13 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KENTLERİN ŞEKİLLENMESİ RANT GÜÇLERİNE BIRAKILDI

Şehir Plancıları Odası: “Bugün kentlerimizin içinde bulunduğu karanlık çıkmaz sokağa 12 Eylül 1980'de girilmiştir. Üniversiteleri ve meslek örgütlerini baskı altına alan bilinçli müdahale kentlerin şekillendirilmesini tümüyle rant güçlerine bırakmış, bilimin ve aklın yol göstericiliği ve denetiminden arındırılan kentlerin ‘kasaba yönetimi' anlayışına teslim edilmiştir. Eşitsizliklerin pençesinde, kentlerin cadde ve sokakları, güvensizliğin mekânları haline gelmiştir.”


Şehirler sil baştan inşa edilmeli

ÇUKUROVA Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atabay Düzenli, dünyada son yıllarda önemli ikli

Açılıma anayasadan başlanmalı

Binlerce şehit verilen ve 400 milyar TL'yi aşan faturaya ulaşan terör belâsından kurtulmak için atılan adımların Türkiye'nin önemli bir konusu olduğu


  İstanbul’da dün yine dere taştı, sel baskını oldu

İstanbul’da dün yeniden etkili olan şiddetli yağış sebebiyle Sarıyer’deki Kilyos Deresinin taşması sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışlar, Anadolu yakasında Anadolu Hisarı, Beykoz, Kanlıca, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Ümraniye Kadıköy ve Fenerbahçe’de etkili oldu.


  Vefat etmeden iki saat önce Müslüman oldu

İngiltere’den tatil için geldiği Fethiye’deki bir köye yerleşen 64 yaşındaki İngiliz uyruklu Melvyn Morris, ölmeden iki saat önce köyün imamı Ramazan Boztaş’ın yanında kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve İslâmî usullere uygun olarak defnedildi.


  ŞANLIURFA’DA BEDİÜZZAMAN SERGİSİ

Bediüzzaman Said Nursî'nin hayatını konu alan Barla ve Kastamonu Yılları sergisi Şanlıurfa Rizvaniye Medresesi’nde açıldı.


  4 EVDEN SADECE 1’İ SİGORTALI

Türkiye’deki 13 milyon konutun 3,5 milyonunun depreme karşı sigortalı olduğu bildirildi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Türkiye topraklarının yüzde 98’inin farklı oranlarda deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.


  250 bin öğretmen adayı atanmayı bekliyor


  Üniversiteliden evrak bedeli diye para istendi


  Lapsekİ sular altInda


  Londra’da cami önünde gösteri


  Feshane’de, yapraklar san'atla buluştu


  Yağışlar, şemsiye satışını arttırdı


  Discovery, dünyaya döndü


  Safranbolu’nun ‘safranlı’ camii



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.