09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

YÖK’ün gündemi Kürt dili ve edebiyatı

YÖK Genel Kurulu yarın gerçekleştireceği toplantıda, Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılmasına ilişkin konuyu da ele alacak. Söz konusu bölümün açılması konusu geçen Genel Kurul toplantısında da görüşülmüş ancak karar çıkmamıştı.


AB DE SÖZÜNDE DURMALI

Avrupalı eski cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey diplomatlardan oluşan âkil adamlar komisyonunun “Avrupa’da Türkiye

Doğan Holding’e usulsüzlük cezası

Doğan Yayın Holding A.Ş’ye, 1 milyar 877 milyon 454 bin 857 TL tutarında vergi aslı, 1 milyar 877 milyon 454 bin 85 TL tutarında vergi ziyaı cezası, 6


  CHP'den şartlı evet: Teklif gelsin değerlendiririz

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Ramazan Bayramı’ndan sonra siyasi partilerden ‘Demokratik açılım’ çalışmalarıyla ilgili randevu talep edeceği’’ haberlerine ilişkin, ‘’Randevu talebi gelirse, o koşullarda gözden geçirilir ama şarta bağlıdır; Bir proje, düşünce yoksa, bu anlayış devam ediyorsa, böyle bir görüşmenin yapılması mümkün değildir’’ dedi.


  KEY ödemeleri gecikiyor

Konut Edindirme Yardımı hesaplarının ödenmesi, itiraz-lara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘’koliler dolusu’’ yeni listeler ve bu listelerin incelenmesinin sürmesi ödemelere ilişkin bir tarih belirleme imkânı olmadığı açıklanmasını getirdi.


  Trakya’yı sel aldı

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’deki sağanak yağış can ve mal kaybına sebep oldu. Tekirdağ’ın Saray ilçe merkezinde aynı aileden 7 kişi sele kapıldı. Aramalar sonucu cesetlerine ulaşılabildi


  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

ŞANLIURFA'DA başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler olmak üzere vefatının 49. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan 14 Eylül 2009 Pazartesi akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.


  THY, dünyanın her yerine uçacak

TÜRK Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, 2-3 yıl içinde 15-20 civarında yere daha uçmaya başlayacaklarını belirterek, ‘’Türkiye’nin bağlantı kuramadığı nokta kalmaması lâzım’’ dedi.


  Emekliler, aylığını bayram öncesi istiyor

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TİED), bütün emekli aylıklarının Ramazan Bayramı öncesinde ödenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e birer mektup gönderdi.


  DURUŞMA SALONU SU ALTINDA KALDI, ERGENEKON DÂVÂSI 14 EYLÜL’E ERTELENDİ

İKİNCİ ‘’Ergenekon’’ dâvâsının dünkü duruşması, salonun çatısının şiddetli sağanak yağış sonucu hasar görmesi sebebiyle 14 Eylüle ertelendi.


  ORUÇ KALBİ KORUYOR

Özel bir hastanede görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı, orucun kalp krizi riskini düşürdüğünü belirtti.


  Çinli bilim adamlarının UFO şüphesi

Çİnlİ bilim adamlarının, bu yazki güneş tutulması sırasında 40 dakika boyunca bir UFO’nun görüntüsünü çektiği iddia edildi.


  Şişmanlığı özendirici reklâmlara ceza

İspanya’da Sağlık Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Kurumları Federasyonu (FORTA) ve Televiyon Ticari Ortaklıklar Birliği (UTECA) arasında imzalanan anlaşmayla 12 yaşından küçükleri aşırı şişmanlığa özendirici reklâmlarının yayınlanmasına 180 bin avroya kadar para cezası getirildi.


  Şeker hastalığında yeni umut

TİP 1 şeker hastalarına uzun süreli pankreas hücresi nakledilebildi. Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbî Araştırmalar Enstitüsünden (Inserm) bilim adamları, bazı tip 1 şeker hastalarına uzun süreli olarak pankreas hücresi nakletmeyi başardı.


  Trafik sola geçti, ülke karıştı

Güney Pasifik’teki ada ülkesi Samoa’da trafik sola geçti. Başbakan Tuilaepa Sailele Malielegaoi, yerel saatle sabah 6.00’da ulusal radyodan sürücülere araçlarını sağ şeritten sol şeride geçirmelerini anons etmesiyle başşehir Apia’nın caddeleri hareketlendi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.