04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Urumçi yine karıştı

Çin’e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bu sefer de Çinliler isyan etti. Sayıları binlerle ifade edilen Han Çinlisi, yerel hükümeti asayişi sağlayamadığı için protesto ediyor. Protestonun sebebi olarak yüzlerce kişinin şırıngalı saldırılarda yaralanması gösteriliyor. Olaydan Uygurları sorumlu tutan göstericiler, saldırganların sert şekilde cezalandırılmasını istiyor. Göstericilerin bazılarının, 14 yıldır görevde bulunan ve özerk bölgenin bir numaralı adamı olan Sincan Komünist Parti Sekreteri Wang Lequan’in görevden alınmasını istedikleri ileri sürüldü.


Endonezya’da depremin bilânçosu ağırlaşıyor

Endonezya’da önceki gün meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 57’ye yükseldi.

Normalleşme ile Ermenistan açılım yapacak

Ermenİstan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi halinde, bölgedeki uluslar arası projeler de dahil, “mümkün olan


  Yunanistan, erken seçime gidiyor

Yunan basını, Başbakan Kostas Karamanlis’in erken seçime gitme kararını ekonomik krizin gerektirdiği ağır kararları almaktan kaçış olarak niteledi.


  Filistin yönetimi, organ hırsızlığını araştıracak

Fİlİstİn Yönetimi, İsveç gazetesi Aftonbladet’in haberiyle gündeme gelen ve İsrail ile İsveç arasında diplomatik krize sebep olan organ hırsızlığı iddialarını araştırmak amacıyla bir komisyon oluşturdu.


  Wilders Yahudi kökenli çıktı

Müslüman ve yabancılar karşıtı tutumuyla bilinen aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın kökeninin Hollandalı olmadığı ileri sürüldü.


  Hollanda adaletinden çifte standart

Hollanda’da, İslâm dünyasının tepkisini çeken karikatürü kovuşturmaya gerek görmeyen savcılık, Yahudi soykırımıyla ilgili bir karikatür hakkında soruşturma başlattı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.