13 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Açılıma anayasadan başlanmalı

Binlerce şehit verilen ve 400 milyar TL'yi aşan faturaya ulaşan terör belâsından kurtulmak için atılan adımların Türkiye'nin önemli bir konusu olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Demokratik açılım başta olmak üzere millet iradesi ve kardeşliğin önündeki engellerin kaldırılması çabalarında anayasa bir maddesiyle engel çıkaracaksa, önce tepeden, anayasadan başlamak lâzım'' dedi.

Memur-Sen konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, millet iradesinin saygın olabilmesi için esas açılımın demokratikleşme şeklinde Anayasa’dan başlatılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Adana 2 Nolu Şubesinin dâvetlisi olarak geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, ‘’demokratikleşme’’ ve ‘’demokratik açılım’’ adı altında, binlerce şehit verilen ve 400 milyar TL’yi aşan faturaya ulaşan terör belâsından kurtulmak için atılan adımların Türkiye’nin önemli bir konusu olduğunu söyledi. Millet iradesinin saygın olabilmesi için esas açılımın, demokratikleşmeye yönelik olarak Anayasa’dan başlatılması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Gündoğdu, ‘’Demokratik açılım başta olmak üzere millet iradesi ve kardeşiliğin önündeki engellerin kaldırılması çabalarında Anayasa’mız bir maddesiyle engel çıkaracaksa, önce tepeden, Anayasa’dan başlamak lâzım’’ dedi.

‘’Demokratikleşememe’’ olarak ortaya çıkan bu sorunun, özgürlüklerin, kalkınmanın ve millet iradesinin saygın olmasının önündeki en büyük engel olduğunu belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: ‘’Bir tarafta teröre doğrudan destek verenler, teröristi yol haritası olarak gösteren, terörist başının muhatap alınmasını isteyenler; diğer tarafta her türlü açılıma kapalı, ancak terörün oluşturduğu açıdan sendikal ya da siyasî istismarla rant elde etmeye çalışanlar var. Bu iki yapılanmanın oyuncağını elinden alalım. Bu, bin yıllık kardeşliğimize engeldir. Ülkenin millî gelirinin bu millet adına harcanmasına, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada lider ülke olmasına engeldir.’’

Adımlar atılırken, çözüm merkezinin millet, TBMM ve legal kurumlar olması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, ‘’Reçete oluşturulurken de şehitlerimizin yakınları üzülmemeli, mağdur edilmemeli. Bütün bunlar için darbe iklimiyle yazılmış bu Anayasa değiştirilmelidir’’ diye konuştu.

Adana / aa

13.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KENTLERİN ŞEKİLLENMESİ RANT GÜÇLERİNE BIRAKILDI

  Şehirler sil baştan inşa edilmeli

  Açılıma anayasadan başlanmalı

  Eski savcının suçladığı Ertosun’dan cevap

  İstanbul’da dün yine dere taştı, sel baskını oldu

  Vefat etmeden iki saat önce Müslüman oldu

  ŞANLIURFA’DA BEDİÜZZAMAN SERGİSİ

  4 EVDEN SADECE 1’İ SİGORTALI

  250 bin öğretmen adayı atanmayı bekliyor

  Üniversiteliden evrak bedeli diye para istendi

  Lapsekİ sular altInda

  Londra’da cami önünde gösteri

  Feshane’de, yapraklar san'atla buluştu

  Yağışlar, şemsiye satışını arttırdı

  Discovery, dünyaya döndü

  Safranbolu’nun ‘safranlı’ camii

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.