturdu

İLK transfer dönemi sona eren Turkcell Süper Lig'de, 51 ülkeden, toplam 153 yabancı futbolcu forma giyiyor. ''transfermarkt.de'' isimli internet sitesindeki verilere göre, toplamda 519 oyuncunun mücadele ettiği ligin yüzde 29.7'sini yabancı futbolcular oluşturuyor.

30 Brezilyalı oyuncunun top koşturduğu yeni sezonda, ''sambacıları'' Almanya (11), Arjantin ve Kamerun (9'ar) futbolcuyla izliyor. Turkcell Süper Lig'de, Gine, Bosna Hersek ve Çek Cumhuruyeti (6'şar), Avustralya, İsveç ve Hırvatistan (5'er), Belçika (4), Avusturya, Slovakya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Mısır (3'er), Portekiz, Fransa, Danimarka, Liberya, Bulgaristan, Senegal, İngiltere, Fildişi Sahilleri ve Nijerya (2), Polonya, Sırbistan, Namibya, Peru, Karadağ, İspanya, Norveç, Trinidad Tobago, Gabon, Romanya, Tunus, Paraguay, Uruguay, Benin, Ekvador, Lübnan, Burkina Faso, Şili, ABD, Irak, Güney Afrika, Kanada, İtalya, İsrail, Güney Kore, Fas ve Hollanda'dan birer oyuncu mücadele ediyor.

Turkcell Süper Lig'in değeri 762 milyon 900 bin avroya ulaşırken, Fenerbahçe, 118 milyon 850 bin avroluk kadrosuyla en pahalı kulüp oldu. Sarı-lacivertlileri, Galatasaray (117.950.000 avro), Beşiktaş (100.450.000 avro) ve Trabzonspor (60.650.000 avro) izledi. Ligin yeni ekibi Diyarbakırspor ise 16 milyon 150 bin avro ile aynı kategoride son sırada yer aldı. Galatasaray'ın ve milli takımın başarılı futbolcusu Arda Turan, 15 milyon avroluk bonservis bedeliyle ligin en değerlisi olmayı başardı. Yine aynı takımdan Brezilyalı Elano ve Fenerbahçeli Daniel Güiza 12 milyon 500 avro ile genç oyuncunun ardından sıralandı. Bu futbolcuların dışında, Fenerbahçeli Alex 12 milyon avro, Beşiktaşlı Fabian Ernst ve Bobo 8 milyon avro, Trabzonsporlu İbrahim Yattara 5 milyon 500 bin avro ve yine aynı ekipten Gökhan Ünal 5 milyon avroluk bonservis bedeline sahip bulunuyor.

04.09.2009


 

Arda: Türk pasaportu taşımam Avrupa'da oynamamı engelliyor

GALATASARAY'IN genç kaptanı, milli futbolcu Arda Turan, Türk pasaportu taşımanın Avrupa'da futbol oynamayı zorlaştırdığını ifade etti.

Arda Turan, Nike firmasının yeni reklam filminin tanıtımı için Kadir Has Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin, ''Türk pasaportu taşımanın Avrupa'da futbol oynamak için dezavantaj olup olmadığını'' sormaları üzerine Arda, şunları söyledi: ''Aşırı milliyetçi bir insanım. Türklüğümle gurur ve onur duyuyorum. Ama bu söylediğim yanlış anlaşılmasın. Pasaportum farklı olsaydı her şey çok daha farklı olabilirdi. Çünkü aynı yaş grubunda defalarca milli takımda oynadığım oyuncuların hepsi Arsenal'de, Real Madrid'de veya Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynuyorlar. Sadece benim için değil. Benim yaşımdaki tüm oyuncular için durum aynı. Avrupa üçüncüsü olmuş bir takımın oyuncusuyum. Orada iyi oynadığımı ve etkili olduğumu düşünüyorum. Ancak, orada benden daha az etkili olan futbolcularla beni kıyaslasanız, herkes onların iyi oynadığını söyler. Bunda pasaportlarının çok etkisi var. Bizim Türk olmamız, altyapımızın biraz daha eksik olması büyük bir eksiklik gibi gözüküyor. Türk oyuncular dünyanın en iyi takımlarında oynayabilecek yetenekteler. İspanya ile oynadığımız iki maçta da bunu göstermiştik. Maçları kaybettik ama Avrupa Şampiyonluğu kadar iyi maçlar çıkardık. Pasaport farkı maalesef Avrupa Birliği'nde bizi sıkıntıya sokuyor.''

Avrupa takımlarında futbol oynamak istediğini de hatırlatan Arda, ''Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Ancak, kulübümle uzun süreli sözleşmem var. Bu nedenle bu süreci kulübüm ve menajerim bilir'' dedi. Bazı Avrupa takımlarından teklifler aldığını da anımsatan Arda, teklif almanın kendisini onurlandırdığını, ancak bu tekliflerin konsantrasyonunu bozmadığını, saha dışında gelişen olayların saha dışında kaldığını söyledi.

04.09.2009


 

Millîler galibiyete kilitlendi

19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5 Eylül'de Kayseri'de Estonya, 9 Eylül'de de deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak Türk Milli Futbol Takımı, galibiyete kilitlendi.

