14 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Minikler okula

İLKÖĞRETİM birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri bugün okula başlayacak. Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylüle kadar ‘’uyum programı’’na alınacak. Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli faaliyetlere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Uygulamayla çocukların okula adaptasyonlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif faaliyetler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına yaklaşık 1 milyon 292 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.

2009-2010 eğitim öğretim yılı ise 24 Eylül Perşembe günü başlayacak. Bazı özel okullar Millî Eğitim Bakanlığından alınan izinle eğitim öğretim yılını bugün başlatacak. Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek ve öğrenciler, 5 Şubata kadar tatil yapacak. İkinci yarıyıl 8 Şubatta başlayacak ve 18 Haziranda sona erecek.

15 BİN 800 ÖĞRETMEN BUGÜN ATANACAK

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) yarın 15 bin 800 öğretmen ataması gerçekleştirecek. MEB, 4 bin 800’ü kadrolu, 11 bini sözleşmeli toplam 15 bin 800 öğretmen atayacak. Öğretmen atamaları 2008 ve 2009 KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre yapılacak. Atamalar bugün saat 10.00’da Bakanlık merkez binasında Bakan Çubukçu’nun katılımıyla yapılacak. Sonuçlar aynı gün Bakanlığın ‘’http://personel.meb.gov.tr’’ internet adresinden duyurulacak. Kadrolu öğretmenliğe atananlardan kılavuzda belirtildiği üzere göreve başlama esnasında istenen belgeleri hazır olanlar 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabilecek. Ankara / aa

14.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Okul telâşı başladı

  Ekonomide sıkıntı sürüyor

  Kalıcı büyüme reformlara bağlı

  Altın tepside kredi tuzağı

  Avustralya’da başörtülü bir emniyet müdürü

  HELÂL GIDAYA BÜROKRASİ ENGELİ KALKSIN

  ÇALIŞANLAR ARASINDA KUŞAK ÇATIŞMASI VAR

  AVRUPA’DA RAMAZAN RÜZGÂRI

  ‘HOŞGÖRÜLÜ OLURSAK GELECEĞİMİZ HUZURLU OLUR’

  Dünyanın en yaşlı insanı öldü

  Ödemiş’te kitap coşkusu

  Oto tamircilerinin sıkıntısı, çırak

  Minikler okula

  İki kaza: 5 ölü 68 yaralı

  Ayrık otlarının yeşermesi imkânsız

  Bediüzzaman Mevlidi canlı yayınlanacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.