14 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

MİNİ HİKÂYELER - NEVİN ALAN

Psikolog fobisi

Etrafımızda çeşitli sebeplerden dolayı ruhsal ve psikolojik problemler yaşayanlar var. “Neden tedaviye gitmiyorsunuz?” diye sorduğumuzda “Çevremizde duyanlar deliler gider, aklını mı kaçırdın ki gidesin. Kendi kendini ‘iyileşirim’ diye şartlandır, ‘bu sıkıntımı da atlatırım’ vs. diye” Bütün bu insanı yıldıran telkinlerden sonra insan iyice agresif davranışlara bürünüyor. Oysa doktor tedavisi sebepler doğrultusunda ilâçla bütünleşen kendini rahatlatmadır ve çare aramaktır. Düşünürüz... Doktora gittim, ilâçları kullanıyorum, gerisi şifa verecek olan Yaratıcıya kaldı. Özellikle ruhsal bunalımlarımızın başvuracağımız merkezi psikolog veya psikiyatristler, bizlerin başkalarına anlatamadıklarımızı dışarıya aktarmamıza, böylece rahatlamamıza zemin oluyor.

Yakında görüştüğüm tekstil mühendisi, mânevî kızıma verdiğim tavsiyeyi acizane paylaşmak istedim. Tekstilci olduğu için onun mesleğinden misâl verdim. Diyelim ki kıyafetleri biçtiniz, dikilmese öylece işe yarar mı? Hayır. Biçilmesinin devamında onların makinelerde dikilmesi gerekiyor. Dikildikten sonra tamam diyebilir miyiz? Hayır. Ütüyle son aşaması yapılmalı. Bu işlemden sonrada mağazalara dağılımı ve reyonlarda sunumu yapılacak.

İşte doktora gitmeyi, elbiseleri biçme dönemi diyebiliriz. Terapi seansları, kumaşların dikişlerinin makineyle tamamlaması olsun. Ütü de, verilen ilâçlarla telkinlerin örtüştüğü bir yapıştırıcı olabilir. Kendimizi de mağaza olduğumuzu düşünürsek, sergileyeceğimiz pozitif düşünceli sunumların güzelliği mükâfatımız olacaktır. Sonuçta bu işlemlerin devamında topluma her yönden kendini iyi hisseden, başkalarının sıkıntılarında yol gösteren fertler oluruz. Bizler çözümlerin sebeplerini biliyoruz, başvuracağımız merciler noktasında pasifiz. Galiba yakınmak hoşumuza gidiyor. Her konuda işlerimizi ehillere bırakmak sünnete de uymuyor mu?

14.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM - Yrd. Doç. Dr. Atİlla YARGICI

  Bir Sahabenin Günlüğü - Salİha Ferşadoğlu

  RAMAZAN HÂLLERİ - OSMAN ZENGİN

  PEYGAMBER KISSALARI - AHMET ÖZDEMİR

  DENİZCİNİN RAMAZANI - VEHBİ HORASANLI

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR - İBRAHİM ERSOYLU

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ - MUSTAFA ÖZTÜRKÇÜ

  MİNİ HİKÂYELER - NEVİN ALAN

  Sırlar içinden gelen bir Hızır - SELİM A. PALA

  İLMİHAL - SÜLEYMAN KÖSMENE

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ - SUAT ÜNSAL

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI - SELİM GÜNDÜZALP

  DOSTLARA DUÂLAR - NEJDET PEHLİVAN

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD - hayreddİn ekmen

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.