08 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

RAMAZAN HÂLLERİ

Ramazan münasebetiyle kapalıyız (iftar ve sahurda açığız) - OSMAN ZENGİN

Cumhuriyet devrinde aziz milleti dinden uzaklaştırıp veya soğutarak, dinsiz bir nesil meydana getirme hesapları tutmamıştı elhamdülillah. Çünkü onların zehirlerine karşı, bir panzehir olan Risâle-i Nur’ları bahşetmişti Cenâb-ı Hak, bu millete. Ama yine de, biraz muvaffak olmuşlar, az bir kimseyi kendilerine çekebilmişler, çekemediklerinden de, birçok kimseyi fetret devri şaşkınlığıyla cahil bırakmışlar. İşte, aslında bu vatan evlatlarından dinî zafiyeti olan kısmının vaziyetlerini, buralarda aramak lâzım.

Milletin bu kısmının, her ne kadar dinî bilgisi az olsa da, yine din ve dini değerlere her zaman saygı göstermiştir. Tâ ki, din adına ortaya çıkıp da; dini, dünyevî maksadlarına âlet edenlerin yanlış davranışları ile milletin bir kısmının dindeki hassasiyetinin zayıflatılmasına kadar, maalesef. Bir de bunların üstüne, hain ihtilâllerden özellikle 12 Eylül ve 28 Şubat hareketlerinin tasallutu iyice belirgin hâl almıştı.

Fakat yine de, ne olursan olsun milletin ekseriyetindeki saygı devam ediyor. Çocukluğumda lokanta ve benzeri yerlerin camlarında, başlıktaki yazıyı görünce pek anlayamazdım, daha sonraları anladım. Ramazandaki oruca saygı gösteriyordu milletim. Ya Ramazan boyunca lokantasını kapatıyordu (şimdi iftar sofraları çıkınca bu da pek kalmadı gibi ya) veya gündüzleri kapatıp, akşam iftar ve gece sahurda açıyorlardı. Bunun yanında gazino, meyhane gibi yerler de, tamamen Ramazanda kapanıyordu. Hatta bazı ses sanatçıları Ramazanda sahneye çıkmazdı, bu da o mübarek aya hürmetin bir numunesiydi. Bunlar ne güzel şeyler değil mi? Allah, bu milleti dinine hürmetten ayırmasın inşaallah!

08.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  İLMİHAL

  Bir Sahabenin Günlüğü

  PEYGAMBER KISSALARI

  RAMAZAN HÂLLERİ

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

  HUZUREVİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  MİNİ HİKÂYELER

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  DOSLARA DUALAR

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.