09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

YA TAMAM, YA DEVAM

(A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 8. maçında bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak.

Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.00'de başlayacak müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca yönetecek. Bartolo'nun yardımcılıklarını Jose Manuel Silva Cardinal ve Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra.Grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşma FOX TV'den naklen yayınlanacak. Türkiye'nin yer aldığı 5. Grup'ta bugün ayrıca Ermenistan-Belçika ve İspanya-Estonya maçları oynanacak.

KAZANIRSAK İDDİAMIZ SÜRECEK

Grubunda yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 11 puan toplayan ve 3. sırada bulunan Türkiye, 15 puanla 2. sırada yer alan Bosna Hersek ile yarın yapacağı maçla, gruptaki durumunu ve Dünya Kupası'na gidip gitmeme iddiasını belirleyecek. (A) Milli Takımı'nın Bilino Polje Stadı'nda yapılacak maçı kazanması halinde Bosna Hersek ile puan farkı 1'e inecek ve Türkiye, iddiasını kalan iki maça taşıyacak. Bosna Hersek karşısında alınacak beraberlik sonrası ise (A) Milli Takım, kalan iki maçı kazanıp, rakibinin de yapacağı iki karşılaşmadan mağlup ayrılmasını bekleyecek.

YENİLGİ UMUTLARI SÖNDÜRECEK

Türkiye, Bosna Hersek'e yenilirse Dünya Kupası'na gitme umutlarını sonlandırmış olacak. Bosna Hersek, Türkiye karşısında galip geldiği takdirde puan farkını 7'ye çıkaracak ve kalan iki maçın sonucunu beklemeden millilerin Dünya Kupası'na katılma umudunu sona erdirecek. Bu arada bugünkü karşılaşmanın ardından Türkiye, 10 Ekim'de deplasmanda Belçika, 14 Ekim'de de sahasında Ermenistan ile karşılaşacak. Bosna Hersek ise 10 Ekim'de deplasmanda Estonya, 14 Ekim'de ise grup lideri İspanya ile sahasında karşılaşarak grup maçlarını tamamlayacak.

09.09.2009


 

Gol umudumuz Tuncay Şanlı

(A) Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacağı önemli maçta Türkiye adına gol yollarında gözler Tuncay Şanlı'nın üzerinde olacak.

Hakan Şükür'ün futbola veda etmesinin ardından faal futbolcular içinde (A) milli forma altındaki en golcü futbolcu unvanının sahibi durumuna gelen Tuncay Şanlı, Zenica kentinde yapılacak önemli maç öncesinde, özellikle deplasmanda attığı gollerle dikkati çekiyor. (A) milli forma altında 22 golü bulunan Tuncay Şanlı, bu gollerden 17'sini Türk Milli Takımı'nın yurt dışında oynadığı maçlarda filelere göndererek, ilginç bir grafik çizdi.

HEDEFİ 51 GOLLÜ HAKAN ŞÜKÜR'Ü YAKALAMAK

Tuncay, şimdiye dek gol attığı 16 milli maçtan sadece 2'sinde Türkiye sınırları içinde gol sevincini yaşarken, diğer 14'ünde ise bu mutluluğu yurt dışında tattı. Tuncay Şanlı, Türkiye sınırları içinde gol sevinçlerini, İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 3 golle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ve geçen cumartesi günü Dünya Kupası elemelerinde Estonya'ya karşı Kayseri'de yaşadı. Tuncay, millilerin Ukrayna ve Estonya ile yaptığı son 2 maçta toplam 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Futbol yaşantısını İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City'de sürdüren 27 yaşındaki Tuncay Şanlı, (A) milli formayı giydiği 69 maçta 22 gole ulaşarak, faal futbolcular içinde ay-yıldızlı formayla en çok gol atan isim unvanının sahibi durumunda bulunuyor. 51 gollü Hakan Şükür'ün ardından, 22 golle ikinci sırada yer alan Tuncay'ı, 21 gollü Lefter Küçükandonyadis, 19 golle Metin Oktay ve Cemil Turan izliyor.