Finallere katılabilme yolunda puan kaybına tahammülü olmayan milliler, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste 2 galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine de bu maçlarla son vermek amacında. Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 25 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi. Milliler, 25 maçlık serinin 19'unda, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi. Bu dönemdeki maçlar içinde zorlu rakiplerinin kimilerini yenen ay-yıldızlı ekip, hiç ummadığı rakiplerine puan kaptırarak, yara aldı.

04.09.2009


 

Roberto Carlos'a "minik" teklif

İSPANYOL spor gazetesi AS,Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in, futbolu bıraktığı zaman Roberto Carlos'a minik futbol takımının başına geçmesi teklifini getireceğini iddia etti.

Perez'in, Real Madrid'in efsanevi futbolcularını tekrar kulübe kazandırma niyetinde olduğu ve bu yüzden ilk Zinedine Zidane'a danışmanlık görevi verdiği, bir sonraki teklifini ise Roberto Carlos'a yapma kararı aldığı ileri sürüldü. İspanyol kulübünde çok iyi bir imaj bırakan Carlos'un sevecen karakteriyle çocuklar üzerinde de etkili olacağı ve onlara çok şey verebileceği yorumu yapıldı. AS, Real Madrid'de 11 yıl forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olan 36 yaşındaki Carlos'un, sezon sonunda veya ortasında sarı-lacivertlilerden ayrılıp, Brezilya'ya döneceğini ve profesyonel kariyerini burada noktalamak istediğini belirtti.

04.09.2009


 

Halil Altıntop Millî Takımda

ALMANYA'NIN Schalke 04 kulübünde forma giyen Halil Altıntop, Estonya ve Bosna-Hersek ile 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları oynayacak (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna dahil edildi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Halil, bugün öğleden sonra milli takımın Kayseri'deki kampına katılacak.

04.09.2009


 

2010 maskotu Aralık'ı bekliyor

TÜRKİYE, ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonunun maskotunu aralık ayı içinde açıklayacak.

Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, maskot ile ilgili kreatif çalışmalarda son noktaya gelinirken, Türkiye, maskotunu aralık ayı içinde düzenleyeceği toplantı ile tüm dünyaya tanıtacak.

04.09.2009


 

12 DEV ADAM 9 MAÇTA 4 GALİBİYET, 4 YENİLGİ ALDI

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 7-20 Eylül tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası finalleri öncesinde 9 hazırlık maçı yaptı.

Şampiyona hazırlıklarına 17 Temmuz Cuma günü Antalya'da başlayan milliler, İtalya'da Bormio kampında, İngiltere'de GameOn Turnuvası'nda ve Ankara'da Efes Pilsen World Cup 8'de 3'er hazırlık maçı yaptı. ''12 Dev Adam'' şampiyona öncesi yaptığı 9 hazırlık maçında 5 galibiyet, 4 yenilgi aldı. Milliler, 9 maçta rakip potalara toplam 672 sayı atarken, potasında ise 621 sayı gördü.

04.09.2009


 

POTADA İSTANBUL CUP 15 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

BEKO Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown ile Erdemir'in ortaklaşa düzenleyeceği İstanbul Cup, 15 Eylül tarihinde başlayacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 15-16-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Cup'a, Galatasaray Cafe Crown ve Erdemir dışında Hırvatistan temsilcisi Cibona Zagreb ve Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas mücadele edecek. Turnuvanın ilk gününde Erdemir - Cibona Zagreb, Galatasaray Cafe Crown ile de Zalgiris Kaunas karşı karşıya gelecek.

04.09.2009


 

ŞEN: DAUM BAŞARAMAZSA 10.5 MİLYON AVROYU VERSİN

FENERBAHÇE Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, büyük takım antrenörlerinde aradığı 3 şartın bilgi, tecrübe ve zeka olduğunu, Daum'da bu özelliklerin bulunduğunu kendisinden başarı beklediklerini ifade etti.

Şen, ''Daha önce de söylemiştim Aragones'te bilgi var, tecrübe var, ama zeka yok demiştim. Daum'da ise bilgi var diyorum, tecrübe var, zeka ve kurnazlık da var diyorum. Daum hem zeki hem kurnaz bir teknik direktör. Eğer Daum başarılı olamazsa 10,5 milyon avroyu geri isteriz. Yani bunu bilsin ve başarılı olsun'' diye konuştu.Ali Şen, Galatasaray'ın geçen yıla göre çok daha iyi bir teknik direktöre sahip olduğunu belirterek, ''Rijkaard dünya markası bir teknik direktör'' dedi. Şen, sarıkırmızılı ekibin iyi bir teknik direktörün yanı sıra iyi de futbolcu transferleri yaptığını da kaydetti.

04.09.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA SAKAT ÇOK

BEŞİKTAŞ, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile 12 Eylül Cumartesi günü oynayacağı sezonun ilk lig derbisinin hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

İdmana, milli takımlarda bulunan Nihat, İsmail, İbrahim Kaş, Holosko, Sivok, Tello, Necip Uysal ve Rıdvan Şimşek katılmadı. Delgado, özel programı çerçevesinde çalışırken, Yusuf, Serdar Özkan ve Rüştü'nün tedavilerine devam edildiği açıklandı.

04.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.