12 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

RAMAZAN HÂLLERİ

Yarım asırlık Ramazanımız - OSMAN ZENGİN

Bir mübarek Ramazan’ın sonuna doğru yaklaşırken, yine tahassür, yine hicran içinde gözyaşımızla temâşâ ediyoruz zamanın akışını. Bu üzüntülü ayrılığımızın arasından şöyle bir maziye doğru zihnimizi götürüyoruz bazen. Bu Ramazanla birlikte, neredeyse yarım asırlık bir Ramazan geçirmişiz. Çocukluk günlerime gidiyorum, ilk oruç tuttuğum günlerimi hatırlıyorum, saf, temiz. Büyüklerimin “aferin” deyişindeki sözlerini, içimden “Büyük bir iş, bir iyilik yapmışım herhalde” mânâsında geçiriyorum.

Ankara’nın o eski çetin kışlarının olduğu 60’lı yıllarda, benden 5 yaş büyük ağabeyimin, elimden tutarak teravih namazına gidişimizi, üstelik de karanlık, kara saplanarak gidilen bu ıssız yerde, birden sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp, tabana kuvvet kaçarak, nasıl camiye sığındığımızı hatırlıyorum. Fakat, ertesi gün, yine korkmadan, Allah’a kulluğun verdiği sevinçle, ağabeyimle konuşa konuşa gidiyoruz teravihe.

Rahmetli annemin, iftar-sahur yemeklerindeki koşuşturmasını, telâşesini, hele hele biz Nurları tanıdıktan sonra, onun çok sevdiği cemaatimizin talebelerini davet ettiği iftar yemeklerini yâd ediyorum. Geçenlerde, devletin mühim mevkilerinden birine gelmiş olan bir arkadaşımızla karşılaştım, o bahsetti, ben unutmuştum. Annemi sordu, çoktan rahmetli olduğunu söylediğimde “Allah rahmet eylesin, biz talebeyken teyzenin az mı yemeğini yemiştik?” demesi beni bu düşünceye sevk etti. İşte ne yaparsın, geçmişteki o güzel günler artık silikleşmeye başladı hatıralardan yavaş yavaş.

Çocukluğumda kışa gelen Ramazan, gençliğimizde yaz, 40 yaşını aştığımız zaman tekrar kış ve şimdi artık, çocukların değil, gençlerin, orta yaştakilerin “amca, dayı” dedikleri ihtiyarlığa doğru gittiğimiz bu günlerde, yeni bir yaz mevsimine geldik elhamdülillah. Bizi bu günlere kavuşturup, bu mübarek Ramazan aylarındaki feyizlerden istifade ettirip, inşaallah sevaplara gark eden Rabbimize hamd ediyoruz.

Artık bilmem, bu yaz Ramazanlarını tamamlamak nasip olur mu? Veya bir kış Ramazanını daha bitirip, yeni bir yaz Ramazanını görebilir miyiz? Gaybı Allah bilir ama, işte ne bileyim?

Ama, ne olursa olsun, Rabbimiz hakkımızda hayırlısını nasib etsin. Bizi son nefesimize kadar yolundan ayırmasın inşaallah.

12.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Bir Sahabenin Günlüğü

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  DÜŞÜNCE UFKU

  RAMAZAN HÂLLERİ

  MİNİ HİKÂYELER

  BEHLÜL DÂNÂ VE HÂRÛN REŞİD

  PEYGAMBER KISSALARI

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İLMİHAL

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  DENİZCİNİN RAMAZANI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.