09.09.2009


 

TÜRK HALKI İNANIYOR

(A) Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacağı kritik maç öncesi Türk halkı, ay-yıldızlı ekibe güveniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinde, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan yarınki maça yönelik ankete katılanların büyük bölümü Türkiye'nin maçı kazanacağı yönünde oy kullandı. ''A Milli Takımımızın, 9 Eylül'de Bosna-Hersek ile deplasmanda oynayacağı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçı nasıl sonuçlanır?'' konulu ankete katılanların yüzde 81'i ''Türkiye kazanır'' şıkkını işaretledi. Halen süren ankete şimdiye dek katılan 6 bin 344 kişiden yüzde 12'si Bosna-Hersek'in maçı kazanacağı, yüzde 7'si ise maçın berabere tamamlanacağı yönünde oy verdi.

09.09.2009


 

Nihat Kahveci'nin durumu belirsiz

(A) Milli Takım'da zorlu Bosna Hersek maçı öncesi Nihat Kahveci'nin sakatlığı bulunuyor.

Sağ arka adalesinde zorlanma olan ve Estonya maçında forma giymeyen Nihat, dünkü antrenmanın ilk bölümünde takımdan ayrı çalışmış ve son bölümde takımla birlikte idmana çıkmıştı. Nihat'ın oynayıp oynamayacağının henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

09.09.2009


 

4 oyuncumuz sarı kart sınırında

TÜRKİYE'NİN Bosna Hersek ile yapacağı karşılaşma öncesi 4 oyuncu kart sınırında bulunuyor.

Millilerde daha önce sarı kart gören oyunculardan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül, yarınki mücadelede de kart gördükleri takdirde 10 Ekim tarihinde deplasmanda Belçika ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

09.09.2009


 

Bosna-Hersek'in uğurlu stadı

BOSNA- Hersek, millileri, kendisi için uğurlu gelen Bilino Polje Stadı'nda konuk edecek.

İlk maçta Estonya'yı gole boğup, 7-0'lık farklı sonuçla geçen Bosna Hersek, daha sonra Ermenistan'ı 4-1 mağlup etti. Bilino Polje Stadı'ndaki son maçını Belçika ile yapan ve bu maçı da 2-1 kazanan Bosna Hersek, böylece 3 maçta 9 puan topladı.

09.09.2009


 

DAUM: TÜRK MİLLİ TAKIMINA İNANIYORUM

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, Dünya Şampiyonası elemelerinde Bosna Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'na inandığını ifade ederek, başarılar diledi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alman çalıştırıcı, son Avrupa Şampiyonası'nda Fatih Terim'in milli takımla olağanüstü işler yaptığını kaydederek, ''Umarım Dünya Kupası elemelerinde de çok güzel şeyler yaparlar'' dedi. Terim'in Türk futbolu ve milli takım için büyük bir şans, sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Avrupa ve dünyada sayılan antrenörlerden biri olduğunu anlatan Daum, ''Ben milli takımımıza inanıyorum. Milli takımımızla birlikteyim, elimden gelecek her şeyi yapmaya hazırım. Milli takımımıza başarılar diliyorum ve 'Fatih hoca siz bunu yapacaksınız diyorum'' diye konuştu.

09.09.2009


 

BOZUK ZEMİN STAT MÜDÜRÜNÜ YERİNDEN ETTİ

TÜRKİYE-Estonya milli maçının yapıldığı ve bozuk zemini yüzünden şikayetlere konu olan Kayseri Kadir Has Stadı'nın müdürü Osman Kayaalp, görevinden alındı.

Milli maç sonrası basın toplantısı düzenleyen (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, misafir olarak kaldıkları Kayserispor tesislerini çok beğendiğini, Kadir Has Stadyumu'nu kendisinin seçtiğini, ancak zeminin çok bozuk olduğunu ifade ederek, ''Stat seçimini ben yaptım. Doğrusu bu konuda suçlu benim. İşi iyi bilmeyenler zemini bu hale getirmiş. Azerbaycan ile yaptığımız maçtaki zemin bile şimdikinden daha iyiydi. Böylesine güzel bir stadyuma bu zemin hiç yakışmadı. Futbolcularım bozuk zeminde top kontrolü yapamadı'' demişti.

09.09.2009


 

ÜMİT MİLLİ TAKIMI GÜRCİSTAN'LA OYNUYOR

ÜMİT Milli Futbol Takımı, 2011 yılında düzenlenecek 18. Avrupa Şampiyonası elemeleri 2. Grup'taki 3. maçında bugün deplasmanda Gürcistan ile karşılaşacak.

