04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

AÇILIMA AB DESTEĞİ

AB, Türkiye’deki “demokratik açılım” çabalarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de, “Türkiye’den önümüzdeki dönemde özellikle temel özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü geliştirecek kilit reformlar bekliyoruz” dedi.


GÜNAY: SADDAM'IN ORDUSU DA GÜÇLÜYDÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genelkurmay Başkanlığının "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloganını doğru bulmadığını söyledi. Günay şöyle konuştu

Hakim Osman Kaçmaz, mahkemeyi hiçe saydı

Adalet Bakanlığı, savunma vermeye çağırılan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ı mahkeme kararlarını hiçe saymakla suçladı. Bakanlık a


  Ergün: Bölünme kaygıları yersiz

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ‘’demokratik açılım’’ çalışmaları hakkında bilgi verirken, Türkiye bölünür kaygılarının, son derece yersiz kaygılar oluduğunu belirterek, “Türkiye, bölünmesi başarılamayacak bir ülkedir” dedi.


  BAĞIŞ: ÖN YARGILAR HAKSIZ

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB üyesi ülkelerde Türkiye ve İslam’a karşı haksız ön yargıların bulunduğunu ifade etti.


  Şehit babası: Teğmen hakkında dâvâcı olmayacağım

ElazIğ’In Karakoçan ilçesinde 17 Ağustosta el bombasının patlaması sonucu şehit olan 4 askerden Ali Osman Altın’ın babası Ali İhsan Altın, olaya sebep olduğu öne sürülen Teğmen hakkında dâvâcı olmayacağını söyledi.


  Cizre’de kemik parçaları bulundu

ŞIrnak’In Cizre ilçesinde yol yapım çalışması sırasında insana ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları bulundu.


  Genelkurmay, “bilgilendirmeye” yeniden başlıyor

Genelkurmay Başkanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantıları, iki aylık aradan sonra bugün başlayacak.


  Dilipak’a verilen cezaya tepki

BasIn Enstitüsü Derneği - IPI Ulusal Komite’si, Anadolu’da Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın evinin haciz yoluyla satılmasını basın özgürlüğüne doğrudan müdahale olarak gördüğünü belirtti.


  Oruçluya da ikna odası kurun

TOKAT’TA faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD), üniversite kayıtları esnasında başörtülü öğrencilere yönelik uygulanan ayrımcı ve baskıcı uygulamaları kınayan bir basın açıklaması yaparak, yasağın yasal bir dayanağı ve halk nezdinde meşruiyeti bulunmadığını vurguladı.


  Meslek liselerine yoğun talep

YÖK'ün meslek liselilerin üniversite giriş sınavında yıllardır maruz kaldığı katsayı mağduriyetine son vermesi, bu okullara olan talebi artırdı.


  Otomobil fiyatına katır

TÜRKİYE’NİN bazı bölgelerinde yük taşımacılığı halen katır ve eşeklerle yapılıyor.


  Motosikletli doktorlar

BÜYÜK şehirlerde trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde, turizm bölgelerinde ve dar yolların bulunduğu yerlerde kara ambulanslarıyla ulaşılmasında güçlük çekilen vakalara motosikletli doktorlar müdahale edecek.


  Üniversiteli şakaları başlıyor!

UZUN bir çalışma maratonu sonrası hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başaran öğrencileri, adım atacakları üniversite hayatlarında gelenekselleşmiş yurt şakaları ile efsaneleşmiş hikâyeler bekliyor.


  Fitrede, cömert olmak gerek

SELÇUK Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, halk arasında Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl açıkladığı rakamın üzerinde verilen fitrenin caiz olmadığı yönünde bir kanı olduğunu belirterek, bunun yanlış olduğunu söyledi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.