08 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

Paşalar hakim önünde

İkinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 3. duruşmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda devam edildi. Duruşmaya, birleştirilen ikinci ve üçüncü dâvâların 53 tutuklu sanığından gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in de aralarında bulunduğu 49’u katıldı. Duruşmada, 55 tutuksuz sanıktan emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz ile ATO Başkanı Sinan Aygün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, gazeteci-yazar Yalçın Küçük’ün de aralarında olduğu 32’si yer aldı.

Emekli paşalar ifade verdi

İKİNCİ ‘’Ergenekon’’ davasının 3. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salondaki duruşmaya, birleştirilen ikinci ve üçüncü davaların 53 tutuklu sanığından gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in de aralarında bulunduğu 49’u katıldı.

Tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Fahri Kepek ve Fatih Hilmioğlu ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, toplam 55 tutuksuz sanıktan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz ile eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, gazeteci-yazar Yalçın Küçük, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay ile eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran’ın da aralarında olduğu 32’si hazır bulundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, davaların birleştirilmesine ilişkin kararı okuduktan sonra sanıkların kimlik tespitlerine başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davaya katılmak üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelen ve araçları narkotik maddeler konusunda eğitimli köpeklerin de destek verdiği jandarmalar tarafından arandıktan sonra bahçeye alınan tutuksuz sanıklar, daha sonra kontrol noktasından geçerek duruşma salonuna dönüştürülen spor salonuna alındı.

Öte yandan, jandarma ekiplerinin geniş önlemler aldığı cezaevi önünde toplanan gruplar da sanıklar lehine sloganlar atarak gösteri yaptı.

08.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül’den AB vurgusu

  AÇILIMA KARŞI ÇIKTI, SEVR HATIRLATMASI YAPTI

  Özok: TBMM’nin seçeceği üyeler yargıyı siyasallaştırır

  Yüksek yargıda adalet kilitlenmiş durumda

  Arınç:İnanca saygı en büyük açılım

  Cindoruk: Açılım var, sonuç yok

  Paşalar hakim önünde

  TUNCAY ÖZKAN TARTIŞMA ÇIKARDI

  Bakan Şimşek’e göre varlık barışı fırsat

  Uzlaştırma Kurulu adeta yok sayıldı

  Yeni Asya okuyucuları iftarda buluştu

  Harcamalar vatandaşı zorlayacak

  Yeni Asya’dan Kaymakam Damatlar’a ziyaret

  Şifa ararken sağlığınızdan olmayın

  İHH’dan Sri Lanka’ya yardım

  Japon turist 5 yıldır oruç tutuyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.