Zestafoni kentindeki Central Stadı'nda oynanacak ve TSİ 15.00'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Perez yönetecek. Teknik direktör Hami Mandıralı yönetimindeki Ümit Milli Futbol Takımı, grupta daha önce deplasmanda yaptığı iki maçta İrlanda Cumhuriyeti'ni 3-0, Ermenistan'ı da 5-2 yendi.

09.09.2009


 

MASSA'YA ZORUNLU ESTETİK AMELİYAT YAPILDI

DÜNYACA ünlü Formula 1 pilotu Felipe Massa, Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Albert Einstein Hastanesi'nde estetik ameliyatı oldu.

Ferrari'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, ameliyatın 4,5 saat sürdüğü ve çok başarılı geçtiği bildirildi. 28 yaşındaki Massa'nın sol gözünün üstündeki bölgeden estetik ameliyatı olduğu, kısa süre sonra taburcu olacağı açıklandı. Felipe Massa, Formula 1 Macaristan yarışlarının 25 Temmuzdaki sıralama turlarında, rakibi Rubens Barichello'nun otomobilinden kopan 800 gramlık çelik yayın kafasına çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.

09.09.2009


 

FEDERER ÇEYREK FİNALDE

TENİSTE sezonun son ''Grand Slam'' mücadelesi olan 129. ABD Açık Turnuvası, tek erkekler ve tek bayanların dördüncü tur maçlarıyla devam etti.

Turnuvanın sekizinci gününde, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, çeyrek finale yükseldi. Kariyerinde 3 Avustralya Açık, 6 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan Federer, 14 numaralı seribaşı İspanyol Tommy Robredo'yu 7-5, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek, yoluna devam etti.

09.09.2009


 

KEREM SAVUNMASINI VERDİ

KÖLN Laboratuvarı'nda açılan B numunesi de pozitif çıkan Efes Pilsen'in milli basketbolcusu Kerem Gönlüm, Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na savunmasını verdi.

TBF'den yapılan açıklamaya göre, 3 Eylül'de açılan B numunesinin de pozitif çıkmasının ardından TBF Disiplin Kurulu, Kerem Gönlüm'den 4 Eylül'de savunmasını talep etti. Kerem Gönlüm tarafından dün verilen savunmayı değerlendirecek Hukuk Kurulu, sporcuya verilecek cezayı belirleyecek.

09.09.2009


 

12 Dev Adam yüzümüzü güldürdü

POLONYA'DA düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ilk maçında şampiyonanın favorilerinden Litvanya'yı 84-76 yenen Türkiye'de büyük sevinç yaşandı.

Avrupa Şampiyonası'na Litvanya galibiyetiyle başlayan A Milli Takım'da tüm oyuncular şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Litvanya karşısında 19 sayı 2 ribaund ve 3 asist istatistikleri ile mücadele eden ve galibiyette önemli pay sahibi olan kaptan Hidayet Türkoğlu, yaptığı değerlendirmede önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Takım olarak her alanda iyi iş yaptıklarını, gençler ve tecrübeliler karmasından iyi bir takım ve gurur verici bir galibiyet çıktığını belirten Hidayet Türkoğlu, "Bu sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Litvanya gibi güçlü bir takımı yenerek şampiyonaya başlamak istiyorduk ve bunu da başardık. Tabii abartmamak lazım, bu galibiyeti soyunma odasında kutlayacağız ve çünkü önümüzde oynayacağımız çok maç var" dedi.

Karşılaşmanın kritik anlarında önemli sorumluluklar alan Kerem Tunçeri ise Litvanya galibiyetinin önemli olduğunu ancak geride bırakarak bundan sonraki maçları düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Litvanya'yı daha önce Avrupa Şampiyonası'nda yenememiştik. Geçen sene elemelerden beri yakaladığımız bir ivme var, bunu şampiyonada da sürdürüyoruz. Litvanya karşısında çok iyi mücadele ettik, çok iyi savunma yaptık. Artık bu maçı geride bırakıyoruz, yarına bakmamız lazım." Özellikle savunmada oldukça başarılı olan takımın genç isimlerinden Oğuz Savaş da yaptığı değerlendirmede takıma destek olmaya çalıştığını belirterek, "Bizim için çok önemli bir maçtı. Bu maçtan önce hep söylüyorduk zaten ilk maçın çok önemli olduğunu, turnuvanın gidişatını belirlemesi açısından. Bu maçı kazandık, önümüzde iki maç daha var. Ben benchten gelerek destek vermeye çalıştım."

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.