12 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Problemlerin kaynağı 12 Eylül

12 Eylül 1980 tarihinde, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren liderliğinde gerçekleştirilen darbenin üzerinde 29 yıl geçti. Darbe sonrası Türk demokrasisi rafa kaldırıldı. Hâlâ tartışılan anayasa, demokratikleşme, ekonomi, YÖK, Kürt sorunu, PKK terörü gibi konular büyük ölçüde 12 Eylül darbesinden miras kalan konular olarak güncelliğini koruyor.


Kürt başka, Kürtçülük başka

Siirt Eruh’ta şehit olan Burak Kapucuoğlu’nun babası, ‘’Bu açılımı destekliyorum. Kürt başka Kürtçülük başka. Kürtler de vatan evlâdı. Oğlumu şehit ed

Hepimiz suçluyuz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kentte yaşanan selden dolayı sorumlu, suçlu aramanın doğru olmadığını ifade ederek, ‘’İşin başında olan b


  BİR YAĞMACI TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sel bölgesinde ‘’açıktan hırsızlık yaptıkları’’ gerekçesiyle 108 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden adliyeye çıkarılan 1 kişinin tutuklandığı, 103 kişinin serbest kaldığı, 4 kişinin ise gözaltındaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


  Sel risk haritamız yok

İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İkitelli ve Halkalı’da meydana gelen sel felâketi sonrasında. öncelikle yapılması gereken şeyin, Türkiye’nin sel risk haritalarının yeniden çıkarılması olduğunu söyledi.


  BASIN EKSPRES YOLU AÇILDI

Yeni bir sel tehlikesine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehirde su baskınlarına karşı ‘’en üst düzeyde’ alarma geçti. AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Basın Ekspres Yolunun her 2 yöne trafiğe açıldığı kaydedildi.


  Sele 20 yIlda 443 can verdİk

Türkİye’de, İstanbul’da son yaşananlar hariç, 1989-2009 yılları arasında toplam 369 sel ve taşkın olayı meydana gelirken, bu olaylarda 443 kişi öldü.


  Minikler için ders zili Pazartesi çalıyor

İlköğretİm ve okul öncesi öğrencileri 14 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak. Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylüle kadar ‘’uyum programı’’na alınacak.


  “Terör Kongresi” İstanbul’da yapılacak

DünyanIn en önemli Uluslararası Ceza Hukuku Kongresi, 20–27 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı ve Hilton Oteli’nde yapılacak.


  Balıkesir Üniversitesi destek bekliyor

BalIkesİr Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı Avukat Turgut İnal, yeni kurulan üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olan Balıkesir Üniversitesine sahip çıkılmasını istedi.


  Konya depremlerle sarsıldı

Konya’da 7.5 saat arayla merkez üssü Konya merkez ilçe Selçuklu Sille Mahallesi olan 4.5 ve 4.7 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi.


  TSK'dan irtica eylem planıyla ilgili muhabire dava

GENELKURMAY Başkanlığı Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” ile ilgili İstanbul’da Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen dosya hakkında bilgi aldıklarını, bir muhabirle ilgili dava açıldığını kaydetti.


  Darbe, demokrasilerde geri vites demektir

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, 12 Eylül’ün çalışma hayatına önemli yansımaları olduğunu belirterek, ‘’İhtilal, darbe ve müdahalelerin demokrasilerde geri vites anlamına geldiğini’’ ifade etti. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’darbe ve ihtilal dönemlerinde’’ en büyük zararı emeğiyle geçinenlerin gördüğünü ifade etti.


  Geçici 15. madde kaldırılacak mı?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, 12 Eylül dönemi yöneticilerinin yargılanmalarını önleyen Anayasanın Geçici 15. maddesinin kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.


  Türk: Bakan Davutoğlu ile görüşme bayramdan sonra

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ‘’Ermenistan Protokolü’’ ve ‘’Kafkaslar’daki gelişmeler’’ konularını ele almak üzere Ramazan Bayramı’ndan sonra görüşeceklerini bildirdi.


  Diyarbakır’da terör örgütü operasyonu

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce Türkiye genelinde yaklaşık 15 ilde başlatılan terör örgütü PKK’nın “KCK Türkiye Meclisi” (KCK/TM) yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon devam ediyor.


  Ramazan çadırı birleştirdi

Zafer Parkı’nda bulunan Şehitler Camii’nin avlusunda kurulan çadıra Rusya Müftüler Konseyi, Moskova Belediyesi ve Nadejda (Umut) Vakfı destek veriyor.


  Ramazan’ı her yıl dört gözle bekliyoruz

‘ŞatlIk Çocuk Korosu’ yöneticisi Sahabutdinova Zamzamiya, Ramazan’ın Moskova’da çok bereketli geçtiğini, her yıl bu bereketli mevsimi dört gözle beklediklerini söyledi.


  Eczane televizyonu kuruldu

Türk Eczacıları Birliği, eczanelerde kapalı devre televizyon yayını yapılmasını sağlamak için Digitürk ve Mobilvizyon ile sözleşme imzaladı.


  Yangın, topla söndürülecek

Rusya itfaiye birimleri yeni geliştirilen top ve tüfeklerle yangınla mücadele edecek.


  3G ile ev ve iş yerleri daha güvenli

3G’nİn sağladığı hızlı internet ve görüntülü görüşme imkânları ile iş yerleri ve evlerde bulunan güvenlik kameralarındaki görüntüler cep telefonundan izlenebiliyor.


  Tek doz domuz gribini yenecek

AmerİkalI ve Avustralyalı bilim adamları, yeni domuz gribi aşısının tek dozunun yetişkinleri hastalıktan korumak için yeterince güçlü olduğunu bildirdi.


  Kadir Gecesi’nde camiler sabaha kadar açık


  Mahkûmlar affedilecek

Türkmenİstan’da “Kadir Gecesi Affı” olarak bilinen aftan 1284 mahkûmum yararlanacağı açıklandı.


  Mekke’de 660 Çinli Müslüman oldu

Haremeyn Treni projesinde çalışan Çinli işçilerden 660’ı Müslüman oldu. Mekke Milletvekili Dr. Abdulaziz El Hadari, Harameyn tren projesinde çalışan ve İslâm dinine giren 660’ı Çin vatandaşı, 16’sı başka milletlerden toplam 676 kişiye sertifika verdi.


  Bakterilerin direnç sırrı çözüldü

Bakterİlerİn antibiyotiklere direnç kazanmalarının sırrı çözüldü ve böylece sürekli yeni antibiyotik keşfedilmesi zorunluluğunun ortadan kalkmasının da yolu açıldı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.